Jullovet har börjat!

Har inte haft den minsta lust att skriva de senaste dagarna, jag har varit upptagen med att ha lov! :) Fick godkänt på duggan på fredag förmiddag, och sen på kvällen gick jag och Micke på ett trevligt julbord. :) Dagen efter åkte jag hem till mamma och pappa i Karlstad. Fick verkligen julkänsla när jag kom in i deras lägenhet, vilket förmodligen berodde på lukten. De där julsakerna som tas fram år efter år luktar likadant som de gjorde för 20 år sedan. ;)

I måndags åkte jag till Säffle för det var då Micke kom dit, och igår (tisdag) hade vi en riktig jullovsdag! Sov till kvart i tolv, och sedan gick vi upp för att göra en brakfrukost och se på Ensam hemma 2. Sen slappade vi hela dagen innan vi åkte till affären för att handla grejer, och sen lagade jag och Micke middag. Den åts sen framför Ett päron till farsa firar jul. 2 julfilmer på en dag ger julkänsla kan jag tala om. :)

Den här dagen har inte heller varit dålig, vi har åkt spark och gjort lite julpyssel, och jag har badat badkar. (Verkligen lyx när man inte har badkar hemma). Nu ska vi grilla korv nere i källaren där de har en brasa, och sen blir det den tredje julfilmen: Ensam hemma 1. (Tar dem i lite omvänd ordning ;)). Imorgon bär det av till Karlstad för mig. Vi ska göra julgodis, och sen på kvällen blir det den årliga 23 december-tradiditionen med julskinka. :)

"In Sweden we call it a kick!" Gissa filmen. :)

Micke ska såklart vara lite speciell




Snart klart...

Nu är det inte långt kvar på terminen. Imorgon bitti kommer Sara och Josefin hit och så ska vi plugga lite tillsammans inför duggan på fredag. Gör det hela lite mer mysigt med marsipan från Lübeck, lussekatter, glögg och pepparkakor. :) Sen blir det nog lite plugg på egen hand på kvällen, men det beror på hur jag känner det och på hur länge vi kör tillsammans. 10.15 på fredag är det dugga, och sedan 45 minuter senare, klockan 11.00 är det LOOOOOOV! Ni förstår verkligen inte hur mycket jag längtar. Eller så gör ni det. :) Det är nästan så att det inte spelar någon roll hur det går på duggan för det är bara att göra om den efter lovet, när jag är utvilad.

På fredag kväll ska jag och Micke gå på julbord och klockan ett på lördag åker jag mot Karlstad och ska spendera kvällen med Mattias, Daniel och Andreas. Blir nog en del spel, eventuellt Mario Kart till Wii. :) Nu hoppas jag bara att de har ordnat upp trafikproblemen tills dess så att jag slipper åka buss. Det är ju så att SJ är totalt inkompetenta så även om de vet innan start att de behöver frakta passagerarna med buss vissa sträckor så ska man ändå vara tvungen att vänta i kylan i minst 40 minuter, och detta är inte något jag hittar på efter att ha läst om det i Aftonbladet utan har varit med om det flera gånger. (Jag är inte alls trött på SJ). Jaja, hur jag än kommer fram till Karlstad så ska det bli väldigt skönt att komma dit. :)

Snart dags att sova tror jag så att jag orkar med slutspurten imorgon. :)

Julgranen fixad!

Har en pluggpaus. Försöker vara väldigt effektiv och plugga jättemycket men jag har verkligen tagit ut jullovet i förskott. Gör så gott jag kan. :) Försökte plugga i skolan men jag var tvungen att gå hem efter en dryg timme i tysta läsesalen. Fick så hemskt ont i magen så att jag mådde illa! Då känns det bättre att sitta hemma med mjukisbyxor på, en kopp te i handen och en värmedyna på magen.

Igår klädde jag och Micke vår fina julgran! Julmusiken var på och det blev allt lite julstämning. :) När jag bodde hemma brukade vi alltid (?) klä granen den 23, och egentligen känns det mest rätt, men såhär får man göra när man firar jul i Värmland. :) Det är inte så bra kvalitet på bilderna eftersom att jag var tvungen att ta utan blixt i mörkret, annars hade den ju sett jätteful ut!

Klockan är bara halv fem och jag är redan jättetrött... Vill sova nu! Men jag kan ju sova nästan 3 veckor i sträck snart... :)


Vi kör mest lila, grönt, guld och silver i granen för att den ska passa in i vardagsrummet. Men några röda grejer hänger uppe också...


Bland annat den här! Har två likadana sådana här tomtar. Det är de enda överlevande Tysklands-tomtarna! :P Mamma försökte flera gånger köpa en tysk tomte till mig, men de gick bara sönder på resan hela tiden! Till slut blev det så att jag fick två små och de kom fram hela. :)

Lucia

Lucia är så mysigt tycker jag! Ställde klockan på tio i sju idag för att hinna gå upp och göra te och värma lussekatter innan svt:s luciatåg började. :) Det var kul med Lennart Jähkels inslag, med lite lucia-historia. Väldigt mysigt att sitta där med tända ljus och titta, och självklart kan varken jag eller Micke hålla oss ifrån att kommentera saker hela tiden. ;) Men det hör till det roliga! Fick faktiskt se två luciatåg idag för klockan fyra skulle dietist-ettorna ha luciaframförande. Det är en tradition att ettorna gör luciatåg men det här är första gången jag ser det. Första året gjorde vi julgodis hemma hos Åse och förra året minns jag inte ens att  jag hörde talas om något lucia-tåg. :P Är nog väldigt ouppmärksam!

Äter för övrigt proteinreducerad kost nu i några dagar. Det är till för personer med njursvikt, innan dialys. Man kan fördröja dialysen mha det. När jag planerade så insåg jag att det finns protein i det mesta. Man får hälla på olja på lite allt möjligt för att få upp energiintaget. På mackan har jag bl.a. rödbetssallad baserad på majonnäs. Men jag tror att man vänjer sig vid den här kosten när man har kommit in i tänket.

Nu blir det plugg för resten av kvällen. :)


Luciamorgon i soffan

Luciafirande i skolan

Söndag

Hej!

Hektisk dag idag. Har en lång att göra-lista som jag är långt ifrån klar med. Men det blir nog bra. :) Får slappna av ikväll när vi ska tända det tredje ljuset! Drömde väldigt normala drömmar i natt om det var någon som höll på att tända det fjärde ljuset hela tiden, och jag blev jättearg och frustrerad för nu var ju hela julen förstörd på grund av att det hade tänts för tidigt. :P Haha!

Vad har då hänt sen i torsdags när jag skrev sist då? Igår jobbade jag som jag brukar varannan lördag, men om 2 veckor är jag ju leeedig! :):) Så nu är det 4 veckor kvar till nästa gång om de inte ringer in mig under veckan. Ska bli underbart med ett långt jullov! :)

I fredags var jag på en överaskningsfest för Fanny som har fyllt år! Det var mim-tema på det. :) Julia var arrangören och det blev riktigt lyckat! :) En rolig del av kvällen var att vi allihop knackade på hos Julias granne som spelade dragspel och frågade (Julia skötte snacket ;)) om han inte kunde spela "ja må hon leva" när Fanny skulle komma in. Förvånadsvärt nog sa han ja, trots att det stod 10 vitmålade galningar utanför hans dörr. :)

Nej nu ska jag fortsätta med min lista. :) Halv fem blir det ett skivstångspass och innan dess ska jag hinna tvätta, diska och plugga.


Jag och Josefin som mim-artister. Mkt snygga!

Löpträning

Hade ett seminarium idag på förmiddagen, och sen efter lunch gick jag, Josefin och Åse till gymmet! Tänkte att jag skulle springa lite på löpbandet, men jag körde intervaller med 1 minut gå och 2 min springa, eftersom att det var så längesen jag sprang nu. Kändes bra att starta upp lite försiktigt. :) Värmde upp 5 min med att gå snabbt och sen körde jag intervallerna i 35 min. Blev lite styrka efteråt.

Nu ska jag börja plugga, och idag är det fokus på tarmar. :P Jag har gjort ett pluggschema så att jag ska hinna med allt som behöver göras. Läääängtar efter jullov. Kanske ska värma en liten kopp glögg att ha när jag pluggar. Jag är inte överförtjust i att dricka glögg, brukar mest bli att smutta lite, men det luktar så gott. :)

God morgon!

Idag har vi schemafritt och jag passade på att ta mig sovmorgon till klockan nio. Det ska bli en riktig pluggdag idag, och om jag hade ställt klockan på sju eller åtta så hade jag ändå varit för död för att orka göra något. ;)

De ringde mig från jobbet igår på förmiddagen och frågade om jag kunde jobba 15.50-21.20, hade egentligen tänkt att jag skulle sitta kvar och plugga i skolan efter föreläsningen men jag tog jobbpasset. Hade blivit dyra pluggtimmar om jag hade tackat nej. :) Blir bra med lite extra pengar i januari för det brukar vara lite tomt på kontot efter jul/nyår. :P

Nu ska jag göra en planering över allt som behöver göras innan duggan nästa fredag och sen ska jag sätta mig och läsa. Är ganska stressad men oftast känns det bättre när man har skrivit ner vad som ska göras. :)

Julmarknadsresan i Lübeck

Hej hej!

Några dagar sen jag skrev nu, men jag har faktiskt varit i Lübeck på julmarknadsresa! Det var jag, Daniel, Daniels kompis Andreas, pappa (reseledare), mamma och mammas kompis Ann som åkte. Egentligen skulle Micke ha varit med men han hade inte blivit frisk från sin halsfluss än. :( Jättetråkigt, men resan blev bra ändå till slut!

Visar lite från resan med bilder:


Pappa in action på bussen ner till Lübeck!

Lübeck!

Mamma och Ann har raketer i baken och ligger alltid 10 meter framför oss andra. ;)

Inne på världens bästa café: Niederegger. Kända för sin marsipan!

Otroligt goda tårtbitar! Det är inte farligt dyrt heller, ca 30 kr styck om jag minns rätt, motsvarande café i Sverige hade garanterat varit dyrare.

Deras varma choklad kan man nästan döda för. Här är mitt fika, väldigt chokladigt. :)

Daniel och Andreas med en varsinn kopp glüwein

Jag och Daniel

Mamma

Fin belysning över ett av stadens torg!

Det här fina lilla pepparkakshuset köpte jag med från Lübeck! Det lyser så fint från det när man tänder ett ljus i det. :)


Det var helt enkelt en bra resa! :)

***

Var och tränade tidigare ikväll! Ett steppass. Riktigt bra och svettigt pass, ska gå på det igen! Vill även hitta ett bra skivstångspass som jag kan gå på varje vecka. Om man håller sig till samma skivstångspass så vet man ju vilka övningar som kommer och så vågar man lägga på mer vikter. Det är så svårt att avgöra när man inte vet vad som kommer!

Nej nu ska jag gå och ta hand om min linssoppa som jag har kokat samtidigt som jag har skrivit det här inlägget. Så nu har vi matlådor imorgon också... :)

Hotell Gyllene Knorren

God morgon!

Egentligen har jag föreläsning nu men jag hoppar över den. Vi får ju nästan alltid ut föreläsarens power point innan och den här var så utförlig att det inte kändes som att jag skulle missa något om jag inte gick. Har istället sovit ut, ätit frukost och tittat på årets julkalender på svtplay. Jag tycker faktiskt än så  länge att det känns lovande med den här julkalendern. :) Kan tänka mig att man tycker om den om man är liten. Men än så länge har det ju bara gått ett avsnitt så vi får se hur det utvecklar sig. ;)

Förutom att jag ska plugga idag så ska jag även växla till mig euro och packa inför resan imorgon. Det ska bli riktigt kallt och snö i Lübeck så det gäller att ta med sig varma kläder. Snö känns väldigt positivt för julkänslan. :)

RSS 2.0