God kväll

Har precis tittat på film med Micke och två kompisar till honom. Det var en riktigt kul film, Funny People heter den. Adam Sandler är verkligen inte min favorit-skådis, (människan har ju bara ett ansiktsuttryck!), men den var bra ändå. ;)

Ikväll var jag väldigt sugen på godis igen. Det är extra jobbigt när de andra sitter och äter chips med dip. Men man kan vara säker på en sak; det är svårare att ta en och sluta än att inte ta någon alls. Ingen idé att smaka för då plågas man bara. Jag föredrog te, grapefrukt och finn crisp.

Ni kanske har märkt att det är en hel del film-tittande i den här lägenheten. Jag blir inte trött på att titta på film helt enkelt. Egentligen vill jag gärna se Gudfadern II nu direkt, men jag inser att jag behöver sova. Får bli imorgon istället. ;) Det dumma med filmtittande är att det ofta är förknippat med att man ska äta något samtidigt. Det gäller att lyckas motstå - annars kan 3-4 filmer i veckan innebära ganska många extra kilon på ett år.

God natt, nu ska jag sova väldigt länge. För jag har LOV! ♥

Träning

Hemma från träningen! Jag invigde mina nya löparskor idag, och jag är väldigt nöjd med dem. Det tog väldigt lång tid för mig att bestämma mig för vilken sko jag skulle ha (hon i butiken blev nog trött på mig), men till sist valde jag ett par Saucony. Har aldrig hört talas om det märket förut men de var som sagt bra. :) Löppasset var spring 12 min, gå 2, upprepa 1 gång. Efter det blev det ca 30 min ordentlig styrketräning, jag kommer nog ha träningsvärk imorgon. ;)

Nu ska jag bara njuta av att ha lov! :):):)


God morgon!

Igår tittade ju jag och Micke på Gudfadern I. Vi har försökt se den två gånger tidigare men jag har somnat varje gång. (Inte för att jag tyckte att den var dålig utan för att jag var väldigt trött). Den här gången höll jag mig i alla fall vaken och jag gillade den. :) Jag blev sjukt sötsugen när vi tittade på filmen, men jag bestämde mig för att det inte var värt det så jag gjorde en kopp te och ett par finn crisp istället. :)

Planen för dagen ser ut såhär: Först ska jag på en föreläsning fram till lunch. Sen går jag hem och äter, packar träningsväskan och går ner på stan för att köpa träningsskorna. Sen går jag direkt från affären till gymmet, och sen ska jag hem och njuta att det är påsklov. :D

Kom förresten på att veckans resultat får bli på söndag eftersom att jag efter det åker till Värmland en vecka och det blir lite dumt att jämföra reslutatet från 2 olika vågar, speciellt pga att mamma och pappa inte har en digital våg. På söndag hoppas jag på att ha gått ner 9 hg, så att jag når mitt -6,5 kilos-mål och kan shoppa när jag är där. :P

Nu ska jag strax gå till skolan, och nästa gång jag skriver har jag loooov! :D

Konsten att äta på buffé...

...ligger nog i att inte ta mer än en gång. :P Jag och Micke var på kinabuffé idag, och det blir ju lätt alldeles för mycket mat när man äter på buffé. Helst ska man fylla upp med massor med grönsaker och sen ta mat en gång. Jag tog bara mat en gång (och jag tyckte att jag tog lagom mycket också), däremot blev det inga grönsaker till eftersom att deras grönsaksbord var otroligt dåligt. De hade i princip bara majs och tomater - vilket jag verkligen inte gillar. Jag ska kompensera med extra grönt nu vid middagen. ;)

Efter maten kollade jag på träningsskor (men jag ska köpa dem imorgon istället, för jag vill testa med mina inlägg i), och sen gick vi till webhallen där vi köpte en box med gudfadernfilmerna och en extern hårddisk för jag vill börja säkerhetskopiera allt på datorn. När vi väl kom hem så var jag jättetrött och dessutom var klockan lite för mycket för att gå till gymmet. (Det är måndag, och eftersom att alla börjar sitt nya liv på måndagar så är det massor med folk på gymmet på eftermiddagen/kvällen.) Men jag ska träna 3 av de närmsta 4 dagarna så det känns ändå okej. Kanske låter som en dum ursäkt att inte gå till gymmet för att det är massor med folk där, men jag tycker att det förstör hela grejen. De senaste gångerna jag har tränat har det varit fullt på löpmaskinerna, och det är mina löppass som är viktigast just nu.

Nu blir det middag och filmkväll, jag duger inte till så mycket mer än så idag (är fortfarande jättetrött). :P Självklart ska vi se Gudfadern som en liten avslutning på vårt maffia-tema som vi har haft på filmerna senaste tiden. :)

Veckans resultat

Veckans resultat: Minus 0,3 kg (totalt -5,6 kg). Okej det är ett minus, men de senaste veckorna har det ju verkligen gått segt för mig! Huvudsaken är ju förstås att det går nedåt, och hellre att det går långsamt och att jag lyckas hålla vikten än att det går supersnabbt och så går jag upp direkt igen. 5,6 kg är ändå något att vara stolt och glad över tycker jag!

Idag efter skolan ska jag luncha med Micke på stan och sen blir det träning. :) Jag har inte tränat sen i lördags så det ska bli skönt. Nu har jag dessutom nytvättade träningskläder så jag behöver inte gå runt och lukta illa. :P

Förresten: Jag har inte skrivit något veckans mål de senaste 2 veckorna. Detta beror på att jag tyckte att det hade förlorat sitt syfte för mig. Jag kände mig inte peppad av det - det var snarare jobbigt att komma på ett mål. Nu kommer det istället bli så att jag kommer ha ett speciellt mål vissa veckor, t.ex. nästa vecka när jag är i Värmland hela veckan. Då kan det ju verkligen behövas.

See you later alligator!

Fika á la Alice i Underlandet

Har varit på en väldigt mysig tebjudning! Åse är väldigt pysslig och duktig så det var väldigt goda och vackra cupcakes! :) Dessutom hade hon gjort småkakor och maränger. Jag fick ta med ganska många bilder för att kunna visa allt. :P

Ikväll blir det Svenska Hollywoodfruar, och sen ska jag sova. Sov inte middag tidigare, så jag är fortfarande trött efter natten. Även om jag försov mig till halv elva så var det inte någon bra sömn. Blir nog bättre i natt. :)

Nu ska jag göra lite middag (även om jag inte fattar hur jag kan vara hungrig efter det här fikat). :P











Värdinnan hade en söt klänning som är köpt i Japan


Alla hade inspirerats av Alice förutom Åses syster Karin - som hade sytt kaninhuvudet själv! Pyssligheten går verkligen i släkten. :)


Julia och Ena


Ena och Jasmine. Även Josefin och Madde var där, men de kom lite senare än oss andra så tyvärr kom de inte med på bild!

"God morgon"

Usch vilken natt! Jag kunde verkligen inte somna. Jag frös, fick gåshud på hela kroppen, och jag kunde inte ligga bekvämt. Madrassen var obekväm och jag fick ont i nacken av kudden. Somnade inte förrän efter halv fyra någon gång. Jag hade ställt klockan på sju men av någon anledning så ringde den inte, vilket ledde till att jag försov mig till halv elva och missade föreläsningen. Suck!

Jaja, senare idag händer det i alla fall något kul; ska på tebjudning med tema Alice i Underlandet hos Åse. Bra att ha något att se fram emot när det känns som att hela världen är emot en. :)

Igår lagade jag kycklingben och rotfrukter i ugn. Jag brukar alltid göra samma kryddning på kycklingen, det är min favorit som jag alltid fick hemma när jag var liten:

2 msk smält margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk soja
1 krm curry
1 tsk paprikapulver

Värm allt i en kastrull. Pensla röran på kycklingen. Efter ca halva tillagningstiden i ugnen är det gott att pensla på ytterligare ett lager.

Detta blir supergott. :)

Nu ska jag sova ett litet tag till - så att jag är ett trevligt sällskap senare. :P




Kålrot, palsternacka, morötter och potatis med lite olja, rosmarin, timjan och flingsalt

Storhandling!

Vi åkte och storhandlade förut! Jag tycker att det är lite mysigt att storhandla när man har gott om tid och inte behöver stressa. Dessutom känns det verkligen bra att göra det, för man sparar så mycket pengar på att åka till en stor billig butik. Vi storhandlar på Willys, och veckohandlar på Willys hemma. Willys hemma är ju väldigt dyrt egentligen, som hemköp typ - men det är närmast för oss.

Idag köpte vi så mycket att vi fick 2 proppfulla dramaten-vagnar, och en full matkasse + en kasse med toalett- och hushållspapper. Det kostade under 1500 kr - vilket var väldigt bra pris! Vi fick väldigt mycket mat för det.(En gång när vi handlade på Willys hemma fick vi betala 600 kr för två kassar!). Nu kommer vi nog inte behöva handla annat än färskvaror på ett bra tag. ;)

Här är några av fynden: (Jag gillar inte att snåla med grönsaker och frukt - det kanske kostar en del men det är ju värt det.)


Jag brukar inte köpa så mycket av varje fruktsort, för det brukar inte ta så lång tid innan de blir dåliga. (Jag gillar inte skrynklig frukt). Men nu har vi frukt för typ 3-4 dagar och sen får man fylla på!


Mycket grönsaker. Ikväll blir det kycklingklubbor och rotfrukter. :)


Prinsens sill är otroligt god. Jag tror att den kostar lite mer än andra sillsorter, men det är verkligen värt det. (Jag äter sill väldigt sällan och då känns det okej). Än så länge har jag bara sett den på Willys mölndalsvägen, så jag köper den inte så ofta. Men ibland får man lyxa till det med en sillmacka. ;)

Sjukt irriterande!

Ställde klockan på tio i tio idag för att gå upp och tvätta. Det dumma var bara att jag helt hade missat att det blev sommartid idag! Det löste sig i alla fall. Men jag har aldrig missat omställning till sommartid förut. Börjar förstå varför det alltid är en söndag. ;)

Lördagskvällen

God kväll!

Jag kom precis hem för jag och Micke har varit ute och ätit! Micke bjöd mig på middagen, och vi åt på Vino pasta due som ligger på södra vägen. Jag åt deras carbonara och den var hur god som helst! Kan rekommendera det stället, för det var även bra priser. (Ca 150 kr för en varmrätt). Ingen av oss hade varit där tidigare och det var kul att testa något nytt!

Sitter och tittar på Lady Gagas och Beyonces nya video, tycker att den är rolig. :P Gillar även låten starkt. Vill ha den i min iPod när jag joggar.



Jordgubbar med vaniljkesella var ett väldigt smaskigt mellanmål. :)

Dagens träning

Jag fick värma upp på crosstrainern igen, för alla löpmaskinerna var upptagna idag också. Det måste vara så att alla vill komma i form till sommaren och tänker att det ska vara mest effektivt att springa. :P

Det blev såklart ett nytt löppass på gymmet idag; spring 10 minuter, gå 2, upprepa 1 gång. Men när jag hade kört klart mina 24 minuter så kände jag att jag hade lite kraft kvar, så jag sprang 10 min till! Med lite, lite lutning! :P Efter det körde jag styrketräning ca 30 min.

Ytterligare en sak vi har fått lära oss den här veckan; när man går ner i vikt så tappar man både muskelmassa och fettmassa. (På ett ungefär 25 % fettfri massa och 75 % fett om jag minns rätt) - men om man tränar när man bantar så minskar man förlusten av fettfri massa. (Ganska mycket också). Eftersom att man ju inte vill bli av med musklerna så är det viktigt att träna. :)


Längtar efter att gräset blir torrt och blommorna börjar komma. :) Bilden tog jag första utefikat (=på filt) våren 2008 - ser fram emot att göra det i år också! :)

God morgon

Det var riktigt skönt att få sova ut idag! Vaknade ungefär tjugo i tio och sen gick jag upp och började baka grötkakor. Nu sitter jag och äter en riktig mysfrukost med nybakat bröd och te. :)

Kursen som vi läser i skolan nu heter "Metabola syndromet", och under veckan som har gått har vi fått lära oss en del om fetma. Det är ju ganska känt att det farliga fettet är det som sitter runt magen, och då allra mest det fett som omger tarmarna. Om man har en hård kulmage så är det förmodligen mycket sådant fett, medan det mer ytliga fettet är sådant som "flyter ut" som vår föreläsare sa. ;) Det positiva är att det är det viscerala fettet (fettet runt tarmarna) som har högst förbränningshastighet - så vi blir av med det snabbast. Det subkutana fettet (det mer ytliga magfettet) har medelhög förbränningshastighet och sämst förbränning är det på rumpa och lår. Fast även om detta egentligen är positivt så är det ju jobbigt att det ska vara så svårt att bli av med fettet på rumpan och låren - det är ju mitt stora problemområde! Men det minskar ju så småning om. :)





Äntligen helg

Hej hej!

Efter skolan idag mådde jag inte bra i magen. :( Fick ligga och vila mig ganska länge, tills Micke kom hem med lite lunch. (Keldasoppa och bröd). Sen tittade vi på film tillsammans, en maffiafilm som heter Goodfellas från 1990. Har inte sett klart den riktigt än men än så länge är den bra. :) Vi tog en paus mitt i filmen för att kunna gå en promenad, och det var skönt att komma ut lite.

Idag fanns det en hel del över i min kalori-planering, så jag ska äta lite choklad ikväll. ;) Så blir det när man äter keldasoppa till både lunch och middag. (Orkar inte laga mat idag!) Dessutom har det blivit en hel del frukt, och det mättar ju väldigt bra om man jämför med hur mycket kalorier det ger. (Ville bara förtydliga att jag inte går runt och är hungrig bara för att kunna äta choklad på kvällen - då ligger jag hellre på plussidan om chokladen känns viktig).

Nu blir det te och lite läsning (jag tycker att det är så intressant i skolan nu att jag läser bara för skojs skull).

Ha en mysig fredagskväll!



Jag och Micke på promenaden! Det blev en lugn och skön promenad idag istället för "träningpromenad" - det är skönast så när magen lever sitt eget liv.

Vårtecken

Idag har jag bara skola fram till lunch, och efter det ska jag tvätta. Ska även passa på att komma ut på en promenad i eftermiddag för det blir ingen träning. Däremot ska jag träna lördag och söndag. :)

Förresten, jag tror att våren verkligen har kommit nu. Det har varit så varmt på nätterna att jag har vaknat av mardrömmar flera nätter i rad - så nu är det dags att ta bort det tjocka täcket. :P



Lyxade till min frukost lite idag. Det ser mycket bättre ut när man får jordgubbar direkt på morgonen. ;) Ser ni i bakgrunden att jag har påskpyntat i köket? :D


Lyxade till min frukost lite idag. Det ser mycket bättre ut när man får jordgubbar direkt på morgonen. ;)


Dinkel

Jag använde ju dinkelmjöl i mina våfflor förut, och dinkel är väldigt trendigt just nu. I våras när vi läste livsmedelskunskap hade vi en lärare som var väldigt skeptisk mot dinkel. Inte för att dinkel skulle vara dåligt på något sätt, utan helt enkelt för att det väldigt mycket dyrare än vanligt mjöl, trots att skillnaderna inte är enorma.

Jag har bara fullkornsmjöl av dinkel hemma, och jag jämförde det lite med grahamsmjöl, som alltså är ett fullkornsmjöl av vete. (Jag kan ju inte jämföra ett fullkornsmjöl med ett vanligt vetemjöl - det hade gett en ganska felaktig bild av näringsinnehållet). Proteinhalten i dinkel var något högre (14 % jmf med 11 %), men kostfiberhalten lägre (9,5 % jmf med 12 %). Dinkel var bättre när det gällde niacin, fosfor och magnesium, men sämre när det gällde B6 och järn. Det är lite mer energi i dinkelmjölet (320 kcal/100 gram mot 300 kcal/100 gram). Över huvud taget var det inga stora skillnader på de bägge mjölsorterna.

 

Jag gick in på saltå kvarns hemsida och jämförde deras siktade dinkel med mitt vetemjöl jag hade hemma, och slutsatsen är väl att dinkelmjölet har lite mer protein, fiber och innehåll av mineraler. (Inga vitaminer stod redovisade).

 

Min slutsats är väl att dinkelmjöl är bra om man jämför med siktat vetemjöl, men det är ju ingen mirakelprodukt som enligt mig är värd de extra pengarna. Jag skulle nog hellre blanda ut mitt vetemjöl med lite typ grahamsmjöl för att få bättre näringsinnehåll. Dessutom; det finns bättre källor till t.ex. protein och järn än mjöl. ;) (Sen kan man ju tycka att dinkel är godare men det är en helt annan femma).


Nyttiga våfflor

Har precis ätit min våffellunch! :) Jag gjorde inte det klassiska våffelreceptet, utan tog ett recept från min "Baka smalt"-kokbok.

Här är det:

Ca 12 laggar

3 dl dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
50 g smör

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.
2. Häll sedan i resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
4. Smält smöret och häll i det.
5. Grädda i våffeljärn

Jag gjorde ett par ändringar pga att jag inte hade vanligt dinkelmjöl hemma, utan fullkornsdinkelmjöl. Tänkte att det inte skulle bli så gott med bara fullkornsmjöl i våfflorna så jag blandade ut fullkornsdinkelmjölet med hälften vetemjöl. Jag tyckte att våfflorna blev riktigt goda! Det smakade ju inte riktigt som vanliga våfflor, grahamssmaken kändes, men jag tyckte ändå att det var ganska likt. :)

Till våfflorna hade jag färska jordgubbar och vaniljkesella.


Mumsigt!


Jordgubbar är rika på C-vitamin och folat. Just nu är de billiga på Hemköp - 9,90 för en förpackning.

Frukost

Till frukost idag blev det grahamsgrynsgröt med kanel, grapefrukt och te. Mkt smarrigt. :)

Jag ska ta en promenad till Claes Ohlsson och köpa ett våffeljärn sen - det är ju våffeldagen idag och då vill man ju ha våfflor till lunch! :) Eftersom att jag får äta lunchen själv idag (Micke har redovisning), så gör det inget om jag experimenterar. Ska testa ett lite nyttigare våffelrecept och se om det är något att ha. Vi ska ändå äta våfflor tillsammans i helgen istället, så det gör ju inte så mycket om det inte blir lyckat. ;)



Frukt

Gick till affären förut för att fylla på fruktlagret lite. Nu har vi bananer, apelsiner, äpplen, kiwi och grapefrukt. :) Det är ganska mycket lättare att stå emot onyttiga mellanmål när frukten står framme och ser god och fin ut. :)

Imorgon är det våffeldagen, och jag är ganska sugen på att köpa en sån här. Det är ju så otroligt gott med våfflor. Kanske tar en promenad ner till stan imorgon, har ju inte skola förrän på eftermiddagen. :)



Pust!

Hemma från träningen! Jäklar vad jobbigt det var idag. Löppasset var: Spring 8 minuter, gå 2, upprepa 3 gånger (alltså 40 minuter totalt). Jag svettades floder, men jag orkade hela passet ut. :) Jag blev först lite oroad när jag kom till gymmet, för alla löpmaskiner var upptagna. Blev sur och värmde upp ca 10 minuter på en crosstrainer och så fort det var en som lämnade sin löpmaskin så sprang jag dit. :P

Efter att ha sprungit så blev det styrka. Jag var lite mer tidseffektiv idag än vad jag brukar vara. Normalt sett så brukar det typ se ut såhär: Biceps, vila, biceps, vila, triceps, vila... o.s.v. Men idag gjorde jag såhär: Utfall höger ben, biceps, utfall vänster ben, biceps, utfall höger ben, triceps... o.s.v. Istället för att bara stå och vila så tränade jag helt enkelt en annan muskelgrupp. Jag varvade även axlar och breda benböj (känns väääldigt mycket på insidan av låren). Sen blev det mage och rygglyft på slutet.

På vägen hem köpte jag sushi (sen lunch idag), och i brevlådan låg en Fitness magazine och väntade på mig! :)

Nu ska jag ta en väldigt lång och varm dusch. :)




Tror att idag kan ha varit första dagen jag inte orkade äta upp allt. :P (Deras bitar är så små så 12 bitar där är som 8-10 på normala ställen)


Detta var lustigt. Jag kunde ha svurit på att jag log stort när jag tog bilden. Var nog lite slut efter träningen. :P

Morrn!

Idag har jag tänkt gå till gymmet efter skolan. Det tråkiga är att jag inte alls är sugen på det! Vet inte om det kanske kan bero på att det i princip bara har blivit gymträning den senaste tiden. Man tröttnar ju lätt om man inte varierar sig. Funderar lite på att kanske låta 30-minutersmålet ta lite längre tid och börja med lite andra pass. (Är lite sugen på att börja med skivstång igen). Vi får se. Det kanske bara är en tillfällig liten svacka. Efter träningen idag kanske det känns jättekul igen - man vet aldrig. :)

Har för övrigt kommit fram till att jag borde bli bättre på att gå ut på promenader. Ska jobba på det. :P

Det första step 2-passet

Träningen gick förvånadsvärt bra! :) Jag tyckte egentligen inte att det gick så mycket sämre än vad det brukar gå när man går på ett step 1-pass första gången. Trodde att jag skulle stå stilla och se dum ut och inte få ut något av det, men jag blev svettig och det kändes kul. :) Skillnaden mellan step 1 och step 2 verkar framför allt vara att det är ett högre tempo. Kanske även lite svårare steg, men inte SÅ stor skillnad tycker jag. Det är bara det att de går igenom stegen långsammare i step 1 så det känns lättare. Det kanske blir så att tisdagar blir step 2-dagen nu, för det är väldigt kul att variera gymträningen lite.

Var vrålhungrig när jag kom hem så jag har precis ätit min sista portion med kyckling och rotfrukter. (Det var verkligen riktigt gott - ugnsstekta rotfrukter borde man äta oftare). Ska ta en varm dusch nu, sen hoppa i myskläderna, göra en kopp te och titta på kvällens avsnitt av Biggest Loser. En perfekt kväll. :)

Något att tycka om?

Den här låg i brevlådan igår:



Hela kexpaketet innehåller nästan 900 kcal. Inte bra för en person. Tror att jag tar med mig det till skolan och delar med mig till tjejerna istället. :)

Nu: Till träningen!

Veckans resultat (?)

Den här veckan har jag varit väldigt duktig och ätit 1600 kcal/dag och tränat. Blev därför inte glad när jag stiger upp på vågen och den visar + ca ett halvt kilo. Min mage är väldigt uppsvälld och efter en koll i almanackan så ser jag att jag ska ha mens vilken dag som helst; och där har vi förklaringen till veckans resultat. Så det gills inte!!! Så det så! Bara att köra på - nästa vecka är det nog över och då kommer det se bättre ut.

Har precis ätit lunch och nu ska jag sova en stund, och efter det blir det step 2 med Josefin. Börjar bli ganska rejält nervös men jag tror nog att det ska gå bra. Eller något. :)

Slappis

Nu är klockan 17:45 och jag har fortfarande knappt gjort något vettigt idag. :P Har städat lite i garderoben och läst på lite inför imorgon, men annars har detta varit en ganska slapp dag. Kollade på Ringaren i notre dame förut. :) Mysigt med gamla Disney-filmer ibland. Upptäckte en sak när jag sökte på Ringaren i Notre Dame på wikipedia. Han som skrev boken från början heter Victor Hugo, och de två manliga statyerna i den tecknade filmen heter Victor och Hugo. Hihi. :)

Nu väntar en måndagskväll med Biggest loser och Svenska Hollywoodfruar. Hmmm... Någon som märker att jag sitter i soffan hela dagen? Jag har haft väldigt ont i magen idag och orkade inte gå och träna fastän jag hade tänkt det. :( Bra att det blir step med Josefin imorgon. :)

Nu ska jag göra en stor kopp te och planera veckans träning. :) Nästa helg är jag ju ledig och då ska jag passa på att träna ordentligt! :)

Vila

När jag kom hem från jobbet igår så lagade jag och Micke mat tillsammans. Det blev rotfrukter i ugn (potatis, morötter, palsternacka och kålrot), med kyckling i sås. Jag gjorde såsen på lätt-creme fraiche, men blandade ut den med hälften vatten och redde med maizena. En dl lätt creme fraiche innehåller ju 170 kcal, och det kändes lite mycket. :P Maten blev i alla fall mkt god.

Efter maten kollade vi på film och åt godis. Jag köpte ca 150 g lösgodis, och det var mitt bad moment dem här veckan, för resten av veckan har jag skött mig exemplariskt måste jag säga.

Jag kände mig inte alls utvilad efter den här helgen. Först tenta, och sen direkt efter det 3 jobbpass i rad. Därför blev jag väldigt glad över Enas sms imorse där hon skrev att föreläsningarna var inställda. :P Sov till elva typ, huuuuur skönt som helst. Nu är det frukost i tv-soffan och jag ska bara njuta av att inte ha något planerat idag. :)


I ♥ Geisha

Söndag

God morgon!

Efter jobbet igår var det ju fest, och det var kul! :) Blev inte så sent dock; jag jobbar ju idag. (Var hemma vid tolv). Känns bra att vara pigg nu när jag ska vara på jobbet om en timme, så valet att dricka pepsi max istället var toppen. :) Dessutom; om man är bakis så går det ju inte att äta nyttigt. Kebabtallrik, pizza, hamburgare, chips, godis o.s.v, är ju lite av ett måste då. Men nu sitter jag här med min filtallrik och är nöjd. :P

Nu är det bara ett litet jobbpass kvar och sen kan jag vara riktigt nöjd med att ha förbättrat min april-lön betydligt. :)


Svett

Kom precis hem från gymmet och jag svettas fortfarande. Jag hoppade över styrketräningen idag (hann helt enkelt inte), och körde bara mitt löp-pass. Idag var det spring 6 minuter, gå 2, upprepa 3 ggr (=32 minuter). Det var verkligen jättejobbig. Nästa gång ska jag springa 8 minuter - det blir spännande. :P

Har upptäckt att det är väldigt mycket folk på gymmet nu för tiden. De kanske börjar tänka på beach 2010? Eller så är det jag som inbillar mig. :)

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning innan det är dags att jobba. Efter jobbet ska jag på fest hos Josefin! Jag festar på pepsi max ikväll, dels för att jag ska upp och jobba imorgon och dels för att det inte känns värt det för kaloriernas skull. Då äter jag hellre de kalorierna i choklad. ;) 

Ha en trevlig lördag!

Trött och hungrig

Första jobbpasset avklarat. Det här var det kortaste av passen men ändå det som känns längst. Det är bara 4,25 timmar, men inga raster alls och det är segt att sitta i kassan så länge utan paus. När man räknar kassan vid halv nio så känns det som att man har varit där hela dagen. Skönt att det är avklarat. :)

Innan jobbet förberedde jag mig med mellanmål för att inte behöva bli vrålhungrig, men det hjälpte ju inte. Redan efter 2 timmar skrek min mage efter mat, och jag blev sugen på det mesta som kunderna köpte - speciellt grillad kyckling eftersom att det luktar så gott. Man borde få äta frukt när man sitter i kassan. :P

Nu ska jag äta kvällsmat och sen ta det lugnt tills jag ska sova. :)

Konstiga symtom

Det kändes som att tentan gick bra! Jag vågar aldrig tro att jag har klarat den förrän jag har fått resultatlistan, men som sagt; det kändes i alla fall bra!

När jag kom hem skulle jag ju ha tränat. Men det blev inte riktigt så: Inatt vid fem-tiden vaknade jag och mådde jättedåligt! Varenda muskel i kroppen kändes hur konstig som helst, det var otrolig obehagligt. Dessutom kallsvettades jag och kunde inte somna på en lång stund. Jag bestämde mig för att jag skulle vila idag, och dessutom behövde jag få sova nu innan jobbet eftersom att jag blev trött av att vara uppe mitt i natten. De öppnar på gymmet halv tio imorgon så möjligtvis skulle jag kunna träna innan jobbet då istället. Vi får se hur jag känner mig ikväll/imorgon - bland det tråkigaste som skulle kunna hända just nu är att jag skulle bli sjuk.

Nu ska jag bara ta det lugnt innan jobbet. Det känns skönt att inte ha något skolarbete som måste göras, kan koppla av till 100 %. :)



Måste bara visa hur fina mina Mozilla-fönster är nu för tiden. Här kan du pimpa dina fönster du med

Uppladdning inför tentan

Jag hade tänkt få mycket mer gjort idag. Skulle ha pluggat hela dagen, men på eftermiddagen fick jag ont i magen så jag valde plan B istället. Alltså att koppla av och ladda upp inför tentan. Satte mig i soffan och såg Braveheart (med en timmes paus för biggest loser mitt i naturligtvis). Kanske ett konstigt filmval dagen före tenta, men syftet fylldes. Jag släppte alla tentatankar och bara kopplade av. :P



Är egentligen inte så förtjust i Mel Gibson som skådespelare, men filmen är ju bra. ;)

No pain, no gain

Gick och tränade precis innan lunch. På en föreläsning i höstas (?) fick vi höra att för överviktiga kan det vara bra att passa in träningen så att den hamnar precis innan lunch eller middag - för att slippa ett extra mål mat. (Man måste ju äta efter träning). Jag försöker göra så när jag kan, men det är ju inte alltid det passar.

Idag kände jag mig inte lika pigg i kroppen som förra gången jag tränade, så det var mycket jobbigare att jogga. Jag körde ju "spring 4 min, gå 2" 5 gånger, och mitt under andra löp-etappen så kändes det hur tungt som helst, och benen var som deg. Detta fortsatte hela passet ut, men jag klarade av det ändå! Det känns riktigt bra att kunna slutföra det när jag trodde att jag inte skulle kunna. :)

Nu är klockan snart fyra och det är dags för mellanmål. Utan mellanmål så blir jag väldigt sugen på sött och det är skönt om jag slipper plågas när det inte behövs. ;)

Frukost

Idag har jag varit seg på morgonen. Ställde klockan på halv nio men jag äter inte frukost förrän nu - en timme senare. :/ Idag väntar massor med plugg samt ett pass i gymmet. :) Ska köra löp-pass 4, vilket ser ut som löp-pass 3 men kortare. Mkt märkligt. Får dra upp intensiteten lite. :)

Igår ringde de från jobbet och jag fick 2 extrapass. Fredag kväll och ett helt dagspass på söndag. Känns sjukt bra! Jag har blivit bortskämd med att bara jobba kvällar och helger (bra ob) ett tag nu och det är jag väldigt glad över. :) Det är bra att veta om i förväg att man ska jobba, för nu kan jag lägga upp min träning efter mitt jobbschema. (Ibland ringer de ju samma dag.) Jag ska till gymmet imorgon igen, mellan tentan och jobbet. :)




Filmjölk blir sjukt mycket godare med kanel och kardemumma på :)

Peanut Butter Jelly Time

Lite uppmuntran när det känns jobbigt att tentaplugga. :D

Mindre god kaka

Jag köpte en ny kokbok som heter "Baka smalt" för ett tag sen. Idag kom Josefin och Sara hit och vi gick igenom de gamla tentorna tillsammans, och då tyckte jag att det var ett perfekt tillfälle att testa något recept. Jag valde "GI-brownie", även om jag inte är någon lågkolhydrat-person. Jag hade nämligen näringsberäknat dem och kommit fram till att en bit innehöll 120 kcal, vilket var okej och rymdes i mina dags-kalorier. (Fast när kakan var klar så var bitarna så små att det ändå inte var värt 120 kcal). Det var hur som helst inte något bra val. Smakade inte något sött alls utan bara väldigt mycket kakao. Ska testa fler recept och försöka hitta något gott smalt recept.

Oftast så är ju inte smala recept smala egentligen. Det är bara mindre portioner. Dessutom äter jag hellre än halv kaloririk god kaka än en hel kalorifattig som är mindre god. Men OM jag lyckas hitta en kaka som är god och kalorifattig så är det perfekt att göra den istället. Men som sagt; undvik GI-brownien.



Lite majjo tack.

Idag börjar jag dagen med te och äggmacka med lite majonnäs på. Har ju nyligen fattat att majonnäs har bra fettsammansättning. Massor med fleromättat fett, och ungefär dubbelt så mycket enkelomättat fett som mättat. Detta kunde man ju egentligen räkna ut med lilltån eftersom att det mest är olja i den, men jag har bara inte funderat över det.

Inte för att man ska äta mycket majonnäs - en matsked innehåller ca 100 kcal! Det är ganska mycket för något som knappt mättar alls. En banan innehåller ju ungefär 100 kcal och den mättar mkt bättre. ;) Men lite grann kan man ju ta. Jag tog ungefär ½-1 tsk på min macka för att det smakar så gott. :)

Nej, jag kan ju inte sitta här och tjata om majonnäs hela dagen. Dags för en dusch.

Klassisk fransk köttgryta

Igår lagade Micke en jättegod köttgryta! Här är receptet. Den var verkligen god och köttet blev inte alls torrt utan helt perfekt. :)

Jag har ju glömt bort veckans mål! Denna vecka är målet: Få tillbaka fokus till nyttig mat! Maten måste vara prio ett för att jag ska kunna nå mina mål. :)

Smarrigt!


Träning

Det blev gymträning idag! Dessutom fick jag sällskap av Micke, vi körde det tredje löppasset samtidigt. Det var riktigt kul att köra det tillsammans, för vi kunde prata när man skulle gå. (Jag kan inte prata när jag springer). :) Det var 36 minuters intervaller idag. (Spring 4 minuter, gå 2). Efter det gick Micke hem och jag fortsatte med lite styrketräning. Jag har faktiskt fått öka på tyngderna på ett par övningar, och det känns skoj! :)

Fick boken till nästa kurs idag. Ser fram emot den kursen, tror att den kommer bli intressant. Men jag får inte tänka så nu. Jag måste koncentrera mig 100 % på tentan som är på fredag. ;)


Veckans resultat

Veckans resultat denna vecka: minus 2 hg (totalt -5,3 kg)

Som sagt, har inte satt maten i första hand denna vecka. För att peppa mig själv så har jag bestämt att jag ska gå ut och shoppa när jag har gått ner minst 6,5 kg -och jag får inte shoppa alls innan dess! (Kläder alltså). Är sjukt shopping-sugen just nu så detta borde fungera. ;)

Nu är det dags för frukost. :)


Matplanering

Har haft lite dåligt samvete för det känns som att jag inte har satt kosten i första hand den senaste veckan. Har precis gjort en matplanering inför morgondagen, och jag har tänkt börja göra sådana nu för att verkligen ha koll på vad jag äter. Ska iväg till affären imorgon och köpa på mig ordentligt med frukt så att det alltid finns lätt till hands. Det gäller att vara förberedd. :)

Ska iväg och träna imorgon, men jag har svårt att bestämma mig för vad. Kan antingen simma, eller gå till gymmet. Å ena sidan skulle det vara kul med lite ombyte, å andra sidan så vill jag styrketräna och köra nästa löp-pass. Får sova på saken. :)

Ikväll ska jag roa mig med nästa avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Det är avkoppling det. :P

Logik

Var i skolan strax efter åtta idag. Vi hade en redovisning på förmiddagen och på eftermiddagen hade vi genomgång av ett "patientfall". En heldag med obligatoriska moment alltså. Nu är det skönt att vara "ledig" fram till tentan - kan plugga i min egen takt!

Har idag upptäckt en intressant sak. Till frukost åt jag en macka med leverpastej på, och tänkte "jäklar vad gott det här var!" Samma sak hände nu efter skolan när jag åt en leverpastejmacka till mellanmål. Detta är inte normalt beteende för mig. Jag brukar inte tycka att leverpastej är supersmaskigt. Kanske har järnbrist? Eller så har jag läst för många tidningar, vilket då har lett till att jag tolkar alla mina cravings som brister på något vitamin eller mineral? Jag gissar på det senare alternativet. :P Tyckte i alla fall att det är intressant hur hjärnan fungerar. ;)

När jag tänker "tentaplugg" så tänker jag "godis" samtidigt. En rejäl godispåse från 4-gott hade ju inte varit helt fel nu när jag sitter här och kämpar. Ska försöka motstå de tankarna och nöja mig med mitt goda tenta-te. ;) Fast någon bit mörk choklad kanske kommer slinka ner. Men det är okej. Jag har ju uppenbarligen sockerbrist.

Lasagne

Nu har jag och Micke gjort mycket mat! :) Vi gjorde lasagne på 1 kg nötfärs, och det blev två proppfulla formar. Det är lite jobbigt att göra lasagne tycker jag, för det blir så otroligt mycket disk efteråt. Men det är ju värt det när det är färdigt för det är gott! :) Nu kan jag tentaplugga utan att behöva tänka på att laga mat hela tiden. :)



En av formarna med lasagne

Löpträning

Här är löp-schemat som jag ska köra igenom:

VECKA 1
Dag 1: spring 1 minut, gå en minut. Upprepa 10 ggr.
Dag 2: Spring två minuter, gå en minut. Upprepa 8 ggr.
Dag 3: Spring 4 minuter, gå två minuter. Upprepa 5 ggr.

VECKA 2
Dag 1: Spring 4 minuter, gå två. Upprepa 4 ggr.
Dag 2: Spring 6 minuter, gå två. Upprepa 3 ggr.
Dag 3: Spring 8 minuter, gå två. Upprepa 3 ggr.

VECKA 3
Dag 1: Spring 10 minuter, gå två. Upprepa 1 gång.
Dag 2: Spring 12 minuter, gå två. Upprepa 1 gång.
Dag 3: Spring 15 minuter, gå två. Upprepa 1 gång.

VECKA 4
Dag 1: Spring 15 minuter, gå två. Upprepa 1 gång.
Dag 2: Spring 10 minuter, gå två. Upprepa 2 ggr.
Dag 3: Spring 30 minuter.

Har precis kommit hem från gymmet och klarat av pass 2 vecka 1. (Det blev bara två pass den här veckan eftersom att jag inte kunde träna i fredags, men det kanske blir 4 pass någon annan vecka så att det jämnar ut sig). :) Inte så jättenoga att jag klarar 30 min på 4 veckor heller, huvudsaken är att jag klarar det! Fast gärna så snabbt som möjligt förstås. ;) Det gick i alla fall väldigt bra att köra det passet.

Efter 27 minuter på löpbandet så körde jag styrka i ca 20 minuter, och sedan avslutade jag med 10 min på crosstrainern. Nästa löp-pass kommer ju bli 36 minuter totalt och DET kommer nog vara jobbigt. Men det är ju inte meningen att det ska vara lätt heller. ;)

En doft av nybakat...

Nu har jag snart bakat klart! Ska bli jättegott med frukost nu, det är ju lite jobbigt att vänta så länge efter att man har vaknat. :P Speciellt när man väntar på nybakat bröd, som jag verkligen älskar. ♥

Jag har en hel del att göra idag, men det känns inte som att jag har så mycket ork. Vill bara vara helt ledig och ta det lugnt. :) Ska i alla fall bli kul att gå och träna sen, och jag hoppas att det inte är allt för många som tänker samma sak- vill inte köa till löpbandet. Är nästan lite nervös inför det andra jogging-passet, för 27 minuter är ganska lång tid. Visserligen ska jag ju gå 1/3 av den tiden, men ändå. Jag inleder med det så att jag har all ork kvar åt det. :)


Melodifestivalen 2010

Har haft en mysig kväll med Josefin i tv:soffan! ;) Vi gjorde nachos och tittade på melodifestivalen med pepsi max, mörk choklad och te. Det var väääldigt spännande. Jag hejade på Salem och Jossan hejade på Eric Saade - och ett tag låg de ju väldigt nära varandra, och jag och Josefin blängde på varandra när den andra fick röster. ;) Men sen när Salem fick sina röster från tittarna så förstod man ju att Anna skulle vinna - och det var ju egentligen inte något fel med det: 1. Det var en bra låt 2. Kul att en ung och fräsch person vinner. :)

Någon annan som har tänkt på att det har gått dåligt för Sverige sen vi fick det nya systemet? Vi får ju höra låtarna massor med gånger innan vi bestämmer oss för vilken låt som var bäst, (pga alla jäkla deltävlingar), och det är inte alltid samma som vilken som är bäst när man hör den första gången. Det är ju inte säkert att det är så många i de andra länderna som har hört vårt bidrag massor med gånger innan finalen. Exempel: The Arks låt var astråkig första gången man hörde den, men efter sisådär 10 gånger så började den sjunka in. Klart att det inte gick bra för den i Eurovision. Tycker att det gamla hederliga systemet ska återskaffas. :)

Nu ska jag städa upp i köket, för imorgon bitti ska jag baka grötkakor (har redan lagt havregrynen i blöt). Gott med nybakat till frulle. :)

Jympa

Jag och Josefin gick på ett jympapass förut. Det var Madde J i klassen som höll i passet, så det var lite extra roligt! Det var ganska tufft och speciellt styrkedelen som var riktigt jobbig. Det var hur som helst ett kul pass och jag kommer nog gå igen. :)

Efter träningen imorgon kommer jag ha lyckats med veckans mål att träna 4 gånger. Ser fram emot passet imorgon för jag ska göra det andra spring-passet och dessutom blir det mer axlar. Det är kul att träna axlar för det är så jobbigt. :P Känns verkligen efteråt.

Funderar på att städa lite nu innan duschen faktiskt... Man blir ju lite svettig om man städar ihärdigt, så det är ju perfekt att jag har träningskläderna på mig. :P


Tönt

Har redan fått en del gjort! Skönt. Sitter här och slösurfar nu i pluggpausen, och som den pinsamma twilight-nörden jag har blivit så ser jag direkt fram emot 30 juni efter att ha gått in på youtube. :) Inte för att filmen kommer vara lika bra som boken, men ändå.

Igår

Igår var vi ju ute och åt på Danilo och sedan gick vi på bio. Det var jättemysigt! Maten var jättegod (jag äter i princip alltid deras Harpo bacon pizza). Jag tyckte att filmen var bra också, men det var ju inte en sån där film när man sitter och asgarvar hela tiden, som vissa andra Jim Carrey-filmer. Lite spännande att den är baserad på en verklig händelse. :P

Igår fick jag inte så mycket gjort som jag hade hoppats, det var helt enkelt för jobbigt med min nacke. Idag mår nacken bättre även om den fortfarande inte är helt bra -så jag hoppas på att få lite mer gjort idag. Lyckades ju vakna innan åtta jag fick en bra start i alla fall. :P Klockan tolv ska jag gå på ett jympa-pass på friskis och innan dess hoppas jag på att få en hel del skolarbete gjort. :)




Fredagsplaner

Har precis ätit en jättegod lunch. Jag skar potatis i klyftor och morötter i bitar och så blandade jag det med rapsolja, timjan, rosmarin och flingsalt. Sen så fick det vara inne i ugnen tills det blev lagom färg - smaskens! Åt det med lax.

Ser fram emot kvällen nu. Klockan sju har vi bord på Danilo, och halv nio ska vi se I love you Phillip Morris på bio. :) Tror att den kan vara riktigt kul! Hoppas att min nacke har blivit bättre tills dess för det är verkligen jobbigt med den nu. :(



Mumsigt

Dumma nacke

Vaknade med nackspärr idag. Jag kan inte vicka på huvudet åt vänster eller bakåt alls, för det gör så ont. Har smörjt in mig med en salva och jag hoppas att det försvinner för det kan inte vara kul att träna när det är såhär. :/ Om det inte ger sig så kanske jag skjuter på fredagsträningen till söndag istället (ska redan träna imorgon), för det känns inte som att jag kan springa på löpbandet och göra mina övningar när jag inte får röra på huvudet! Dessutom är det nog inte så bra att göra det heller. Blä!

Nåväl, nu ska jag göra gröt och sen köra igång med alla saker som ska göras idag. :)

Funderingar inför imorgon

Funderade på att gå med Micke och Filip till heaven 23 imorgon och äta frukost, men jag tror att jag har ångrat mig. Jag är ännu mer sugen på att gå ut och äta på Danilo imorgon kväll, och då prioriterar jag nog det. Danilo + bio = perfekt kväll. De har faktiskt väldigt god mat där. Dessutom har jag en hel del att göra imorgon och det blir ju verkligen underbart att unna sig lite fredagslyx om man har slitit hela dagen! :)

Ni kanske har sett att min header ser lite konstig ut? Jo, för jag tycker nog att det ser lite konstigt ut. Anledningen till att jag ändrade var att jag vill kunna ha länkar här i bloggen, (som ovan), och eftersom att alla länkar måste ha samma färg, och rubriken också är en länk, så kan alltså inte rubriken vara vit om jag vill att länkarna ska synas. ¿Comprendo? Jag ska ha den så där ett litet tag och se vad jag tycker om det när jag har vant mig lite. Kanske byter jag tillbaka och skiter i länkarna. ;)

Tittade på Bella & Tyra Show förut. (Ser ni, jag utnyttjar verkligen de här nya länk-möjligheterna). Programmet visas ju live på internet, men för mig hackade det hela tiden, så jag missade väl halva programmet p.g.a. det. Ska se det sen när de har lagt ut det i efterhand, för man blir ju nyfiken. :P


Näringsdrycker, fika och massageolja

Hej!

Idag har vi haft en lång skoldag, men den kändes inte så lång ändå. Vi fick smaka på massor med näringsdrycker. Vissa av dem var riktigt goda, men till sist så blev man illamående och fick ont i huvudet. Många av dem är både väldigt söta och feta, och det blir jobbigt till slut även om man bara tar pyttelite av varje.

Efter skolan så fikade jag, Åse, Josefin, Sara och Ena på Kringlan i Haga. Det var ett mysigt ställe med tända ljus och grejer. :) Drack te och delade en macka med Ena, och det behövs nog inget mer till middag nu efter den här dagen. ;)

Det var en stund kvar tills min buss skulle gå när jag skulle hem, så jag gick till Lush för att se om de hade öppet, och det hade de! :) Jag köpte en massageolja som Ena har tipsat om. Deras massageoljor är i fast form, så de ser ut som tvålar. Men man stryker dem mot kroppen så blir det som olja.

Nu ska jag avnjuta dagens avsnitt av Biggest Loser. :)


Så här såg vissa av dryckerna ut - jag tog med en del hem


Den söta massage-tvålen! :) Den luktar rosor.

Why is a raven like a writing desk?

"They both produce a few notes, all very flat, and are almost never turned the wrong way front"

Och med det säger jag godnatt. :)

Träning botar surhet

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Vad skönt det var att träna idag! Innan jag gick dit var jag på jättedåligt humör. Jag var jättesur på allt och alla, utan någon anledning. Det var väldigt jobbigt att vara så sur/arg, för jag kände att jag förstörde hela dagen för mig. Men när man tränar så kan man ju inte tänka på att man ska vara arg, man är för upptagen med att orka. När jag gick ut från gymmet kände jag mig inte arg alls längre, utan glad istället. :)

Jag inledde jogging-programmet idag. Som jag nämnt tidigare så skulle jag idag springa en minut, gå en minut, och sen upprepa detta 10 gånger. Alltså 22 minuter effektiv tid. Gick väldigt bra! Nästa pass blir fredag. :) Efter intervallerna så blev det ca 35 min styrketräning och sen 10 min på crosstrainern. Körde ett par bra axel-övningar idag. Mina armar skakar lite nu. :)

Efter träningen måste man ju äta. En klassiker är banan och ett glas mjölk. Om man dricker lättmjölk så blir det ca 184 kcal, och väljer man istället mellanmjölk så blir det 200 kcal. (Om bananen väger 105 gram och man dricker 2 dl mjölk). Jag är ju kär i mina underbara swebars med mintchokladsmak. Dessa ger 209 kcal istället, vilket gör att skillnaden blir 25 eller 9 kcal, beroende på mjölksort. Tycker att det är värt att ta en sådan istället någon gång ibland. Det är ju mycket godare, och mättar bra! :) Jag har någon gång ibland ätit sådana där nutrilett-bars och liknande när jag t.ex. har åkt tåg. Men de är hur äckliga som helst, så jag kommer ta en swebar nästa gång.

Nu ska jag ta en lång, skönt dusch, och lite senare ska jag gå ner till bergakungen. Det blir Alice i Underlandet ikväll! :)


Kostar ca 20 kr

God morgon

Hade lite sovmorgon idag! Skönt att vakna och vara pigg. :) Idag har jag en del grejer som ska göras: Först är det studiebesök på Sahlgrenska som gäller, sen tvätta, träna, laga mat, plugga och till sist blir det bio. :)

När det gäller träningen så inleder jag jogging-programmet idag. Hoppas verkligen att jag orkar springa 30 min om 4 veckor. Det gör jag nämligen inte nu. Borde skaffa ny musik till iPoden någon gång också, tror att det kan hjälpa. :P


Frukost!

A-kost

Idag äter jag A-kost! Det blir väldigt mycket mat. Lite lyxigt att äta 50 gram cashewnötter på förmiddagen. :P Det dumma är att det blir konstigt med maten nu eftersom att jag jobbar mellan halv fem och kvart i nio. Jag äter middag när jag kommer hem och efter det ska jag tydligen äta ännu ett mellanmål. Hmmm... Får vara uppe sent. :P

Som sagt, jag jobbar ikväll och jag tar en promenad till jobbet för att röra lite på mig. Ska bli skönt, för det är ju så fint väder idag igen. :)

Veckans resultat

Veckans resultat denna vecka är: minus 0,7 kg! :) (totalt -5,1 kg)

Ser ni? Jag har gått ner 5 kg nu! Det känns lite speciellt. :) Detta innebär att jag har 3,5 vecka på mig att gå ner ytterligare 1,3 kg, eftersom att jag vill ha gått ner ytterligare 2 kg till påsk (räknat sen förra veckan). Men jag kom på att det blir så konstigt med 1,3, så jag sätter 1,4 kg som mål istället. Mitt mål är alltså att ha gått ner totalt 6,5 kg vid påsk. Det är 4 hg i veckan. (Om jag räknar att jag väger mig typ på långfredagen).

Nu är det dags för havregrynsgröt. :)

Veckans mål

Min kropp har inte mått bra idag, speciellt inte min mage. Har haft en brännande känsla innifrån hela dagen, och nu börjar det äntligen bli bättre! Det är tydligen inte meningen att man ska vara vaken hela natten. ;)

Har läst lite i min nya tidning och de har ett program man kan följa för att efter 4 veckor orka springa 30 minuter. Vill testa det! Ska följa deras program och se hur det går. :) Det är baserat på intervallträning, och det går ju jättebra att göra på löpbandet. Tror att nästa gymbesök blir på onsdag, så jag startar då. Det första passet är: Spring 1 minut och gå 1 minut. Upprepa 10 gånger. Superenkelt. :P

Det är måndag idag vilket innebär ett nytt veckans mål. Denna veckan blir det: Träna minst 4 gånger. Det är en perfekt vecka att ha det här målet, eftersom att jag är ledig tisdag, fredag, lördag och söndag. :) Planeringen just nu är att det blir träning (måndag), onsdag, fredag och lördag.

Trött men ändå inte

Trots att jag bara sov en timme innan det var dags att gå till skolan så har jag känt mig ganska pigg idag. Eller kanske inte pigg, men jag har orkat hålla mig vaken. Gick till och med till gymmet med Åse efter skolan! :) Känns bra. Nu är det dock dags för en dusch och sedan lite sömn för att orka göra något alls i kväll.

Det var jättefint väder när vi gick till gymmet!


När jag kom hem väntade den här i brevlådan! :) Den kommer bara ut typ 2 ggr om året, så det gäller att läsa den långsamt. :P


Många priser ska delas ut!

Jaha, nu är klockan snart halv fem, och tröttheten börjar krypa fram! Jag hoppas att föreläsningen som börjar om knappt 5 timmar är väldigt inspirerande. ;)

Än så länge har de roligaste nomineringarna inte varit med (bästa skådespelare/skådespelerska och bästa film), och förutom dem så är det mest kul att se talen och klänningarna o.s.v. :) Men även bästa kvinnliga och manliga biroll är kul, och jag blev nöjd med att Christoph Waltz vann!

Har kommit fram till att jag har sett sju av de tio filmerna som är nominerade för bästa film. (Avatar, The hurt locker, Up in the air, Inglorious bastards, District 9, The blind side och A serious man). Av dessa känns avatar, inglorious bastards och district 9 som de som kan få vinna. ;) Ska ha sett alla i den kategorin nästa år. :)

Christoph Waltz vann en Oscar för sin roll i Inglorious Bastards - med rätta, han var grym i den! :)


Inför galan

Nu har vi sett två filmer! A serious man och The hurt locker. The hurt locker var bra men jag vill nog inte att den ska vinna bästa film. A serious man var lite sisådär. Den hade väl sin charm. :P Best picture känns ju som den viktigaste kategorin, så det är roligast att se filmerna därifrån. :)

Har precis kollat lite på röda mattan, och alldeles strax börjar försnacket som håller på från två till halv tre. Halv tre börjar själva galan! Spännande. :)

Fick en charmerande bild på Quentin Tarantino när han intervjuades. :)


Oscarsgalan!

Det blev ingen träning idag, men jag tänkte gå till gymmet efter skolan imorgon istället. Hoppas bara att jag kan hålla mig vaken. :P

Nu har jag och Micke förberett oss inför Oscarsgalan i natt! :) Vi valde kinamat (orkar inte laga mat ikväll) till middag, och den ska vi äta snart (samtidigt som vi tittar på ytterligare en film). Sen köpte vi snacks och choklad också, till senare. Ska även göra morotsstavar med dipp. Blir nog en rolig natt! Ska mysa till det med ljus och sådär nu. :)

(Har för övrigt kämpat med min E-kost-potatissallad idag, men usch vad äcklig den blev. Kommer inte bli kul att äta.)

Ont i magen

Jaha, här sitter jag i tv-soffan med träningskläderna på och väntar på att magontet ska försvinna. Jag vågar inte ta någon värktablett, för jag har redan tagit det fler dagar än man får enligt instruktionerna på paketet. Bara att hoppas att det försvinner så att jag kommer iväg till gymmet, men vissa saker kan man ju inte påverka själv. Det känns bara så bittert... :(

Hemköp hela dagen

Idag har jag jobbat, vilket är anledningen till att jag inte har skrivit något inlägg. Lade märke till att antalet visningar var ungefär 5 gånger fler än antalet besökare, så jag förstår att ni har väntat med spänning på nästa uppdatering. Håll i er för nu kommer den! ;)

Startade dagen med grahamsgrynsgröt. Jag glömmer alltid bort att man kan göra sådan gröt, och sen när jag gör den är det som att födas på nytt. Mättande och god frukost. :) Den liknar ju mannagrynsgröt väldigt mycket, men grahamsgröten är mer fiberrik. Testa det! Gillar för övrigt helgfrukost väldigt mycket, för man sitter vid bordet tillsammans och äter i grodan ro, och man tar sig tid att fixa te och ägg och grejer. Mkt mysigt. :)

Tog en promenad till jobbet idag, det tog ca 30 min. Det är längre än vad man tror till lilla bommen. Väl på jobbet var det segt. Jag har haft väldigt ont i magen idag, och egentligen ville jag åka hem men jag tänkte på pengarna. Väldigt skönt nu i efterhand att jag höll ut. Det blir stora förluster om man hoppar över ett lördagspass. Har dessutom fått ett extra jobbpass på tisdag kväll, och då kändes det ännu mer motiverat att hålla ut av någon anledning. Tisdagspasset ska endast kännas som extrapengar, inte bara kompensation för att jag inte jobbade idag. Nu är jag helt enkelt nöjd. :)

Ser fram emot träningen imorgon. Ska lägga lite extra krut på att träna axlarna, för jag har haft ont i dem några dagar nu. Har bojkottat tunga väskor sen i torsdags bara för det.

God natt!


En kväll framför tv:n

Har haft en trevlig kväll! Anton och Filip kom hit och de två och Micke gjorde hamburgare. Jag tog en också, men skippade pommesen. Drog även ner lite på dressingen, så det blev rätt bra. :)

Sedan kändes det som att vi var ett väldigt vuxet sällskap för vi satt och tittade på På spåret, och jag kunde som vanligt inte svaret på en enda fråga. Förutom frågan om vad de kallar den giftiga blåsfisken i Japan. (Fugo). Det är lite nedslående när man inte ens fattar skämten i programmet, speciellt när de man umgås med skrattar :P

Sen kom Erik (från Säffle) på besök, och han ska stanna till på söndag. Så jag, Micke och Erik kollade på en oscarsnominerad film, Up in the air. Den var bra den med, men jag tycker nog inte att den ska vinna bästa film direkt. :P Vet inte vilken jag hejar på än. Kanske District 9? Eller Avatar. Nåväl, jag har några filmer kvar att se innan söndag. :)

Ska försöka komma på något bra att äta till söndag kväll. (Bra = nyttigt). Om man äter något onyttigt så får man inte bara i sig för mycket kalorier - man mår ju dåligt också. Jag gör det i alla fall. Får ont i magen, och när magen har ont så går det inte att ha särskillt kul. Speciellt inte om man ska hålla sig uppe till 06.00 på måndag morgon. :P

Dags att sova, det är så jobbigt att sitta i kassan och vara trött!

Gymmet

Träffade Julia på lunchen och vi gick och åt på Fröken Ohlsson. Jag stod och valde mellan några olika rätter men bestämde mig till slut för indisk rotfruktssoppa med linser, eftersom att det lät som det smalaste alternativet. :) Det var väldigt gott också! Ingen risk att inte bli mätt heller, för det ingår en bra salladsbuffé.

Fixade ett par grejer på stan efter maten och sen åkte jag hem, hämtade träningsväskan och gick till gymmet. Det blev inte sådär jättemycket styrka idag, för alla "mina" maskiner var svåra att få tag på - jag gillar inte att köa när jag är på gymmet. Koncentrerade min därför på konditionen. Började med 20 min på crosstrainern (varav ca 2 min kan räknas som uppvärmning - jag var varm redan när jag kom dit), sedan 15 min på löpbandet, ca 15-20 min styrketräning och till sist 10 min intervaller på crosstrainern igen. Jag körde på hårt på konditionsdelarna, och intervallerna på slutet var svåra att orka med över huvud taget. Men nu efteråt känns det väldigt skönt. :)

Ska leka lite skönhetssalong här hemma nu; fila naglarna, nytt nagellack, peeling i duschen, raka benen, smörja in fötterna med fet kräm o.s.v. :)

Fett hit och dit

Sitter och krånglar med det här skolarbetet... Vi ska planera en A-kost (allmän kost för sjuka) och en E-kost (energi- och proteinrik kost), och så ska vi äta det under två dagar. E-kosten ska vara hälften så mycket som A-kosten, men samma energiinnehåll. Så när jag gör min havregrynsgröt på E-dagen så ska jag koka den i mjölk och hälla i energipulver och rapsolja. Mums! :P Det är faktiskt ganska krångligt att få till det eftersom att man ska höja fettinnehållet men samtidigt ha en bra fettsammansättning. Det hade ju inte varit något problem att bara röra ner en massa grädde i maten men då blir det för mycket mättat fett, och att tillsätta en massa olja blir ju inte så gott. Fick 10 E% mättat fett ena dagen och 10,1 E% den andra. Hoppas att det duger. :)

Jaja, över till något helt annat: På söndag är det ju Oscarsgalan så jag och Micke kollar på lite nominerade filmer inför det. Igår såg vi "The Blind Side", som är baserat på en verklig händelse. Den var jättebra! En feel good-film. :) Se den!

Lite mer motivation

God morgon!

Har precis gjort min "läxa" och det känns redan bättre. :) Om det är något jag vet så är det att det är de här motivations-dipparna som alltid förstör när jag försöker gå ner i vikt. Jag kör hårt i några veckor, sen blir jag omotiverad och så ger jag upp. Men nu kör jag som sagt lite mental träning för att undvika detta. :)

Har en hel del att göra idag (men ingen schemalagt skol-tid). Ska framför allt göra skolarbete, och det kommer nog ta ett tag. Efter lunch blir det träning! Kändes som att jag nog får ut mer av träningen om jag ser till att vara färdig med skolarbetet innan jag går dit. :) Önskar att jag hade haft en egen Jillian Michaels som kunde tvinga mig att träna jättehårt. :P

Dags för frulle!


Massa krångel!

Vi hade två föreläsningar på eftermiddagen idag, men jag var bara med på hälften av den sista. Sen skulle jag träffa Sara, Josefin och Madde på bergakungen vid 17:10, för vi skulle hämta ut biobiljetter som var bokade, och det var ändå bra att jag skulle få en promenad! Men när jag skulle gå iväg så sprängde det så i huvudet, mådde inte alls bra! Jag vet inte vad det är för fel, har haft huvudvärk ganska mycket senaste tiden. Köpte biljetterna hemifrån istället. (Vi hade ju bokat 8 biljetter, men så fort de hade köpt sina 5 så kunde jag köpa 3 hemifrån - risken var ju att någon annan skulle hinna före). Bra att det löste sig till slut. Det är Alice i underlandet (3D) vi ska se. Ska inte gå förrän på onsdag nästa vecka, men biljetterna går åt så snabbt nu så man måste vara ute i god tid.

Kunde ju inte gå på träning nu heller, eftersom att jag egentligen skulle åka och köpa biljetter så jag skulle inte ha hunnit. (Och jag fick ju ändå världens huvudvärk så det var inte rätt läge att hoppa runt). Vilken soppa. :P Ska köra extra hårt i gymmet imorgon istället. :)


Motivation

Micke verkar mycket piggare nu och det känns skönt! Åker till skolan efter lunch. Nu innan blir det pluggande på egen hand, har ändå en del att läsa! :)

Jag har känt att motivationen har börjat tryta lite på senaste tiden, (angående viktminskningen), jag vet inte varför, men allt känns lite segare. Jag tycker att det är ganska effektivt att blunda och tänka sig hur det känns när målet är nått, och hur jag ska se ut då. Har därför gett mig själv i läxa att göra det varje dag. Hoppas att det hjälper. :)


Har en sjukling hemma :(

Min stackars Micke har blivit sjuk! Tidigare på kvällen hade han 38,5 graders feber och sen när vi kollade innan han skulle lägga sig så hade han 39,6. :( Jag stannar hemma imorgon på förmiddagen, så får vi se hur han mår. Om han mår dåligt så stannar jag hemma på eftermiddagen också. När man är sjuk så är det skönt att ha någon hemma som hämtar mat, fixar te och blandar dippen till chipsen. ;) Fick nämligen gå iväg till affären förut och köpa lite "sjukmat". De andra i affären trodde nog att jag skulle hem och svulla riktigt ordentligt! ;)

Jag har i alla fall bokat in ett aerobicspass imorgon kväll, Ena sa att hon och Mirja skulle gå på det och det är ju trevligt med lite tränings-sällskap. Även om jag kommer se dum ut som inte kan hänga med i koreografin. :P

Ont i huvudet

Den här dagen kändes lång! Vi började med en föreläsning på medicinareberget och sen hade vi matlagning på pedagogen på eftermiddagen. Det positiva var att det blev lite promenader. :P Själva matlagningen var inte så kul. Jag tycker att det är roligt att göra "vanlig" mat, men vi gjorde konsistensanpassad mat idag. Alltså gelé-mat och sådant. Blä!

Nu är jag jättetrött, och har ont i huvud och axlar! Ska vila mig en liten stund innan jag gör något vettigt. :)



Shutter Island

Har haft en mysig ikväll igen! :) Jag och Micke gick på bio och såg Shutter Island, och sen bjöd han mig på thaimat! :) Jag valde kyckling med grönsaker i chilisås, och till det nudlar. Hur gott som helst! Men tillbaka till filmen; den var jättebra. Bättre än vad jag hade trott. Rekommenderas starkt! :) Den var läskig lite då och då, men mest var den bara spännande.

Nu ska jag gå och göra mig iordning och lägga mig och läsa! :)


Detta roade jag mig med igår. Den här söta lilla dinosaurien med en rosett på huvudet kommer fram och går när datorn arbetar. :P (Som muspekare alltså). Hur sött som helst. Micke tyckte att den var töntig. Jag vet inte vad han pratar om. ;)

Veckans resultat

Glömde ju bort att det är tisdag! :) Veckans resultat: Plus/minus 0 kg. Eftersom att vi spenderade helgen i Säffle så ser jag detta som en stor seger! :) Är faktiskt nöjd. :P Det enda är att nu blir det lite tuffare att klara 2 kg till påsk, men det fixar jag!

Har i alla fall varit ute och gått nu! På vägen hem fick jag stora plommon-cravings, och jag bara var tvungen att köpa det. På willys hade de inga alls, så jag gick till den lilla fruktbutiken på hörnet, och där hade de - för 59 kr/kg! Helt galet. Köpte två plommon för 14 kr. Fast jag måste säga att det var ganska stora plommon. :P Nu är det bäst att de är goda!!! :P  Känns i alla fall skönt att jag kan ha cravings efter något annat än choklad. :)

Nu ska jag städa lite här hemma. Det bränner ju också kalorier. ;)



Plommon för 14 kr (de är större än vad de ser ut)

Fint väder

"God morgon"

Jag har inte mått så bra i natt, fick inte så mycket sömn. Sen när jag vaknade på morgonen så mådde jag inte bra heller, så jag valde att stanna hemma och vila idag. :( Nu känner jag mig lite piggare, och ska ta på mig ytterkläderna och dra ut på en promenad. Det är så fint väder idag, så jag kan inte spendera hela dagen inne. Tror dessutom att jag kommer må bättre efter lite frisk luft och solsken. :)



Det här vill man ju inte missa! :)

Sushi + Film = :)

Hej!

Ikväll bjuder Micke mig på en riktig myskväll. :) Sushi och hyrfilm! Vi ska titta på Interview with the vampire (det är ju väldigt hett med vampyrfilmer nu för tiden). Det är en film från 1994 med bl.a. Tom Cruise och Brad Pitt. Johan, Sus och Daniel säger i alla fall att den är jättebra, så jag hoppas på det. :)

Jag bad om extra mycket sesamfrön. :)


Veckans mål

Okej, nu blir det ett nytt veckans mål! Denna vecka är det mat-inriktat: Ät 1600 kcal /dag. Har precis beräknat min frukost och ska äta den. :)

Veckans mål


RSS 2.0