200%

Imorgon har vi första föreläsningen på extrakursen. Blir kul. :) Måste planera dagarna effektivt nu känner jag. Inom två veckor ska jag ha gjort:

  • Psykiologitentan (hemtenta)
  • Examinationsuppgift 1 i idrottsnutritionen (eget arbete)
  • Mall till nutritionsanamnes som ska testas på 3 personer (ett "barn", en vuxen och en gammal)
  • Redovisning (har inte fått den uppgiften än)
  • Examinationsuppgift 2 (grupparbete - innehåller muntlig redovisning och ett skriftligt arbete på 15 sidor)
  • + Ha min allra första egna patient, och det är på måndag
Det är en hel del att läsa just nu helt enkelt, och jag tänker vara så mycket som möjligt i de tysta läsesalarna för jag är mest effektiv där. Tyckte verkligen om den tysta salen på Chalmers och jag tänkte gå tillbaka dit imorgon eftermiddag. Dessutom är det roligt att Micke kommer sitta där ibland också! Han satt där med mig idag och så fikade vi tillsammans efter en stund (åt en chokladboll och en kopp te och sen mådde jag rätt illa, ska ta något annat nästa gång ;)).

Dags att sova strax så att jag orkar med dagen imorgon. Avslutade med 8 Starcraft-matcher nu, vann 6 av dem. :D På tal om Starcraft. Tittade på Day[9] igår, (som vanligt), och vet ni vad? HAN KOMMER TILL DREAM HACK! Omg. Jag och Micke har köpt biljetter och bokat hotell men det är ändå inte säkert att vi ska dit för det är nog inte så kul att bara vara 2 när man åker dit. Blev lite extra surt nu när Day[9] ska dit. Var bara tvungen att skriva av mig lite nu, även om ingen av er minns vem han är. ;)

I Chalmers tysta läsesal

Idag har vi ingenting schemalagt men jag gick ändå upp tidigt för att ha ett gruppmöte med Mirja och Josefin angående en examinationsuppgift i idrottsnutritionen, skönt att ta tag i det direkt. Nu sitter jag i Chalmers tysta läsesal och pluggar eftersom att det är närmre att gå hit än att ta sig till skolan - och jag måste säga att det är väldigt fräscht här. De har ändrat en hel del sen jag var här sist. Nu är det som massor med små bås man sitter i så det är väldigt avskiljt, och dessutom har de fixat en heltäckningsmatta för att göra så att det i princip inte låter något när folk går runt. Lampa och uttag vid varje plats finns det också så det är ju bra! :) Det enda negativa är att det är väldigt populärt att sitta här så det kan bli svårt att få en plats. Men både jag och Micke fick en så det gick ju bra. :P Nu är min pluggpaus slut, dags att fortsätta.

Mickes dag

Micke har namnsdag idag så jag gick in på pressbyrån och köpte en liten namnsdagspresent :)


Nya datortillbehör

Idag har jag uppdaterat min dator lite. Köpte faktiskt ett tangentbord på Claes Ohlson. Kanske låter lite b, men jag tycker att det känns ganska bra, förutom att spaceknappen är lite ostabil. Men skit samma den använder jag inte när jag spelar. :) Kostade bara 99 kr. :P Har dessutom hämtat ut min fina razer-mus. Den lyser grönt så fint. :D

Vi hade introduktion till extrakursen "Mat och näring vid fysisk aktivitet" idag. Det känns verkligen som en kul kurs men nu kommer det bli en hel del att göra. :P Satt i den tysta läsesalen på förmiddagen och jag fick en hel del gjort där. Det gäller att vara effektiv bara så kommer det lösa sig bra. :) Kanske ska spana in Chalmers tysta läsesal någon dag, så är det lite närmre hem när jag är färdig.

Tror att jag ska ta det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. Kanske spela lite för att inviga de nya prylarna. :)


Matlådor och handsalva

Igårkväll gjorde jag och Micke en hel del matlådor! Han lagade panerad fisk med potatis, jag gjorde en thai-aktig gryta med fisk i och vi gjorde rostbiff med rotfrukter och sås tillsammans. Det blev ganska lagom med jobb. :) Det är så skönt att inte behöva laga mat varje dag. Passade även på att frosta av frysen när vi ändå höll på i köket. Jäklar vad mycket vatten som kommer ut från frysen när man gör det! Jag hade en stor rosti-skål ståendes under och vi fyllde den till brädden två gånger! Dessutom kom en del utanför så handduken under blev helt klassblöt också. Men nu har vi i alla fall en väldigt tjusig frys. :)

Är jättetrött nu, så det blir inte många knop ikväll. Ska nog se ett avsnitt True blood sen (började titta på det idag), och Svenska  Hollywoodfruar klockan nio. :)

Min thai-fiskgryta

Upptäckte väldigt snabbt att man behövde en handduk under... :P Höll på att få översvämmning.

Den här fick jag av Madde idag! :D En handsalva som hon har gjort alldeles själv. Det är bl.a. bivax, olja och kamomill i den. :) Riktigt fet och det passar mina händer bra. Tack Madde! :)


Helgen

Hej!

Direkt efter skolan i fredags tog och jag Micke tåget till Skövde för att hälsa på Anton. Vi tillbringade kvällen med att spela spel och kolla på film. Vi såg Take him to the greek och man skrattade en hel del av den trots att det inte var sådär jättemycket story. Tror dock mest att det är personer i min ålder som skulle tycka att den var rolig. :)

Åkte hem igen igår kväll och då köpte vi thaimat från den nya thai-restaurangen nere vid willys, och sen gick vi på nattbio! Wallstreet - money never sleeps blev det då. Jag skulle säga att den filmen var helt okej, men inte så mycket mer. :)

Idag sov vi väldigt länge, och jag hade verkligen kunnat sova mer men det var liksom dags att gå upp. Gick och handlade för det fanns ingenting man kunde göra frukost med, och sen tränade jag. Blev lite besviken på träningen. :( Det brukar vara en väldigt bra step-instruktör där på söndagarna men idag var hon sjuk och så blev hon ersatt av en som inte alls var kul. Men men, nu vet jag vad hon heter och ska undvika hennes pass. :P Som tur är har hon inga pass på johanneberg egentligen.

Nu tänkte jag spela lite tv-spel. Jag tänker mig något gammalt Zelda-spel. A link to the past eller Ocarina of time. Underbara spel. :D Sen blir det nog lite mer läsande. I fredags kom nämligen Mini Shopaholic, och jag har läst ungefär halva nu. :P Jag såg ju några andra Sophie Kinsellaböcker som jag funderade på men jag bestämde mig för att vänta lite och bara ta den jag var mest sugen på, och än så länge är den lika bra som de tidigare shopaholic-böckerna. :)

Sovmorgon

God morgon!
Sov ut idag fast det blev ändå så att jag vaknade ungefär vid nio. Imorgon kommer jag säkert kunna sova länge. :) Jag har märkt de senaste dagarna att när jag vaknar på morgonen så är jag rejält stel i ryggen, typ som att det har låst sig mellan skulderbladen. Undrar om vi har en dålig säng eller om det är normalt att vara stel på morgonen. Det borde det ju faktiskt vara när man har legat stilla 8 timmar.

Har precis bokat in step på söndag, ska bli kul. Jag var ju på det passet förra söndagen och det är så kul när man kan hänga med extra bra. Är lite sugen på att börja med step 2 snart igen (jag har bara varit på ett sådant pass någonsin). Tyvärr är det inga step 2-pass på Johanneberg och jag tycker ju att det är så skönt att ha nära till träningen.

För övrigt kommer det nog bli lite rollspel i skolan idag. Tror jag i alla fall. Vi hade det igår och det var lite kul, men jag vet inte hur mycket jag lärde mig på det egentligen. Känns som att man sitter i en så annorlunda situation när man väl sitter med en riktig patient, och dessutom var vi inte dietister i rollspelet utan arbetsledare. Men all träning inför det första patientmötet är ju positivt. :)

En sista sak innan jag loggar ut: Jag beställde en alldeles egen datamus igår! Om man ska spela måste man ha en riktig. Ingen sån där pytteliten utan en bra. Beställde en razer-mus och jag valde grön. (Micke har en röd och jag tyckte att den gröna var finare än den blå). Är faktiskt lite chockad över hur mycket jag ser fram emot att få den. :P


Lånde en bild från www.razerzone.com för att kunna visa hur fin den är :D En sak som är lite bra är att den är symmetrisk, så om man vill vila högerarmen lite så kan man använda vänster också. Micke gör det nu när han har ont i armen.

Soliga tankar...

Som jag har sagt många gånger så älskar jag hösten. Det är den perfekta årstiden för någon vars favoritintressen är tv- och dataspel, film och läsa böcker. Men helt plötsligt började jag längta tillbaka till detta:


Rolig bild

Hahaha, kom precis hem från skolan, gjorde en kopp te och satte på datorn. Gick in på aftonbladet för att se om det hade hänt något spännande i världen och så kom den här bilden upp:




Jimmy Åkessons pose och min ser hysteriskt rolig ut i sammanhanget. Som att han är väldigt nöjd med sig själv och direkt börjar smida ondskefulla planer. Om inte själva nyheten är något positivt så får man ju i alla fall skratta åt bilderna. Hade varit kul om sd faktiskt inte hade kunnat säga till om något alls de närmsta 4 åren. Nej nu blir det te och Day[9].

Ny tidning

Har precis spelat några Starcraft-matcher och jag kan säga att det inte direkt var min bästa prestation någonsin. :P Men det var kul ändå! Är jättetrött nu så jag tror faktiskt att jag ska sova ganska snart. Jag hittade en alldeles ny Fitness Magazine i brevlådan tidigare och den kan jag läsa innan jag släcker. :D Av någon anledning har min hjärna ställt in sig på att det är helg nu, och varje gång jag kommer på att vi faktiskt har en föreläsning imorgon så blir jag lite överraskad. Tur att den är på eftermiddagen så att man kan få sova ut. :)



Tysta läsesalen

Imorse skrev jag att jag skulle hinna gå till skolan, men det var inte alls sant. Istället blev det så bråttom att jag fick cykla till Chalmers och ta spårvagnen därifrån. :P

Vi slutade en timme tidigare än vad vi skulle ha gjort, och då åt jag lunch med Josefin och sen satte vi oss i tysta läsesalen och pluggade. Det är verkligen effektivt att sitta där! Fräscht är det också. Vi gjorde även en inlämningsuppgift som skulle vara färdig på fredag och det var väldigt skönt att kunna stryka en sak från listan på saker som måste göras...

Nu ska jag äta lite mellanmål och sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Antingen gör jag den andra uppgiften som ska in på fredag, eller spelar jag starcraft. Eller så gör jag något helt annat. :P


Det här fina sadelskyddet satt på min cykel när jag hämtade den. Det är så kul med gratissaker. :)

God morgon!

Här sitter jag och njuter av frukosten - idag blev det nämligen rostad macka med makrill! :D (Alltså med grovt bröd och inte vitt franska-bröd). Rostat bröd och makrill i tomatsås är en fantastisk kombination.

Samtidigt som jag äter frukost tittar jag på ett par Starcraft-matcher, och jag blev jättesugen på att spela. Ska nog spela några matcher senare ikväll. :) Man blir ju extra sugen på den typen av aktiviteter när man tittar ut - nu har hösten verkligen kommit. Björkarna börjar bli rätt gula... Men jag älskar ju hösten så det gör mig inget! :) Det är bara den 22 september och jag har redan förbrukat ungefär en miljon värmeljus. (Grovt uppskattat).

Idag ska jag nog hinna med promenad till skolan istället för cykel för jag är ute i så god tid. Tror att jag kan behöva det för att piggna till ordentligt, igår somnade jag nästan på förmiddagen.

Ses senare!

Motiverande samtal

Hejsan!

Det var en heldag i skolan idag, från kvart över nio till ungefär halv fyra. Jag har tänkt på hur olika man uppfattar tiden beroende på vad man gör. Att jobba den tiden är ju ingenting alls. Lätt som en plätt. (Beror förstås på vad man har för jobb). När man sitter i en föreläsningssal så fungerar tiden lite annorlunda. Man blir ju helt slut i huvudet! Idag hade vi lite redovisningar och så på eftermiddagen så det var inte lika farligt, men om man har föreläsning på både förmiddagen och eftermiddagen så är huvudet som bomull sen. Eller bly.

Det vi läser nu i skolan är verkligen lustigt. Det handlar ju om hur man ska samtala med patienten. Vi har fått lära oss att man ska spegla det patienten säger för att visa att vi lyssnar. Detta är ett exempel:

Patienten: Jag tycker verkligen om att äta godis.
Dietisten: Godis.
Alternativt svar från dietisten: Du tycker om att äta godis.


Hahaha! Jag tycker att det känns hysteriskt roligt. Det är säkert jättebra tekniker, men det kommer ju verkligen kännas som att man sitter och härmar patienten hela tiden. Kan man inte bara få nicka med huvudet och säga "mmm" och"ja" ibland? På fredag blir det samtalsträning och då får jag nog lära mig mer. :)

Jag tittade förresten på Svenska New York-fruar igår. De har verkligen lyckats med att hitta knäppa personer den här gången. :) Men man blir ju road och det är huvudsaken. :)

En utmaning för magen

Har precis ätit middag, pasta med en kycklingsås. Jag brukar använda vanlig vit pasta för min mage vill inte riktigt vara med när jag äter för mycket fiber, men jag tänkte att jag skulle testa så det fick bli fullkornspasta idag. :) Dessutom åt jag vitkål till, för att reta upp magen lite extra. ;) Det var väldigt god vitkål kan jag upplysa om.

Är sugen på att köpa lite nya böcker. Gick in på adlibris.se och hittade där Mini Shopaholic! Det är alltså nästa del i Shopaholic-serien, som jag är väldigt förtjust i även om man blir förbannad på henne för att hon aldrig slutar shoppa. Dessutom hittade jag två andra Sophie Kinsella-böcker som jag inte har läst; Mitt nya jag och Flickan från tjugotalet. Är verkligen köpsugen nu!!! Synd bara att alla tre böckerna kostar 460 kr tillsammans, och jag gillar att köpa pocketböcker som kostar under 100 kr. Hmmm... Fast det är klart, om jag köper alla böckerna på engelska så blir det en hel del billigare. Så kanske det får bli. :) På hösten är det ju nästan ens plikt att läsa böcker och dricka te.


Den goda middagen!

Min måndag

Satte mig förut och tittade på lite klipp från igår, bl.a. eftersnack med de bägge blocken. Tycker att det är intressant och det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

Men nu har jag suttit länge med en bok om "motiverande samtal". Det känns som att det absolut kommer vara bra att kunna detta i framtiden. (Det vi lär oss i den här kursen är ju ett måste om man har den här typen av yrke). Tyvärr går det segt för mig att läsa om sådana saker, det är lite för flummigt för mig. Jag tycker bättre om att läsa om t.ex. sjukdomslära -det är mer rakt på sak. :)

Ikväll är det premiär av Svenska New York-fruar, det ser jag verkligen fram emot. :D Klockan nio ikväll sitter jag framför tv:n! ;)

God morgon!

Ledig idag igen, men imorgon är det skola! Igår var det en bra dag, vi ställde klockan på nio, snoozade en halvtimme och gick sen upp och åt frukost tillsammans. Sen gjorde vi oss iordning och gick iväg till vallokalen för att göra vår medborgerliga plikt. Sen gick vi på stan i flera timmar! Micke kom hem med 4 stora påsar med kläder, och min enda lilla påse fick plats i min lilla handväska. :P Allt jag hittade var läppglans, ögonskugga och nagellack. Ibland har man inte sådan tur med shoppingen, men det gör ju ingenting.

Vi kom i alla fall hem i perfekt tid för mig att hinna varva ner typ 5 min, sen byta om och gå till träningen! Det var ett roligt Step-pass på johanneberg igår och det ska jag fortsätta gå på de söndagar jag kan! Jobbigt var det också. :) Det har alltså blivit 3 träningspass den här veckan - lagom tycker jag.

Sen efter träningen var det ju valvaka på kvällen. Åse, Josefin och Julia kom hit och vi lagade nachos och kollade på SVT:s valvaka, vilket var väldigt trevligt! :) Jag tror dock att det bara är 5% av Sveriges befolkning som är glada idag. Att SD kom in i riksdagen ligger som ett svart moln över resultatet. Men - som de säger - det är 95% av befolkningen som inte röstade på SD.

Mitt nya nagellack från OPI. "Cosmo - Not Tonight Honey!" heter det. Eller R58, men det är ju ett mycket tråkigare namn. ;)


5 km

God morgon!

Idag är det min jobblördag. Sitter och är jättehungrig just nu men jag vill inte äta än för jag får ju min lunchrast så sent och det är ännu värre att sitta i kassan och vara hungrig. :P

Vad har hänt sen jag skrev sist? Jo, jag och Josefin skulle gå på jympa rygg tillsammans, men när vi kom dit så verkade det som att det inte var den ordinare instruktören för hon sa "Ni vet väl att det här är ett baspass?". För er som aldrig har gått på något jympa-pass på friskis kan jag tala om att baspass är inte alls jobbigt. Därför var vi lite ohyffsade och smet ut från passet och gick ner till gymmet, där vi körde en varsin 5 km-runda på löpbandet. Jag kan säga att Josefin var klar med sin liiiiiiite snabbare än vad jag var. :P Det tog mig 38 min och 30 sek att klara av den där jäkla 5 km-rundan och jag var helt slut sen. Jag gick stora delar av den kan jag ju tillägga. Men hur som helst så kändes det som att den gav mer än basjympa och nästa gång har jag ju en tid att försöka slå.

På kvällen kom Julia och Josefin här för ännu en Starcraft-lektion, och på dagen efter (igår) pluggade jag, lagade mat och sen på kvällen: spelade Starcraft. :P

Bokade precis in mig på step halv fyra imorgon och det är ju perfekt för då hinner jag duscha och göra mig iordning innan tjejerna kommer hit klockan sex. Då ska vi göra nachos och titta på valvakan. :)

Nej nu kanske jag ska plugga lite innan jobbet... :)

Ha en trevlig lördag!

Långhelg!

Ännu en dag som har känts väldigt lång! Jag och Micke avslutade den med att titta på Invictus. Den var rätt bra tyckte jag. :) På tal om film så såg vi ju The imaginarium of doctor Parnassus häromdagen och den gillade varken jag eller Micke... Konstig film. Inte my cup of tea direkt!

Imorgon ska jag bara superduktig, hoppas jag. Tänkte mig att jag ska ställa klockan trots att vi inte har något i skolan, och sen gå upp och plugga. Måste komma någon vart med de där böckerna. Klockan tolv imorgon blir det "jympa rygg", har inte testat det förut tror jag så det blir roligt. Bra med rygg också. :D

Hur som helst, nu är det lååååånghelg! Är ledig t.o.m. måndag! Visserligen jobbar jag på lördag men det är helt okej, man behöver ju pengar också. Sen på söndag är det ju val och då blir det valvaka här på kvällen.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Vafalls! En dag utan Starcraft? Jo, det blir så ibland. Sorgligt men sant. ;)

Godnatt!

Svetten rinner

Nu jag har jag varit på step, med både Josefin och Ena! Det var ett roligt pass, men det var inte samma instruktör som förra gången för hon var sjuk så jag hängde inte med hela tiden. Det gick ändå ganska bra. Svettig blev jag kan jag lova, och det känns ju ändå som det allra viktigaste! Vid flera tillfällen skulle man snurra runt, och då svingade sig min hästsvans runt halsen och fastnade där i allt svett. Mysigt! :P

Ikväll blir det ingen speciell middag tror jag. Vi behöver verkligen handla men jag var lite tidsoptimistisk idag och hann inte riktigt med, så det får bli ett par mackor och fil eller yoghurt. Vi har köpt hem valios lättyoghurt med Sommarbär-smak flera gånger nu och den är så god! Valio har verkligen lyckats med sin lättyoghurt tycker jag - krämig och god.

Nej, nu får det bli en dusch för jag börjar frysa, och sen ska jag spela Starcraft. :D

Kräfta!


Bild från match jag förlorade. Grrrr...


Valångest

Hej!

På förmiddagen idag har jag suttit och jobbat med grupparbetet som vi hade möte om igår (och ska ha imorgon också). Sen tvättade jag och nu sitter jag med en av psykiologiböckerna och läser.

Har dessutom försökt sätta mig in lite i valet idag. Jag har ju fortfarande inte bestämt mig. Får lite ångest av det. Jag tycker att det är viktigt att sätta sig in i valet och att gå och rösta, men det kan vara lite klurigt att verkligen fatta vad partierna vill göra. Jag vet i alla fall att inget enfrågesparti kommer få min röst. ;) Nåväl, så länge jag har bestämt mig innan söndag så är det luuugnt.

Te är viktigt när man pluggar. Helst serverat i en muminmugg... :P


Tuff måndag

Det här har varit en låååång dag. Vi hade ett obligatoriskt moment i skolan mellan 09.15-15.45, och efter det hade vi gruppmöte. På något vis blev jag helt slut efter det och somnade när jag kom hem från skolan. Sen när jag vaknade kände jag mig jättekonstig vilket förmodligen var en kombination av trötthet och dåsighet av att jag la mig och sov bara sådär. :P Nu på kvällen har vi kollat på Lite sällskap på femman och ett avsnitt av Day[9] (ingen dag utan något som har med sc2 att göra) ;).

Imorgon är jag ledig! Skönt för det var ju så länge sen jag var det. ;) Ska tvätta på dagen och halv sju blir det step! Förutom det ska jag klämma in en del skolarbete - dels grupparbete men även bara läsa i någon av alla psykiologiböcker vi har. Jag måste komma på något bra sätt att kunna koncentrera mig ordentligt när jag pluggar. Jag tappar fokus jättelätt och börjar tänka på annat. T.ex. kan jag börja tänka på att det är viktigt att inte tänka på annat. Eller vädret. Eller Starcraft. Eller vad jag ska göra efter att jag har pluggat o.s.v. Jag har läst att det är viktigt att inte läsa för sakta för då är det lätt att tankarna vandrar iväg, men då blir det så istället att jag läser jättefort så att jag inte hänger med i texten, haha. :)

Nej nu är det nu dags att sova för alldeles strax är det midnatt.

Söndagsstök

Oj vad vi har slitit nu på morgonen! Efter frukosten tog vi med oss en massa lådor som har stått och skräpat i hallen i ett par månader och gick ner till källaren. Där rensade vi en hel del och möblerade om så att vi faktiskt kan veta vart vi har alla saker. :) Det tog ett bra tag och var lite jobbigt men nu känns det väldigt skönt.

Alldeles nyss åt vi lite söndagsfika för att ladda upp inför nästa "att göra"-grej, nämligen att städa lägenheten. Det är otroligt mycket damm här inne så jag ser verkligen fram emot när det blir rent och snyggt igen. :P Skönt att få lite sådana saker gjorda... :)

Bokade för övrigt in mig på step på tisdag, blir kul att köra samma pass en vecka till för då kommer jag garanterat hänga med bättre. Hade nog velat träna imorgon men det kommer bli en låååång dag i skolan för när vi har slutat klockan fyra ska vi dessutom göra grupparbete... Skönt att jag bara har skola måndag och onsdag den här veckan. ;)


Fika med kanelbullar, kiwi, te och mjölk - OCH tända ljus såklart. Det går åt otroliga mängder ljus den här årstiden.

Myslördag

Hej hej!

Min lördag hittills har varit väldigt lugn och skön! Sov till ungefär tio (vilket i och för sig inte var sådär jättelänge med tanke på att jag somnade typ fyra), och sen plockade jag iordning i köket efter igår, åt frukost, läste en bok och så. Nu har jag spelat 2 av mina favoritspel! Donkey Kong Country och The Legend of Zelda - a link to the past. Fantastiska spel. Tänk vad tråkig världen skulle ha varit utan Shigeru Miyamoto.

Ska spela ett litet tag till nu och sen ska jag och Micke se The imaginarium of Doctor Parnassus. Har velat se den länge men det har inte blivit av så det ska bli kul att se den. :)

För övrigt var det väldigt kul att lära Julia och Josefin hur man spelar Starcraft 2 igår. De gjorde verkligen framsteg! :)


Donkey och Diddy!

Detta kan nog vara mitt absoluta favorit-tvspel någonsin. Blir otroligt nostalgisk av musiken och allt. :)


Kanelbullar

Håller på att baka kanelbullar! Varför? Jo, det är skoj att baka tycker jag. Först glömde jag bort att strö socker på bullarna men det var ju bara att rulla ut degen igen och göra om. ;) Jag har så fina bullformar och då är det extra kul. :)

Om ungefär 2 timmar kommer Julia och Josefin hit och ska få lite Starcraft-utbildning. :) Ska bli väldigt roligt. Ska nog städa upp i köket nu och sen spela några matcher så jag är inne i spelet när de kommer hit.


Det ska vara både kanel och kardemumma i, annars är det inte riktiga bullar.

Långhelg!

God morgon!
Jag hade kunnat svära på att jag gjorde ett inlägg i förrgår men det gjorde jag tydligen inte så det blev ett litet uppehåll. ;) Jag är ledig idag men vaknade ändå av mig själv tjugo över åtta. Sen hade jag det lite mysigt med en kopp te framför nyhetsmorgon - och jag som aldrig tittar på svt gjorde faktiskt det för Filip och Fredrik var där (de är så sjukt roliga även när de inte menar att vara det). ;)

Igår trodde jag att jag skulle gå på step, MEN, när jag kom dit visade det sig att jag hade läst fel. Det var ju aerobics! Undrar hur jag lyckades med det. Kanske bokade in mig på en annan dag. Men men, jag testade i alla fall aerobics nu när jag ändå var där. Det är ju inte lika kul som step tycker jag. Jag gillar att ha en bräda framför mig, för då vet jag vart jag ska vara och kan använda brädan som en referens för vart jag ska sätta fötterna hela tiden. Dessutom är det mycket jobbigare med step eftersom att man går upp och ner från brädan hela tiden. Men det gick ganska bra och jag fick svettas en del. :) Har haft jättemycket träningsvärk efter step-passet i tisdags så styrkedelen igår var lite smärtsam. ;)

Nu tror jag att jag ska göra mig i ordning och gå ner och handla lite. På något konstigt sätt känns det som att vi har massor med mat hemma men inget att göra lunch/middag på. Mycket märkligt!

Jag sa förresten fel med gåtan. :( Jag menade ju att det tar 60 minuter för snöret att brinna från kant till kant. Vilket gör gåtan såhär istället: Du har två snören. Var och en av dem brinner från kant till kant på 60 minuter. Hur ska du kunna mäta när det har gått 45 minuter med hjälp av dessa två snören? Jag fikade med Ena, Madde, Julia, Josefin och Fanny i onsdags och då lyckades Fanny klura ut svaret på frågan (mycket duktigt). Här kommer det: Man kan inte anta att snöret brinner lika snabbt hela vägen, för det säger jag ju ingenting om. Om man däremot tänder eld i båda ändarna samtidigt så tar det ju 30 minuter för snöret att brinna ut. Såhär ska man göra:
-Tänd eld på 3 av de 4 ändarna samtidigt.
-När det snöret som brinner i bägge ändar har brunnit ut har det gått 30 min
-Vid det tillfället vet vi att det är 30 min kvar på det snöret som bara brinner i en ända.
-Tänd då eld på andra änden, så har det gått ytterligare 15 minuter när de ändarna möts.

=Allt som allt 45 minuter. Klurigt va?

Nej nu har jag skrivit ett sjukt långt inlägg. Inte ens jag skulle orka läsa allt. ;) Dags att sluta!

Step

Ni är tråkiga. Fruktansvärt tråkiga. Inte en enda har gissat på hur man löser gåtan. Tråkmånsar! Ni ska minsann inte få svaret heller.

Hade en föreläsning om samtal med barn idag på förmiddagen. Det var intressant men jag var så trött så jag hade lite svårt att hänga med... När jag kom hem lite senare så sov jag i typ en timme, mkt skönt. :)

Var på step idag! Ena var där också, kul med sällskap på träningen även om man inte pratar så mycket när man hoppar rund och svettas. ;) Det var verkligen ett jobbigt pass, eller så var det bara extra jobbigt för att det var ett tag sen jag tränade. Promenerade dessutom till och från skolan idag. (Jag brukar vara så seg på morgonen att jag inte hinner gå utan får ta spårvagn från Chalmers, men idag var jag snabb!)

Efter träningen lagade vi mat och åt den framför en film. Vi såg "Hot Tub Time Machine" och den var riktigt roligt. Rekommenderas. :)

Nu är det dags att läsa bok en stund och sen sova. Är ledig från skolan imorgon men jag ska inte sova hela dagen för klockan tio har jag tvättstugan.



Testat det här knäckebrödet? Tycker att det är jättegott faktiskt.

Klurigt att lägga upp lagom mat när man har gigantiska tallrikar...

Min VFU-dag och en gåta

Oj oj oj vad trött jag är just nu... Egentligen vill jag se Biggest loser Sverige som har premiär just i detta ögonblick men jag orkar verkligen inte. Får antingen se repris eller på fyrans hemsida...

Gick upp halv sex imorse och skyndade mig för att hinna bli färdig i tid. (Jag drömde mardrömmar om att missa bussen i natt så jag var lite uppstressad). Jag hann i alla fall med alla två bussarna och var på plats strax efter halv åtta. Det var inte världens mest charmiga sjukhus, men det var trevlig personal och bra stämmning där! Fick vara med två olika dietister under dagen och jag passade på att ställa en del frågor om allt möjligt. Tyvärr uteblev en patient men jag fick i alla fall vara med på tre patientmöten, varav alla var på förmiddagen. På eftermiddagen var det bara en av dietisterna som var kvar och hon hade inga patienter då men höll på med lite annat och visade mig. Sedan vid halv tre-tiden åkte vi iväg till en vårdcentral för att hon skulle prata med en sjuksköterska där, och efter det tog jag bussen hem. Var hemma strax efter fem. Sen dess har jag plockat lite hemma och lagat mat med Micke (pannbiff, potatis, sås och kokta morötter), och nu tänker jag sova, trots att klockan bara är strax efter åtta. :P

Fick förresten höra en gåta häromdagen: Vi har två bitar med snöre. Var och en av dem tar 30 min på sig att brinna från en ände till den andra. Hur ska du göra för att kunna mäta när det har gått 45 minuter med hjälp av dessa snören?

Ha! Fundera på den ni!

Mysig kväll med Micke

Har precis kommit hem från middag på Danilo och bio! Vi passade på att se Salt trots att ingen av oss trodde att den skulle vara bra. Vi blev faktiskt överraskade bägge två för den var bättre än vad vi hade trott. :) Maten på Danilo var lika god som vanligt. :)

Kommer verkligen få många "lediga" dagar nu framöver. De har lagt in jättemånga askultations-dagar i schemat men det är bara en per person. Fast det är ju så mycket läsande i psykologin så det kommer ändå vara mycket att göra. (Fast det gör inget).

Bokade förresten in två step-pass förut. Tisdag och torsdag. Ska bli gryyyym på step nu! Det är roligt när det går bra. :) Dessutom ska jag se till att starta upp min 5 km-utmaning. (Springa 5 km-rundan på löpmaskinen och bli bättre och bättre). Undrar vad som är lagom. Ska jag göra 5 km en gång i veckan kanske? Fler gånger? Är rädd att jag ska tröttna om jag gör det för ofta. Tror att 5 km 1 gång i veckan kombinerat med annan träning kan vara en bra idé. Om jag är sugen på att köra mer än en gång i veckan någon gång är det ju bara att jag gör det.

Vi hörs imorgon när jag kommer hem från VFU:n, nu ska jag ställa mig och göra linssoppa som jag ska äta till lunch imorgon... Det går snabbt att göra och är nyttigt. :) Toppen.

VFU imorgon

Hej på er!

Klassfesten i fredags var kul, men det blev inte så sent för mig! Jag följde inte med ut efteråt - då splittras man ändå en del känns det som och jag skulle ju faktiskt upp och jobba på morgonen! Så igår jobbade jag alltså hela dagen, och Micke åkte iväg till en kompis sommarstuga för att sova över där till idag. Jag tycker ju att det är rätt läskigt att sova ensam men det gick riktigt bra. :) Kan iofs bero på att jag satt uppe till tre och spelade Starcraft och sen däckade så fort jag la huvudet på kudden. ;)

Imorgon ska jag ju iväg på askultation, och det är på Södra Älvsborgs sjukhus jag ska vara. Jag fick höra att det skulle ligga jättelångt bort och då blev jag rädd att jag skulle vara tvungen att gå upp 4 på morgonen eller något men det var inte så farligt faktiskt. Min buss går 06.25 och så är jag framme 1 timme och 5 min senare. :) När jag hade VFU på lärarprogrammet så tog jag bussen 06.25 varje morgon i två veckor i sträck under ungefär 3 olika VFU-perioder (och när jag börjar 6.00 på Hemköp så tar jag bussen 05.25), så det blir ju inget problem. Tar bara med en frukostmacka på bussen så har jag något att göra också. ;) Nu känns det faktiskt mest skoj. De är två dietister på det sjukhuset och jag skulle få gå med bägge - vilket förhoppningsvis betyder att jag kommer få vara med på många patientmöten. :)

Nej nu ska jag nog diska och plocka lite här hemma så att det blir fint. :)

Äntligen fredag

God morgon!

Ska alldeles strax gå ner till tvättstugan för att hämta upp tvätt. Är produktiv såhär på min lediga dag. :P

Gjorde förresten ett val-test alldeles nyss. Alltid lika roligt. :P Testa här. Jag fick ett mycket intressant resultat. Mitt blocktest stämde inte alls med mitt partitest. De partier jag var närmast var från det blocket som jag var helt klart längst ifrån, haha. :)

Planer för dagen:
1. Tvätta klart och plocka här hemma.
2. Ner på stan och göra ärenden, bl.a. hämta ut linser och gå till systemet.
3. Klassfest ikväll.

Mellan där tänkte jag klämma in lite skolarbete i mån av tid, och kanske någon starcraft-match. :)


Har läst i den senaste fitness magazine och druckit te nu på morgonen. :)

StarCraft2

Har varit lite problem med battle.net idag så jag har inte kunnat spela Starcraft på några timmar, men nu är jag igång igen. Börjar kännas lite bättre nu. Förutom idag och igår så har jag spelat väldigt lite sen senaste tiden och det visar sig verkligen på hur man spelar kan jag tala om... Men de senaste matcherna har det känts som att det börjar lossna. :D

Så här ser jag ut större delen av kvällen:



Och ibland såhär:



Lägg märke till att jag myser till det med tända ljus nu när det är höst. Inte för att jag ser dem men ändå. :P Jag är för övrigt jättesugen på choklad just nu, men som tur finns det ingen i lägenheten över huvud taget. Operation "semesterkilona ska bort" har inletts! Jiiiha!

Helg

Hemma från skolan. Kändes som en kort men ändå lång dag. På förmiddagen fick vi lära oss om lite saker man kan möta på ett sjukhus, typ hur man bäddar i en säng när patienten ligger i den o.s.v. Det var bra att veta men 3 timmar hade inte riktigt behövts. :P Ganska skönt med ett praktiskt moment dock.

Nu tar jag helg, för imorgon är jag leeedig. Ska tvätta på förmiddagen och sen på kvällen är det klassfest som gäller. Tråkigt bara att jag vet att jag jobbar dagen efter, men jag börjar inte förrän tio i ett så det ska väl gå bra. :)

Läste precis mail från min nya VFU-handledare och jag ska dit på måndag för askultation inför det egna patientmötet som jag ska hålla i längre fram... Fick ont i magen och blev skakig bara jag läste brevet!!! Usch! Hon har bokat in ett patientmöte 4/10 för mig. Det är ju sååå snart. Så läskigt. :( Känner mig inte redo för det här än. Ska hitta på något annat att göra nu så att jag lugnar ner mig lite.

Nya datorn

Här är en ganska dålig bild på min nya dator:



Jag tänkte att det var bäst att visa en bild där min gamla dator var med också för annars kan man typ inte se ngn skillnad... :P Den är i alla fall mkt mindre än min gamla  (och MKT lättare). Dessutom är den bättre på alla andra sätt också. Det känns väldigt bra. :) Ska försöka få tag på någon sån där fin bild man kan sätta på locket på datorn så att den blir lite roligare. :)

Något tråkigare: Min rygg gör väldigt ont efter inventeringen på Hemköp igår. Jag stod lutad över frysdisken för det finns inget bra sätt att räkna frysvaror på. Nu har jag jätteont i en punkt höger om ryggraden, långt ner på ryggen. Det liksom strålar ut i benet och är väldigt obehagligt. Blä, blä, blä, blä. Som tur är jobbar jag rätt sällan nu så jag kan vila ryggen ordentligt mellan passen. :)

Ska äta upp min yoghurt och dricka upp mitt te, och sen ska jag spela lite starcraft för att pigga upp mig. :)

Tillbaka!

Hej hej!

Nu börjar jag blogga igen. :) Har precis kommit hem från skolan för första gången den här terminen. :) Jag skriver på min sprillans nya dator och jag tänkte lägga in ett kort på den men batteriet i kameran var dött så det kommer sen. :)

Känns rätt bra att ha dragit igång med skolan igen. Vi börjar med en psykologikurs och efter första föreläsningen verkar det lovande tycker jag. Intressant. Det läskiga är att vi inom några veckor kommer få ha egna patienter! Jätteläskigt. Jag får ont i magen så fort jag tänker på det. Men som med alla andra saker som är läskiga att göra så utvecklas man ju av det.

Nu ska jag försöka läsa materialet som lärarna har lagt ut så att jag kan få lite grepp om den här kursen. Får aningen panik av att inte ha koll alls. (Driftsångest?) ;)


RSS 2.0