Dumma diskmaskin

Suck... Det var nog tur att vi tar semestern i början av sommaren för jag känner att det kommer bli en del kostnader längre fram. Våran diskmaskin låter väldigt konsigt när den är igång och jag tror att vi snart måste lämnna in den på lagning. Har ingen aning om vad det kostar. Det kanske kostar så mycket att det är bättre att köpa en ny? Jag har ingen aning. Jag vet bara att jag skulle bli galen utan diskmaskin nu när jag har vant mig vid att ha en. Min dator är dessutom segast i världen och innan sommaren är slut kommer jag ha bytt ut den mot en ny.

Jag har mått lite småkonstigt efter lunchen idag. Jag skulle ut och fixa ett ärende på stan så jag drack bara en Nutrilett-dryck till lunchen för att det skulle gå snabbt. (Vi fick gratis igår på bion). Jag äter sådant väldigt sällan - bara som en nödlösning när det är ett bättre alternativ än typ McDonalds. Men idag åt jag det alltså och jag blev såklart hungrig ganska snabbt (fast den mättade väldigt bra om man tänker på energiinnehållet får jag väl säga). Hur som helst så mådde jag jättekonstigt och jag tog ett ordentligt mellanmål (2 mackor med skinka) för att orka hålla mig till middagen. Men jag har ändå känt mig smått illamående och hungrig konstant idag. Nu tror jag kanske inte att det är nutrilett-dryckens fel helt och hållet men det är väl så att det blev lite konstig måltidsfördelning idag.

Det var inte så lyckad med tanke på att jag har suttit och pluggat hela eftermiddagen/kvällen och det fungerar ju bäst om man mår toppen. Imorgon blir det nog bättre lunch. :) Nästa gång jag dricker en måltidsersättning så ska jag se till att äta något mer till, typ en banan eller liknande.


Jag tog en med chokladsmak. (Naturligtvis). Smakade helt okej men alla sådana här produkter har en konstig bismak tycker jag.

Här är också något som är ovanligt för mig. När vi storhandlade köpte jag en färdig tikka-masalasås på burk som man bara blandar med stekt kyckling. Jag tyckte att det var helt okej men jag hade kunnat göra det bättre själv. :P Jag gillar koriander men det var lite väl mycket koriander i den här såsen.

Sex and the city 2

God morgon!

Har gjort en smoothie idag igen och den fick en så fin färg att jag ville visa upp den. :) När vi storhandlade så passade jag på att fylla upp med lite olika sorters frysta bär så förutom jordgubbar har jag även i blåbär och björnbär i den här.



Igår var vi ju på Sex and the city 2 och jag tyckte att den var bra. Inte lika bra som förra filmen, men ändå bra. Det negativa var att handlingen var lite väl tunn enligt min mening. Den förra filmen kändes lite mer välgenomtänkt på något sätt.

Innan filmen satt vi i baren på danilo och tog en drink. Lite bilder:


Jag och Sara drack hallondrink som smakade hallonsorbet. Supergod.

Ena och Madde

Josefin och Mirja

Åse och Julia

Julia var den enda som fattade att man ska dricka cosmo innan Sex and the city

Bio ikväll

Hej!

Sov länge idag fast jag känner mig ändå inte särskillt utvilad. Sov inte sådär jättebra direkt. Har pluggat lite nu men jag tog en pluggpaus för att kolla lite vad som gäller med packning och sådär när vi ska flyga. Har tydligen en frivikt på max 30 kg inklusiva 5 kg handbaggage. Nu är jag lite kluven; borde jag skaffa en ny reseväska eller inte? Jag behöver en ny väska men frågan är om jag ska skaffa den nu eller inte. Jag tycker ju att de där Titan-väskorna verkar grymma. Som sagt; lite tjat om resan blir det. ;)

Ikväll är det bio som gäller: Sex and the city 2! Halv fem ska jag möta tjejerna i danilo-baren och så ska vi ta en drink innan filmen. :) Det ska bli så kul att se den. Längtar. :)

Nej nu ska jag nog återgå till boken och snart är det dags att göra någon form av lunch. När det är lov ska jag börja göra matplaneringar. :)

Ett fullt kök

Vad skön känsla det är när man har storhandlat och både kyl, frys och skafferi är fyllda med mat. :) Man blir så inspirerad att laga mat när det finns ordentligt med grejer hemma. Ikväll är jag lite sugen på rotfrukter i ugn och stekt halloumiost, men vi får se vad det blir. Jag har ju maaaassor att välja på. ;)

Jag har märkt att nu när jag tänker så mycket på att vi ska åka på semester så är det som att jag förtränger att vi ska ha tenta om en vecka. Men jag gissar på att jag kan njuta extra mycket av semestern om jag vet att jag verkligen gjorde mitt bästa hela terminen så jag ska försöka att hålla uppe disciplinen. Ursäkta att jag tjatar så om semestern hela tiden, men jag ser så mycket fram emot det att jag förmodligen kommer skriva om det varje dag innan det är dags att åka. ;)

Hjälp!

Oj den här morgonen har varit lite seg. Är ledig idag så jag tänkte egentligen sova ut ordentligt men jag gick ändå upp och drack te och kollade på gårdagens Bella & Tyra show. Har inte ens haft lust med frukost idag men det kommer nog strax. :) Jag äter ju alltid frukost så det blir en helt sne dag om jag inte gör det. :P

Igår hade jag lite svårt att somna för jag låg och tänkte jättemycket på resan! Jag har ett problem. Vi ska bo på ett hotell i Ialyssos just för att det var allra billigast. Totalt kostade flyg + hotell för en vecka (+några tillval som transfer, extra benutrymme o.s.v) 3162 kr per person. Det tycker jag är jättebra! Det tar ca 15 min med taxi till Rhodos stad och då antar jag att det inte tar så mycket längre tid med buss. (Skulle tydligen gå bussar hela tiden). Jag har nämligen läst att stranden i Ialyssos kanske inte är den bästa, så det lär ju bli att man åker till en annan strand. Till mitt problem: Vad gör man med sina värdesaker när man är på stranden? Jag behöver väl kanske inte ha med min mobilen om vi bara ska bada och sola, men pengar måste jag ju ha. Hur ska jag annars ha råd att åka tillbaka till hotellet? Dessutom kan det ju vara trevligt att kunna köpa mat och dricka. Kan man köpa någon vattentät grej att lägga dem i? Eftersom att vi bara är två personer så kan vi ju inte alltid göra så att en stannar kvar och vaktar sakerna. Jag som aldrig har varit på en solsemester förut blir väldigt förvirrad av sånt här. :P

Nej nu ska jag kanske göra mig lite frukost för jag blev hungrig av att skriva. :P Lite senare ska vi åka och storhandla så att det blir lättare att laga nyttig mat här hemma. :P Är t.ex. väldigt sugen på rotfrukter i ugn, och det passar ju bra en fredagskväll. :)

Biljetterna är köpta

Jobbade 4 timmar idag och det var ett riktigt mardrömspass! Just de timmarna jag jobbade (och det var väl förmodligen just därför jag jobbade) var det typ "medlemskväll" och då hade vi extrapris på en del varor för de som hade hemköpskort... Det var helt hysteriskt. Långa köer och folk tog fel varor och varorna gick inte in för rätt pris o.s.v. Usch. Jag brukar inte bli stressad när det är mycket i kassan men idag blev jag faktiskt det.

Efter jobbet mötte jag Julia, Sara, Josefin och Fanny och vi gick först till Condeco på avenyn, satt på deras uteservering och tog cider/öl/fika men sen blev det kallt så vi flyttade oss till The Flying Barrel. De visade kvalet till ESC där så vi kikade lite när de berättade vilka som gick vidare. Mkt spännande att Sverige inte gjorde det. I och för sig har jag aldrig tyckt om den låten och har väl egentligen aldrig trott att det skulle gå bra, men jag tänkte att eftersom att jag har tyckt på exakt samma sätt de senaste åren och eftersom att vi ändå har lyckats ta oss till final då så har väl resten av svenskarna förstått något som inte jag har förstått. Inte för att det har gått bra när vi väl har tagit oss till final, men ändå.

Får väl i alla fall berätta att nu har vi köpt biljetter: Till RHODOS! Ja, det blev lite ändrade planer. Först hade vi ju tänkt att vi skulle åka till Kroatien, men när vi skulle köpa biljetterna idag så fanns de inte kvar. Då funderade vi på att åka till ett annat ställe i Kroatien, men kom till slut fram till att det inte verkade sådär jätteskoj där. Det känns som att om man åker till Kroatien så vill man åka till de där öarna som vi hade tänkt, så det får bli en annan gång. Kanske nästa sommar. :) Istället blir det alltså Rhodos. Jag har börjat läsa på litegrann och det blir nog jättebra. :) Jag längtar hur mycket som helst! :) Min allra första solsemester. ♥


Julia tyckte att ölen var liiiiite mer intressant än kameran. Till skillnad från vissa andra. ;)

Säg cheeeese

Vi ser lite mer vettiga ut på den här sidan av bordet

Dumbom

Jag är en sådan mupp! Stressar hur mycket som helst på morgonen för att hinna med att fixa pass + en del andra grejer som jag ska göra innan skolan i eftermiddag, och sen kommer jag till passcentralen och får vänta där en stund. När jag kommer fram så kollar polisen på mitt leg och frågar vart jag har gjort av mitt andra pass, och jag talar om att jag inte har haft ett vanligt pass på länge eftersom att jag har kunnat använda mitt internationella id-kort. Men då berättar han att jag minsann var där för 2 år sedan och skaffade ett pass som gäller till 2013. "Det ligger säkert i någon låda där hemma" sa han, så jag åkte hem. Mycket riktigt: Det låg i den första lådan jag tittade i. :P Hahaha! Jaja, jag sparade ju i alla fall 400 kr på att slippa skaffa ett nytt pass, och de pengarna blir nog bra att ha på semestern. :)

Snart helt redo...

God morgon!

Ställde klockan på åtta idag men det gick ju sådär. Snoozade i 40 minuter. Jag har precis ätit frukost och nu ska jag göra mig iordning. Ska nämligen åka iväg och fixa pass nu och jag måste ju se okej ut på passbilden. :) Efter det är det bara biljetter som saknas och det ska vi förhoppningsvis fixa senare idag. :)

7-elevens yoghurtglass

Nu är både jag och Micke vaccinerade och redo att åka på semester. :) Efter vaccineringen delade vi på en yoghurtglass från 7-eleven. Jag hade nämligen en mobilkupong som gjorde att jag kunde hämta ut en gratis och det var kul att testa. Det var alltså deras nya yoghurtglass som de skriver "Low fat, no sugar" om. Den var faktiskt riktigt god! Smakade jordgubbsglass. :P Det var mysigt att sitta på en bänk i solen och äta fejkglass.

När jag kom hem var jag jättehungrig men hade ingen färdig mat hemma så jag improviserade ihop en pastasås med vitlök, gul lök, motorot, rapsolja, tomatpuré, grönsaksbuljong och basilika. Blev riktigt gott. Det är uppmuntrande när det går så snabbt att fixa en nyttig lunch. :)


Det var lite annorlunda konsistens på det, men det smakade glass :)


Return of the smoothie

God morgon!

Idag blev det för första gången på länge en smoothie till frukost! Jag gjorde den på banan, frysta jordgubbar, havrekli, linfrön och lättmjölk och det blev ca 350 kcal i den. Känns fräscht med smoothie istället för mackor till frukost. :P Jag har för övrigt tänkt dra ner på bröd-ätandet lite. Inte för att jag tycker att det känns onyttigt med brödet i sig, det är bara det att jag har en förmåga att välja ganska onyttiga pålägg. Jag tycker ju t.ex. att det är godast med fet ost.

Jag ska på en föreläsning idag mellan nio och tolv och sedan ska jag möta Micke på stan för vi ska vaccinera oss. Hoppas nämligen på att vi ska kunna åka på semester efter sista tentan och då är det lika bra att vara förberedd. :) Det är ett hepatit A-vaccin vi ska ta.

Jag kanske ska iväg och träna ikväll och i så fall blir det ett step-pass! Tråkigt nog fick jag helt plötsligt väldigt ont mellan skulderbladen igår men jag hoppas på att jag ska ha mjukat upp mig lite innan det är dags för step ikväll. Igår kändes det i alla fall lite bättre på kvällen. Jag vet inte hur man borde göra när man får ont men det känns inte alls bra att bara sitta helt still i alla fall. Det är klart att om jag har jätteont i kväll så går jag ju inte iväg och tränar, men jag tror inte att man blir bättre av att ligga i soffan hela dagen i alla fall. Som tur var blev jag väckt tidigt av en väldigt ettrig fågel så jag har haft gott om tid nu på morgonen och det borde inte bli något problem att hinna ta en promenad till skolan. :P På tal om fåglar så var det en liten fågel inne på ica i Säffle igår när jag och Carina var där. Men vad jag tjatar, nu är det bäst att jag tar och gör mig iordning. ;)

Hemma igen

Nu är vi hemma i lägenheten efter några dagars ledighet i Karlstad/Säffle. Det var lite segt att åka tillbaka för jag vill bara vara leeeedig. :) Men snart är det ju sommarlov, hoppas bara att mitt sommarschema kommer snart så att jag kan börja planera lite!

Nu blir det någon form av middag och sen måste jag iväg och handla lite. Behöver lite frukost-saker och frukt för nu när vi har varit borta några dagar så är ju allt dåligt. Är sugen på att börja med att äta smoothie på morgonen igen så lite frysta bär ska jag köpa också. :)

Jag är en lurifax

Japp det är jag verkligen. Igår skrev jag att jag skulle på restaurang och bio, men egentligen så åkte jag och Micke till Karlstad och överraskade mamma och pappa. Jag vet ju att mamma läser bloggen så jag skrev att vi skulle på bio för att hon inte skulle misstänka något. :) Jag är så lurig!

De har ju precis flyttat till en ny lägenhet och den är jättefräsch. Ganska lyxiga detaljer här och där. Nu kom precis Daniel hit med en påse frallor och vi ska äta frukost. :)

Ha en mysig lördag! :)

Äntligen

Äntligen är tentan klar och jag är heeelt slut i huvudet. Vet inte om jag är helt nöjd med tentan heller, men nu är den färdig och jag behöver inte oroa mig för den förrän det är en eventuell hemtenta. ;)

Ska vila mig (sova) ungefär en timme nu och sen ska jag och Micke ut och äta och gå på bio. Det blir Kick Ass på bergakungen ikväll. :) Imorgon kommer jag förmodligen sova länge, och det ska bli väldigt skönt med en ledig helg. Nu är det bara en tenta kvar innan det är sommar lov. :P

Godnatt! :)

Tenta

Jag har nog aldrig gått upp 20 minuter innan tenta förut. :P Var så trött så det kändes som att det bästa att göra var att sova så länge som möjligt, och sen äta frukost till tentan. :) Jag har fortfarande kvar mina Annelundslimpor. De håller sig färska så bra eftersom att det är äpplen i. :)

Tentan håller på hela dagen och sen ikväll ska jag och Micke ut och äta och sen gå på bio, men vi får se vad det blir för film. (Kanske kommer vara alldeles för trött efter tentan och bara somna). :P

Hemtenta imorgon

Jag är så otroligt trött! Både mentalt och fysiskt. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det ska bli skönt med sommarlov. Synd bara att vi har 2 tentor att skriva innan dess. :P

I eftermiddag ska jag på ett seminarium om "Vetenskaplig värdering av nutritionsforskning". Ska jag vara 100 % ärlig så är jag inte helt säker på vad det här seminariet innebär, men jag tror att de bl.a. ska prata om WHO-rapporten. Det kändes i alla fall värt att gå med tanke på att vi fick det gratis och för personer som inte är anknutna till Göteborgs Universitet kostar det 600 kr. :P Så det måste ju sägas något bra. ;)

Idag tror jag att jag mest ska vila inför imorgon. Jag ska nog diska och städa lite, för det kommer nog vara jobbigt att sitta här imorgon och skriva tenta om det är ett stor diskberg i köket och det ligger saker överallt. Det verkar i alla fall som att det ska regna imorgon och det vore ju hur skönt som helst för då blir det inte så varmt här inne. :)

Nej, dags att göra frukost.

Svett och ömma muskler

Idag har jag varit på "Step styrka" för första gången. Det är ett extra långt pass (75 minuter), och man inleder med 20 minuter styrketräning med skivstång. Sedan kör man ett vanligt step-pass efter det. Det var riktigt jobbigt! När styrkan var klar så kände jag att benen var som spaghetti vilket gjorde att stepdelen blev otroligt jobbig. Svetten bara rann - precis som den ska. ;)

Efter träningen så åt jag middag (linssoppa och bröd) och kollade på ett par avsnitt av Gossip girl. Jag beställde nämligen säsong 2 förra veckan och den kom idag. Tycker att den serien är hur bra som helst. :) Men jag måste hålla igen lite på tittandet innan fredag för när jag väl börjar titta så är det svårt att sluta.

Måste försöka plugga lite till innan jag ska sova nu. Men snark vad trött jag är.

ps. Vad skönt det är att sommaren börjar komma nu förresten. I natt blir det första natten utan täcke i påslakandet! :) ds.


Invigde de fina strumporna från tjejerna idag på träningen

Underbara drömmar... :)

Fick jätteont i magen förut, gick och la mig i sängen och somnade till. Då drömde jag om tentan på fredag, och i drömmen var det så att olika personer i klassen gjorde tentan under olika tider, och de som redan hade gjort tentan sa att den gick jättefort att göra. De hade varit färdiga på ett par timmar. Det hade ju varit helt underbart om det vore så. :)

Nu är det dags för mellanmål. Är verkligen sugen på något sött och då passar mango helt perfekt. :) Köpte en igår. Jag har ingen aning om hur man egentligen ska göra när man skär upp en mango, men så länge jag får fram något fruktkött över huvud taget så är jag nöjd. :) Jag köpte även en ananas för det var specialpris, bara 10 kr/st. Nu väntar jag med spänning på att den ska mogna. :) Färsk ananas är bland det godaste som finns tycker jag. (Fast choklad kommer alltid knipa förstaplatsen).

Har förresten bokat en klipptid! Fick tid innan skolavslutningen vilket jag är väldigt nöjd med. Annars hade jag varit tvungen att vänta med att fixa en tid tills mitt sommarschema hade kommit och det hade varit så jobbigt att se ut som ett penntroll så länge. Konversationen med frisören var rolig:
Jag: Jag tar den tiden som var klockan 12 den 3:dje juni då!
Frisören: Jajamänsan! Kan jag få ditt namn?
Jag: Ida Bernspång.
Frisören: Jaaa, men då vet jag. Men... Du har en del... Hår.
Jag: Ja... Jo det har jag väl. Men jag vet redan vilken färg jag vill ha.
Frisören: Vad bra, då går det snabbare. Kan du komma kvart i tolv istället?


Haha! :)


3 dagar kvar...

God morgon!

Kände att jag ville visa vilka fina tofflor jag gick runt i hela dagen igår. Jag gillar egentligen inte att ha lånetofflor från sådana ställen för man vet ju inte vem som har använt dem innan, men det var i alla fall bättre än att frysa. :P



Nu på morgonen har jag ätit frukost och tittat på sista avsnittet av Svenska Hollywoodfruar på tv3 play. Känns lite sorgligt att det är slut. ;) I det här avsnittet var Agnes Nicole Winter med igen, och jag tycker att hon är så pinsam med sin film- och sångkarriär. :/ Hon kan väl göra film men måste hon ha en roll i filmen?

Nåväl, nu ska jag nog dra igång med lite pluggande men det tar faktiskt emot. Jag vill inte. :P Idag tror jag inte att jag ska sitta och läsa massa studier och sådant utan mer att jag ska läsa i boken. Clinical Nutrition är faktiskt en väldigt bra bok tycker jag. Det mesta man behöver veta verkar stå där. :) Imorgon bitti kommer Josefin och Sara hit och vi ska gå igenom frågorna tillsammans. Jag tror att det är väldigt bra att göra det, för man kan ha tolkat frågorna på helt olika sätt och många av frågorna är väldigt svåra.

Ska göra en kopp te nu för annars kan jag ju inte plugga. :)

Sista VFU:n för året

Det har varit en lång dag... Gick upp tidigt och åkte till Mölnlycke där jag skulle på den fjärde och sista VFU-dagen för det här läsåret. Jag har varit jättetrött hela dagen, och det har varit så kallt överallt. Jag tycker om när det är varmt och skönt och min handledare delar inte riktigt den uppfattningen. :P Jag fick i alla fall vara med på två patientmöten idag och det var riktigt skoj! (Det skulle egentligen ha varit 3 men en av patienterna uteblev). Det första patientmötet genomfördes dessutom med tolk, och det var väldigt spännande att få se hur det går till. :)

Vi har som sagt tenta på fredag och sen en tenta till 2 veckor senare. Efter det är det sommarlov! Jag börjar faktiskt längta lite efter att vara ledig. De senaste veckorna har jag känt mig trött rent mentalt. Det har varit en ganska jobbig termin även om det har gått snabbt för vi har haft massor med tentor och redovisningar och inlämningar... Man blir faktiskt trött av det även om det inte känns så jättejobbigt när man är mitt inne i det. Den senaste månaden har varit extra jobbigt för det har varit stressigt med allt som ska göras och alla uppgifter man inte riktigt förstår. Det är inte så kul att jobba inne i en butik hela sommaren men det som är positivt är att när man är ledig så är man verkligen ledig. :)

Nu ska jag sova en stund och sen plugga. (Jag kan verkligen inte plugga som det är nu, håller på att somna nu framför datorn.)

Annelundslimpor

Nu har jag pluggat, tränat, bakat bröd och ätit middag. :) Ska fortsätta plugga resten av kvällen. Brödet jag bakade kallas "Annelundslimpa" och är som sagt ett bröd som vi bakade i skolan för ca ett år sen. Här är receptet:
På kvällen:
4 dl vatten
1,5 dl kornkross (jag använde saltå kvarns 4-kornskross)
1 dl russin
0,75 dl linfrö

På morgonen:
2 dl vatten
37 g jäst (3/4 paket)
2 dl grovt rivna äpplen
0,5 dl äppelmos
0,5 msk salt
11 dl vetemjöl

På kvällen: Koka upp vattnet och tillsätt kornkross, russin och linfrön. Låt svälla under lock under natten.
På morgonen: Ljumma vatten och det blötlagda till 37 grader. Rör ut jästen i blandningen. Tillsätt de rivna äpplena, äppelmos, salt och det mesta av vetemjölet.
Knåda degen 4-5 minuter i en hushållsmaskin. Låt sedan jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Knåda degen ytterligare några minuter i maskinen. Ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och forma runda limpor. Låt limporna jäsa i en långpanna med bakplåtspapper ca 30 minuter eller till dubbel storlek. Strö över lite mjöl mellan limporna och ovanpå.
Ställ in plåten längst ner i ugnen i 250 grader. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ca 50 minuter.
Låt limporna svalna inlindade i bakduk.

Jag gjorde några få ändringar när jag bakade. Jag gillar inte bröd med torkad frukt i så jag tog bort russinen. (Matbröd ska ju inte vara sött!) ;) Jag kompenserade med att ta lite extra kornkross, och istället för att blötlägga det dagen innan så kokade jag vatten, linfrön och kornkross tillsammans ca 10 minuter. (Det kanske inte blir lika lyckat med russin kan jag tänka mig). Istället för att bara lägga limporna på en plåt la jag dem i brödformar så att de skulle få lite höjd.
De är i alla fall fantastiskt goda när de är nybakade. :) Jag åt nybakat bröd och linssoppa till middag idag. Mums. :)

Söndagsplaner

Drar igång med en mysfrukost med gröt och te idag. Halv fyra ska jag gå på step (samma pass som i onsdags), och för övrigt ska jag plugga. Inte sådär jättespännande dag kanske. :P Den här tentan är en hemtenta och jag har inte haft det förut. Är ganska nervös för den för det känns som att frågorna kommer vara fruktansvärt jobbiga. Ska bli så skönt när den är över. :) Som tur är så är den enda schemalagda tiden den här veckan VFU som jag har imorgon. Tisdag, onsdag, torsdag kan jag ägna helt åt att förbereda mig inför tentan. :)


Grahamsgrynsgröt!

Hercule Poirot

Idag är det jobblördag igen. Sitter nu och äter frukost samtidigt som jag tittar på Poirot på tv4 anytime. :) Jag gillar de flesta filmer som är baserade på Agatha Christie-böcker, de är spännande. Man kan ju aldrig lista ut vem mördaren är om man inte lägger märke till alla pyttesmå detaljer överallt men ändå. :P

Ska snart gå och göra mig iordning och sen åka till jobbet. Den här veckan blir jobbet lite som en pluggpaus. :)


Sex and the city 2-biljetter fixade

Pluggpaus. Jag får nog magsår innan det är dags för tenta. :P Allt detta letande efter evidens...

Den här bilden finns med i "Management of Obesity in Adults: European Clinical
Practice Guidelines"
från 2008:


Det syns inte så tydligt men Sverige är nummer 9 nerifrån. Ganska många överviktiga/feta! Albaniens (högst upp) statistik ser ju inte så bra ut.

Förut köpte jag biobiljetter till Sex and the city 2 åt mig, Åse, Josefin, Sara, Ena, Mirja, Madde och Julia. När man vill ha biljetter åt 8 personer så måste man vara ute i god tid, och jag lyckades få platser på mittenraden! Alltså, kolla på trailern (länken), jag längtar verkligen! :D På söndag är det bara två veckor kvar. :) Party, party som Sara hade sagt.

Nu är det dags att duscha, känner mig inte så fräsch efter att ha varit uppe sen sju och gått runt i pyamas hela dagen.

Serviceproblem

Igår gick vi till Bombay Palace och åt mat. De har jättegod mat där, men igår var det inte toppenservice kan jag säga. Först och främst kom vi dit efter att ha bokat bord till halv sju, och vi fick stå och vänta länge innan någon kom och hjälpte oss. Sedan blev vi skickade till ett bord som inte var avtorkat och där det fortfarande stod gamla glas från de tidigare gästerna - och vi fick vänta länge på att de skulle komma och torka upp och hämta vatten åt oss, men vi fick bara tillbringare och inga glas. Sen väntade vi aslänge innan de kom fram och tog vår beställning, och sen fick vi vänta länge igen för att faktiskt få vår dricka, och sen tog såklart maten ännu längre tid. (Att maten tar ett tag är ju helt okej, men oftast när man kommer till en restaurang så frågar de vad man vill ha att dricka direkt, och sen har man sin dricka på bordet 2 min senare - om man har bord halv sju ska man inte behöva vänta till tio över med att få sin dricka!) När drickan väl kom blev jag inte gladare av det. Jag beställde en coca cola, men den smakade inte bra. Min gissning är att de säger att det är coca cola men egentligen är det typ premiumcola - och det smakar inte ens i närheten av samma sak. Blä! Jag sa att colan inte smakade gott och att jag inte ville betala för den. Kändes bra att våga säga till. :)

Men som sagt; maten är jättegod där och normalt sett brukar det vara mycket bättre service, och allt blev bra till slut. Däremot fick de ingen dricks den här gången. ;) (Vi brukar i princip alltid lägga 10 % extra, men jag vägrar att dricksa om servicen är dålig). När vi kom hem hyrde vi Analyse This på zune, och den var riktigt kul. :) Jag och Micke har ju haft maffiatema på våra filmer ett tag och det var kul att se en maffia-komedi och förstå skämten. :) Trots att restaurangbesöket inte var någon jättehit så var det en mysig kväll. :)

För att prata om något helt annat: Jag mår lite konstigt. Varje gång jag har ätit så mår jag illa, och jag är konstant jättetörstig! Det här med illamåendet är ganska nytt, har bara varit så sen i onsdags tror jag, men törstig har jag varit i mer än en vecka. Även om jag klunkar i mig en halvliter på en gång så känns det inte som att det är nog. Klockan är inte ens elva och jag har redan druckit över en liter vatten. Jag förstår inte vad det kan bero på, och det här med illamåendet är ju allra läskigast. Om det inte har försvunnit på måndag så får jag väl ringa vårdcentralen antar jag.

Nej nu blev det lite negativt här idag så jag kan avsluta med att lägga ut en bild på den fina blomman som jag köpte av "blom-pengarna" som jag fick av Mickes morföräldrar i födelsedagspresent. Den passar jättebra i vårt fönster och jag blir lite extra glad så fort jag ser den - vet inte om det är ett vuxentecken. ;)


Lila nejlikor

Indiskt

Blev väldigt frustrerad när jag kom ner till willys och insåg att de inte hade någon kornkross. Ska baka någon annan dag istället - kan ju inte åka runt till massor med affärer och leta efter kornkross heller. Har faktiskt skolarbete att göra. ;) På tal om skolarbete så är jag redan frustrerad på instuderingsfrågorna inför tentan nästa vecka. :P Håller på att leta studier som en galning. Tycker att vi kan lägga ner det här med studier och köra lite på känn... Eller inte. ;)

Ikväll är Micke ledig så vi passar på att umgås lite, och det blir indisk restaurang och efteråt ska vi hyra film. :) Ska möta honom på valand om en timme så det är dags att göra sig lite fräsch nu. :P Blev hungrig så fort jag började tänka på curry och naan-bröd... :D

Sovmorgon

Vad underbart att vakna, titta på klockan och inse att den är 10:40. ;) Det var längesen jag sov så länge faktiskt. Börjar dagen med en kopp te nu och sen ska jag ner på affären och handla lite - för idag ska jag baka bröd! :) Det är en brödsort som vi gjorde på en av matlagningsdagarna i skolan förra året. Det är bl.a. rivet äpple i det vilket gör det saftigt och gott. :) (Lägger ut receptet och bilder senare).

Kvällsträning

Det blev ingen promenad - men det blev ett step-pass! :) Precis vad jag behövde, jag hade verkligen tur att det var ett step-pass såhär sent idag. Jag har inte varit på det här passet förut och det var väldigt kul så jag ska se till att gå på det igen. Hon har pass på söndagar också tydligen så jag gick in och bokade det så fort jag kom hem. :)

Step är så kul för att det är en sån kick när det går bra! När man lyckas vara synkroniserad med alla andra i salen så är det en härlig känsla. :) Om jag blir instuktör någon gång i framtiden (vilket jag tänker bli!) så kommer det förmodligen bli stepinstruktör.

Innan jag gick iväg på träningen så kände jag mig lite smådeppig och jag funderade på att gå och lägga mig och sova bort resten av kvällen. Men nu har jag tränat och sitter här och äter ett äpple och mår mycket bättre igen. Jag drar slutsatsen att frukt och fysisk aktivitet är det bästa mot deppighet. ;)

Slappar-eftermiddag

Efter skolan idag mötte jag Micke och vi gick på stan för att kolla på en klocka åt mig. Jag hittade tråkigt nog ingenting men jag får kolla mer någon annan gång. :) Efter det misslyckade klock-letandet gick vi till Super Sushi och åt lunch. De har verkligen stora bitar där! Vi brukar oftast köpa sushi från Sushi me som ligger på gibraltargatan, och då äter vi 12 bitar var. Idag köpte vi 11 och ingen av oss orkade äta upp. (Jag valde till och med den lilla storleken - deras stora sushi är enorma). I framtiden ska jag försöka komma ihåg att på super sushi är 8 små bitar lagom. :P Efter maten sa Micke: "Jag mår väldigt illa nu, och jag vet inte om det beror på att jag är mätt eller för att det är så rosa här", haha! :)

När jag kom hem hade jag inte lust med mycket alls. Har mest tillbringat dagen i soffan, och varvat Gossip Girl med Dj Hero. Börjar bli grym på att dj:a nu. :P När jag är såhär orkeslös så brukar min hjärna skrika på mig att göra något vettigt, men jag kan inte riktigt få kroppen att lyda. När jag väl har parkerat framför tv:n så tycker jag att det är extremt svårt att ta mig därifrån.

Nu känner jag mig som en fläskpannkaka som bara har suttit här hela dagen. Måste komma ut lite. En promenad i regnet kanske vore något. :)

Vårruset 2010

Igår var det vårruset och jag är väldigt stolt över mig själv! :) Sprang nästan hela vägen. Totalt gick jag ett par hundra meter tror jag, absolut inte mer än 500. Det var väldigt skoj. :) Det jobbiga var att ungefär 95 % av alla gick men de startade ändå samtidigt som alla som ville springa, vilket gjorde att man fick armbåga sig fram. (Men ärligt talat så får de skylla sig själva). Efteråt fick man medalj, gympapåse, banan, choklad-havredryck m.m., och eftersom att vi var ett lag fick vi picknick-korg också. Tyvärr var det väldigt kallt så vi satt inte och fikade så länge. Blev en lååång varmdusch när jag kom hem.

Veckans resultat: Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte haft 100% koll på veckans resultat de senaste veckorna. Som jag har sagt har jag haft ganska kass motivation, och har gått upp några hg, men jag har försökt stå stilla i vikt tills motivationen kom tillbaka - fast jag minns inte nu hur mycket jag vägde för en vecka sen. Men strunt samma! ;) Idag hade jag gått ner i vikt, och vägde nu 1 hg mindre än vid påsk, alltså totalt minus 6,9 kg. Bara ett hg kvar till 7-kilosgränsen. Jag börjar känna att jag är mer motiverad nu, men tyvärr orkar jag inte gå in 150 % för det pga att jag är lite stressad med skolan och så. Är ändå nöjd med att ha gått ner nästan 7 kg nu under vårteminen. :)

Fick låna bilder från igår av Madde:


Här är det uppvärmning, men det ser inte ut som att vi är helt säkra på vilken övning vi ska göra. :P

Jag, Josefin, Madde, Åse och Emma. Julia och Fanny hade redan sprungit iväg. :P

Hoppkort!


Josefin fick också visa sina skills. :)

Ny träningströja

Jag blir så frustrerad på den här uppiften! Kommer inte på något bra ifrågasättande alls. Usch! Det är tur att det är en så kort skolvecka den här veckan, så har jag ändå något att vara glad över. :) Jag har schemalagd tid hela dagen imorgon och onsdag förmiddag, och sen är jag "ledig" fram till tisdag när det är VFU. Skönt! Det är så det ska vara innan en tenta. Man ska inte ha något schemalagt just för att man ska kunna plugga som en stolle.

Tog en 40 min paus förut och åkte ner på stan för att köpa en träningströja, och den här hittade jag:



Fin va? Tyckte att det kändes som en fräsch färg. Blir nog bra att springa i ikväll också, tyckte att det kändes kallt ute även om solen var framme. Nu har jag köpt både fleecetröja och träningströja och har fortfarande pengar kvar på presentkortet. Men den sista hundringen ska jag spara på lite. :)

Konstig mage

God morgon!

Idag har jag en hel del att göra. Jag ska fixa den här jäkla skoluppgiften, laga mat, göra ett par ärenden på stan och springa vårruset. Min mage mår inte alls bra av att jag känner mig stressad av skoluppgiften, den lever sitt eget liv just nu. Ska försöka slappna av och inte vara stressad men det är inte så lätt! Tur att det är vårruset ikväll för träning är avkopplande. (I alla fall efteråt). :P

Igår jobbade Micke ganska sent och sen när han kom hem gick vi ut på en kvällspromenad tillsammans. Jätteskönt att komma ut lite, och jag fick inviga min nya fleecetröja som jag köpte i fredags. Jag använde presentkortet som jag fick av brorsorna i födelsedagspresent, och har fortfarande 2/3 av beloppet kvar så det ska bli något mer kul. :)

Det var den pluggpausen, bara att fortsätta. :)


Jobbig skoluppgift

Vi har en "Diabetes och CHD-debatt" i skolan på tisdag, där varje person ska komma på 2 kritiska ifrågasättanden angående lite material som vi har fått ut, där de går igenom evidensen bakom kostrekommendationer. Som jag har förstått det kan det t.ex. vara så att man kan säga "jag tycker inte att vi har tillräckligt bevis för att säga att man ska äta max 10 E% mättat fett", om man nu tycker det. Men jag har lite svårt att förstå uppgiften och det känns lite nervöst att komma på bra ifrågasättanden alldeles själv. Hade varit bättre att göra det i grupp. :P

Det jag läser nu tycker jag är lite jobbigt att läsa också. Först kan det stå att enkelomättat är förknippat med lägre risk för hjärtkärlsjukdom enligt en rad studier, och i nästa mening kan det stå  att å andra sidan finns det en rad studier som visar motsatsen. Jaja det löser sig väl till slut, något bra ska jag väl komma på. :)

Hmmm... Jag tycker att jag har läst jättelänge men ändå har jag inte ens läst klart hälften. :P Får nog dra upp tempot lite nu. Har ju inte kunnat plugga i helgen eftersom att Mattias har varit här, så det är bra att vi är lediga imorgon. :)


Intressant men förvirrande

Årets första glass

Nu har Mattias åkt hem till Karlstad igen och jag sitter här hemma och ska snart dra igång med skolarbete. Vi åkte ner på stan ungefär 1,5 timme innan hans tåg skulle gå, så att vi skulle kunna inviga glass-säsongen. Vi köpte bägge en varsin mjukglass med saltlakritsströssel på och jag orkade inte ens äta halva glassen. Dels för att jag blev sjukt mätt, men även för att mjukglass smakar samma sak hela tiden. Det händer liksom inte så mycket. :) Men det var väldigt gott fram tills jag tröttnade. :P

Imorgon är det vårruset som gäller. Alltså måste jag börja ladda inför det. Problemet är att jag inte har någon aning om hur man gör när man laddar. :( Jag kanske bara ska leva mitt liv som vanligt och hoppas på det bästa? ;) Ytterligare ett problem är: Hur ska jag klä mig? Det ska tydligen vara sol så jag antar att jag inte ska ha allt för mycket på mig. Vart ska jag förvara min mobil när jag springer? Jag får klura lite på det.



Beckmans har väldigt gott lakritsströssel och väldigt stora glassar :)

Tacogratäng

God morgon!

Mattias kom hit igår vid sjutiden och då åkte vi hem och åt och tittade på family guy. Sedan spelade vi kingsburg 2 gånger, och jag vann en av gångerna. ;) Jag har märkt att jag alltid vill vinna och kämpar för att vinna vilket spel jag än spelar. Sen när spelet väl är över så spelar det inte sådär jättestor roll, för det är spelandet i sig som är grejen. (Fast självklart är det lite extra kul om man vinner också). Men det är inte roligt om man inte spelar för att vinna, och det är inte heller kul om de man spelar mot inte spelar för att vinna. :)

Till mat igår åt vi "tacogratäng", och det är en av mina favoriträtter. Tänkte dela med mig av receptet:

500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 tsk basilika
1 tsk chilipulver
½ tsk salt

1 paket tortillabröd medium
Riven ost

  • Stek köttfärsen
  • Blanda i resterande ingredienser (förutom tortillabröd och ost), och låt koka ca 5 min
  • Rulla in köttfärsen i tortillabröd och lägg i en smord ungsfast form
  • Strö över riven ost
  • Grädda ca 15 min i ugngn, i 225 grader
Servera med "tacotillbehör", eller bara med en stor sallad och creme fraiche som vi gjorde igår. :)


Gott! (på bilden är det en dubbel sats)

Jag sitter uppe ensam nu, för jag vaknade av mig själv och kunde inte somna om. När de andra kommer upp blir det frukost och sen ska vi dra ut på stan och även träffa Johan. Ikväll blir det ännu mer spel. :D

Ha en bra lördag!

Linssoppa

Min långa sovmorgon sträckte sig bara till halv nio idag. :P Har i alla fall hunnit med en del sen dess; diskat, rensat avlopp, vikt ihop tvätt, hängt upp ny tvätt och köpt nästa kursbok. Nu blir det lite lunch och sedan ska jag dammsuga, göra ett par ärenden på stan, handla och planera middag till kvällen. Ikväll kommer nämligen Mattias på besök och stannar över helgen. :) Kommer nog bli lite brädspel de närmsta dagarna. ;)

Till lunch idag blir det en smaskig linssoppa som jag och Julia gjorde igår. Första gången jag gjorde den var på ett matlagningstillfälle i skolan förra våren, men innan igår var det längesen jag gjorde den. Här är receptet:

Röd linssoppa, 4 port

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1-2 msk curry
1 st morot
3 dl röda linser
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1-2 msk citronsaft
salt

Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuka på svag värme i oljan. Låt curryn få fräsa med i slutet av stektiden. Skala och riv moroten grovt. Skölj linserna i ett durkslag. Tillsätt morot, linser, tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning och paprikapulver. Låt soppen koka ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med citronsaft och eventuellt salt.

Servera med en klick kesella eller créme fraiche.


I en portion är det 0,75 dl torkade linser, och de innehåller bl.a. 6,5 gram fiber, 244 μg folat, 3,8 mg järn och 13,5 gram (30 %) protein.

Stress

Det har varit en ganska hektisk dag idag! Började klockan åtta imorse och slutade kvart över tio. Efteråt satt jag och Sara och gjorde klart rapporten om GI och lågkolhydrat-dieten och det tog mycket längre tid än vad jag hade trott! Hann inte med allt som jag hade tänkt göra idag. Jag skulle egentligen ha köpt en fleecetröja men det får bli imorgon istället. När jag kom hem fick jag stressa med tvätt och lite städning (blev dock mest bara att gå runt och plocka för jag hann inte mer än så), för att hinna klart innan Julia skulle komma på besök. :P Det var skönt att koppla av med lite tv-spel, linssoppa, te, mörk choklad och trevligt sällskap nu på kvällen. :)

Nu ska jag sova och imorgon blir det en rejäl sovmorgon. :)

Vinprovning

Hej!

Nu har vi precis kommit hem från vinprovningen på systemet. Det var ju som sagt chardonnay-viner som provades idag. Vi fick 5 glas med olika viner framför oss, och så började de berätta lite om chardonnayviner i största allmänhet. Sen fick vi lära oss att titta på vinet, lukta och smaka. Det är otroligt svårt att förklara hur man tycker att något luktar och smakar! Det var verkligen svårt att sätta fingret på det, och ibland tyckte jag bara att det var en sur smak. För att neutralisera munnen lite mellan de olika sorterna fick vi äta vitt bröd och dricka vatten.

Vin är egentligen inte min grej, jag tycker nästan alltid att det är för surt! Jag gillar bara sådana där supersöta viner som alla andra tycker är äckliga. ;) Ibland önskar jag att jag tyckte om vin mer, för det ser mer vuxet ut att beställa in ett glas rött än att beställa in en pepsi max som jag brukar göra. :P Men det var väldigt kul att få prova på att gå på en vinprovning. Det är en sån där sak som man "vill ha gjort", och det är kul att få lära sig lite! Jag blev lite inspirerad faktiskt, och sugen på att anordna t.ex. chokladprovning här hemma. Det vore väl något tjejer? ;)

Klockan är kvart i tio men ändå dags att sova snart för imorgon börjar vi redan klockan åtta. Vi slutar kvart över tio och då är det helg för oss som gjorde redovisningen i tisdags. ;) (Halva klassen gör den imorgon istället). Efter skolan ska jag ta med presentkortet från Stadium som jag fick av brorsorna och kolla på en ny fleecetröja. Min har mystiskt försvunnit och det är så skönt att ha fleece när man är ute och går. :)


Att göra

GI-beräkningen gick faktiskt snabbare än vad jag hade trott. Har lite tid över nu innan vi ska iväg och jag kanske skulle ta tag i någon av alla de saker som gör mig stressad... Har skrivit en liten att göra-lista:

Skolrelaterat:
  • Skriva klart och lämna in GI-rapport
  • Förberedelse inför diabetes- och CHD-debatt på tisdag (läsa WHO-rapport och komma på 2 frågeställningar)
  • Repetera allt från förra delkursen - för jag kan det inte tillräckligt bra
  • Läs igenom kurslitteraturen för den här delkursen
  • Beställ bok till nästa kurs
Icke skolrelaterat:
  • Städa
  • Storhandla
  • Diska
De flesta av de skolrelaterade punkterna är väldigt stora. När det är såhär tycker jag att det är svårt att veta vart man ska börja! Det är för mycket helt enkelt. Jag tror att jag ska börja läsa lite kurslitteratur från förra kursen nu. Man måste ju ha grunden klart för sig om man ska förstå det som kommer sen.

Sommardrömmar

Idag handlade föreläsningen om varför prevalensen av det metabola syndromet skiljer sig mellan olika grupper i samhället. Jag tycker att det är intressant men det kändes som att man hade hört det förut. Resten av dagen (fram till klockan sju då jag ska prova vin), ska jag göra klart GI-beräkningarna. Vi har en speciell lista som vi måste använda för att hitta alla GI-värden, och inte ens i närheten av allt finns med. Det är det som gör det krångligt, annars är det inte så farligt.

Jag kan inte fatta att det bara är en månad kvar till sommarlov. Våren har gått så otroligt snabbt i år! Hoppas att det blir en solig och fin sommar och att jag och Micke får några gemensamma lediga dagar. :) Det vore så skönt att få åka på solsemester i år. :) Det tråkiga med sommaren nu för tiden är att det är den minst lediga tiden på hela året för då ska man jobba hela tiden. :P Fast det är klart, när man väl är ledig så är man ju ledig. Så fungerar det inte riktigt när man pluggar.

Fick förresten tillbaka tentan igår och jag klarade den! Tjoho! :)



Min eftermiddag

Idag dricker jag te i min nya muminmugg som jag fick i födelsedagspresent av mamma och pappa. När jag var liten så tyckte jag att Stinky var lite läskig men jag gillar den här muggen. :)

Trött!

Egentligen var det inte en särskillt lång skoldag idag, för vi började klockan åtta och slutade strax efter ett, men jag tycker ändå att den kändes lång. Efter skolan åkte jag till Ica Maxi för att köpa några speciella diskmaskinstabletter och när jag kom hem var jag sjukt trött! Gjorde därför en gigantisk kopp te och tittade på gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar på tv3 play. :)

Imorgon kväll ska jag och Micke på dryckesprovning på systembolaget. Man behöver boka sådant lång i förväg för platserna tar slut snabbt. Hoppas att det är kul. :) Det är Chardonnay-viner vi ska testa imorgon. Undrar om man får något till eller om man bara ska sitta och dricka vin hela tiden. Borde ju vara något som ska neutralisera munnen mellan de olika sorterna. Typ som något menlöst smörgåsrån eller något. ;)

Nej nu ska jag dra igång med lite skolarbete. Jag ska räkna på GI-värdet för kosten jag åt förra veckan för den rapporten ska in på fredag. Dags att göra en ny kopp te tror jag, den förra försvann på mindre än ett par minuter. ;)


Min stora fina kattmugg

Veckans resultat

Fråga mig inte hur jag har lyckats med det här men jag hade faktiskt gått ner 2 hg den här veckan. Det har ju inte varit någon hälsovecka direkt, så jag blev ganska förvånad - men glad. ;) Det roliga är att motivationen börjar komma tillbaka till mig nu. Sviktande motivation har alltid varit mitt problem. Det är väldigt svårt att göra sig själv motiverad tycker jag. Motivationen kommer när den kommer, så är det i alla fall för mig. Ju mer jag försöker bli motiverad desto mindre motiverad blir jag. Men som sagt; det känns som att det går åt rätt håll nu. :)

Snyggast på passet

Har precis kommit hem från träningen! Idag blev det step 1 och jag invigde de fina kläderna från tjejerna. :) Jag kände mig ganska virrig på stepen idag och det var svårt att hänga med - å andra sidan var det första passet på ett tag.

Har upptäckt att brödet jag åt under GI-dagarna mättar fantastiskt bra. Om det håller i sig så är jag väldigt nöjd för jag har svårt att hitta nyttiga frukostar som mättar länge. Ska testa en sådan macka med ägg imorgon och se hur det blir. :P

Resten av kvällen kommer jag spendera med att plugga och framför allt inför en redovisning som ska göras imorgon. Jag hade helt glömt bort den och insåg igår att jag kanske skulle kolla upp vad jag ska säga. ;)



Jag fyller 23! :)

Idag är det min födelsedag! Jag är inte riktigt sådär vuxen som vissa andra, utan älskar att fylla år. Tycker att det är jättekul, och lite sorgligt när man ska gå och lägga sig för då är det ett helt år kvar! ;) Men jag har haft en bra dag; väldigt lugn och skön. Firandet började redan klockan 00.00. Då sjöng Micke och 2 av hans kompisar för mig och jag fick en present. Det är en expansion till ett spel vi redan har, och vi spelade det på natten och en gång på morgonen. Jättekul! :)

Förutom spelet och grejerna från tjejerna så har jag fått många andra fina presenter. Pengar, presentkort, linne, smycken, film, nagellack m.m. Jättebra grejer. :)

Det har inte direkt varit någon hälsodag (eller hälsohelg), för vi började med våffel-frukost och avslutade med varma mackor, kladdkaka och mjölkchoklad. Johan och Sus var nämligen här nu på kvällen och vi åt, pratade och spelade spel. :) Man får faktiskt göra lite som man vill på sin födelsedag tycker jag, men jag kan säga att magen känns lite sisådär nu.

Efter att Johan och Sus hade gått så gick jag och Micke ut på en kvällspromenad och kom precis hem igen, det var väldigt skönt att komma ut lite. Jag känner mig väldigt sugen på att röra mer på mig nu, och eventuellt blir det ett step-pass imorgon kväll. :) Måste även köra någon mer löpträning den här veckan, för imorgon är det bara en vecka kvar till vårruset!

Nej nu ska jag plocka iordning lite i köket och sen gå och lägga mig. :) Lång dag imorgon!

Valborgsafton

Det var en jätterolig ikväll igår! Tyvärr fick jag ont i magen innan vi skulle ut så jag följde inte med till chalmers. Men Micke lyckades sälja min biljett för 140 kr så jag förlorade bara 60 kr på det - och det hade ändå inte gjort något för det var skoj tidigare på kvällen. :) Eftersom att det regnade så var vi hemma hos oss hela kvällen och vi spelade spel, dansade på dansmattorna, åt pizza m.m.

Världens goaste kompisar gav mig en jättefin födelsedagspresent dessutom! Helt oväntat! Det var ett träningsset som gick i rosa, med träningstopp, väska, strumpor, vattenflaska och två recovery bars. (Fast de var inte rosa). Jättefint. Ska bli kul att träna i de nya fräscha kläderna. :) Tack så jättemycket tjejer!

Nu ska jag äta lite mat och sen åka till jobbet. Det är väldigt skönt att jag bytte ut mitt pass mot ett något kortare - för idag har det varit skönt att bara ta det lugnt.


RSS 2.0