Morgonjogg

Usch. Vad. Äckligt. Vi brukar ha en del bananflugor här på sommaren - men det här är ju löjligt. Jag skulle slänga några gamla bananer förut och ett enormt moln av bananflugor spred sig i lägenheten då. Tur att de inte har hittat till sovrummet för nu kan jag ju i alla fall sitta här och äta min müsli... Jag gjorde två bananflugs-fällor förut (lika delar vinäger och sirap eller saftkoncentrat eller honung i ett glas, och sen en droppe diskmedel), och just nu ligger det ungefär 30-40 döda bananflugor där i. OCH DET FINNS MINST LIKA MÅNGA KVAR I LÄGENHETEN!!! Bläääääää!

Nog pratat om flugor. Jag stod utanför friskis 09:58 förut och väntade på att det skulle öppna, och när det gjorde det gick jag direkt in till gymmet, ställde min väska vid löpmaskinen och drog igång. Det blev 2 min uppvärmning och sen joggade jag i 20 minuter. Det var det jag hann med för jag ska ju jobba - men 20 min jogg tycker jag är bra. :) Framför allt är det bättre än ingen träning alls.

För övrigt så åkte vi in till nordstan igår natt och köpte StarCraft 2, och fick till och med en varsin plansch på köpet. :) Vi sov ungefär 1,5 timme innan vi åkte ner, och sen la vi oss för natten ca halv fem. Micke den stackaren började jobba klockan sex. :P Men man ställer tillbaka tiden ganska snabbt efteråt ändå. :)

Hej!

Oj vad dålig jag är på att uppdatera såhär på sommaren, men skit samma. ;) Kommer bli bättre när skolan drar igång igen så att det händer lite mer!

Vad har hänt sen sist då? Jo, mamma och Daniel kom till Göteborg - mamma bodde här hos mig och Micke och Daniel hos ett par kompisar. De kom på onsdag ungefär när jag slutade jobba och då åkte vi (jag, Micke, mamma och Daniel) till delsjön och badade för det var äckligt varmt ute. På torsdagen klockan sju hämtade Daniel mig och mamma för att vi skulle åka till Ullared! :P Jag har varit där en gång förut och för de andra var det första gången. Vi gjorde det mest som en rolig grej och handlade inte direkt överdrivet mycket utan ganska lagom. Vi åkte dit tidigt för att slippa eventuella köer och det var väldigt tur för när vi var klara vid elva-tiden så var det en enorm kö bara för att få komma in i varuhuset... Hade aldrig ställt mig i den.

På fredagen jobbade jag och efter jobbet gick jag, mamma, Micke, Johan och Sus ut och åt och sedan gick alla utom Sus (som var tvungen att jobba) hem till mig och Micke och tittade på film. Edge of darkness såg vi. Den var rätt bra. :)

På lördagen hände inget speciellt, mamma och Daniel åkte hem och jag jobbade. Sen på söndagen så var jag och Åse och tränade och jag joggade 3 km på löpbandet. :) På kvällen träffade jag Ena och Mirja och ett par till och såg en film (Fish Tank). Nu är det uppenbarligen måndag och jag och Micke har precis bestämt att vi ska gå in till nordstan klockan tolv i natt för både game stop och game har nattöppet på grund av StarCraft 2-släppet. :D Ska sova några timmar innan dess och sen ska jag sova på dagen innan jobbet imorgon (börjar inte förrän 16). Ojojoj vad vi ska spela i natt. :) (Om vi får något spel, halva Göteborg kanske är där). ;) Nu vet jag vad jag ska göra med alla mina lediga timmar den närmsta tiden... ;)

Har en liten samling med roliga muffinsformar nu, de rosa från ikea och de andra från Ullared. Måste hitta på något skoj att baka. :)

Träning och mat

Kom hem från gymmet för en stund sen. Det var inte så mycket folk som var och tränade och det kändes väldigt tyst och lugnt därinne. Alla var väl trötta av värmen. ;) Jag värmde i alla fall upp 10 min på en crosstrainer och sen gick jag över till ett löpband. De har ju helt nya löpband och de var jätteroliga. :) Det fanns en inbyggd fläkt som man riktade mot ansiktet, haha. (Man kunde såklart välja att inte ha den på). Det gick bättre än vad jag hade trott att jogga faktiskt! Totalt blev det ca 20 min effektiv löptid, och så gick jag ett par minuter då och då. Kändes i alla fall bra. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi ner och handla och sen laga mat tillsammans har vi tänkt. Vi tänkte testa det här receptet, fast jag hade nog inte tänkt ha 3 dl parmesanost i... Känns som att det räcker med att riva lite över. :) Jag har även hittat andra recept jag skulle vilja testa, bl.a. detta. Verkade bara lite krångligt med auberginen... Borde ju gå att göra i ugnen tycker jag. Hittade även ett recept på köttfärssås med rödbetor i, det verkade spännande. :)

Frulle

Sov riktigt länge idag - till halv elva. Blev en redig frukost idag för att orka med allt som ska göras. Fil, müsli, macka med makrill... Och te naturligtvis. Idag ska vi städa, tvätta och träna, och jag ska ner på stan för att hämta mina jobbtröjor så att de kommer med i tvätten.

Nu kommer jag till något sorgligt... Buhu. Buuuuhuuuu.... Snyft, snyft, snyft. :( De har lagt ner StarCraft-betan. Jag kommer inte kunna spela förrän nästa tisdag när det riktiga spelet släpps. Tur att jag inte börjar förrän fyra den dagen. Vad ska jag nu göra med min lediga tid? "Day9 finns ju alltid" säger ni då. Och det har ni alldeles rätt i, om jag inte kan spela själv så kan jag ju kolla på matcher som andra har spelat. :)



Den där müslin tror jag är en ny sort. Den är lite som en blandning av vanlig müsli och typ start-müsli, fast start-delen är inte sådär söt utan bara knaprig. Så den blir knaprig och god när man äter den. Mums. :)

Planer för imorgon

Här sitter jag vid skrivbordet inne i sovrummet och tittar på när Micke spelar StarCraft i undervisningssyfte. Jag tittar på honom så att jag ska lära mig mer om hur jag ska göra. Har till och med skrivit ett par kom ihåg-ord på en post it-lapp. :P

Imorgon är vi bägge lediga och det är väldigt skönt för även om det inte gjorde jätteont i ryggen idag så kände jag verkligen att den inte är helt bra än. Så fort jag lyfte något så högg det till lite även om jag böjde på benen och lyfte nära kroppen. Suck! Men det tar ju lång tid att träna upp så man får ha tålamod.

Imorgon ska jag träna men jag vet ännu inte om jag ska gymma eller simma. Gymma känns roligare men att simma är ju så jäkla bra ryggträning. En annan plan för imorgon är att leta upp nya spännande recept att testa. Det känns som att man alltid lagar samma mat om och om igen och det är synd för det är ju så skoj att testa nytt. Tur att det finns så många receptsidor på internet. :) Jag skulle vilja göra någon god gryta och äta rotfrukter till.

Nu ska jag fortsätta titta på när Micke spelar och spela lite själv. Det är så himla gött att sitta och spela och så när man vet att man är ledig dagen efter. Normalt sett så är det ju läggdags nu. ;)

Hemma igen

Nu är både jag och Micke hemma i Göteborg igen. Det var en hemsk resa idag! När vi kom hem kände jag att jag hade en lager av svett och smuts på mig och ställde mig i duschen direkt. Nu är jag jättetrött! Igår var jag på spelkväll hos Mattias och kom inte hem förrän framåt tre-tiden i natt, och jag antar att det är tröttheten från det som kommer nu. Men det passar ju bra eftersom att jag börjar sju imorgon och det är underbart att kunna somna tidigt då. :)

Min rygg känns bättre nu, men det är ändå skönt att jag typ jobbar varannan dag den här veckan - så får den vila en hel del mellan passen. :)

På tisdag tänkte jag ta ett nytt försök att komma iväg till gymmet (eftersom att jag är på jobbet hela dagen imorgon så är jag rädd att jag kommer vara lite för trött i ryggen för att kunna träna redan då). Jag är väldigt sugen på att testa de nya löpmaskinerna de har skaffat på Johanneberg. :) Just nu känns det som att det inte går så bra att träna ute. Antingen är det fint väder och då är det alldeles för varmt eller så är det dåligt väder och då blir man ju helt oinspirerad. Inne på gymmet är det alltid lagom.

För övrigt känner jag mig just nu väldigt sugen på att laga (nyttig) mat och det kommer snart bli ännu roligare att göra det för vår diskmaskin är lagad!!! :):):) Ska bara hämta ut den också. ;)

Naprapatbesök

Hej hej!

En liten uppdatering om vad som händer. :) Det är ju ganska lugnt nu på sommaren och då har man inte så mycket att skriva om egentligen.

Jag fick ju ont i ryggen i måndags och sjukanmälde mig på tisdagen. När det inte blev bättre så sjukanmälde jag mig på onsdagen, fredagen och lördagen också. Micke åkte till Arvikafestivalen i onsdags, och då gjorde jag valet att åka hem till mamma och pappa under den tiden - dels för att inte behöva vara själv när jag hade ont och dels för att jag kunde få en tid hos en naprapat väldigt snabbt här! :) Jag gick till henne igår morse och fick en behandling. Det var väldigt, väldigt smärtsamt men nu efteråt känns det mycket bättre. Hon frågade mig om mitt ryggont hade strålat ut i benen och det hade det gjort, och då sa hon att ofta kommer det ifrån benen och sätesmuskeln egentligen - så nu har jag fått stretchövningar att göra morgon och kväll. :)

Förutom att jag kurerar ryggen så var jag igår på en fika med Lottis (en av mina allra äldsta vänner, hon var dagbarn hos mamma när hon var liten), ikväll ska vi grilla och imorgon ska jag spela spel hos Mattias. :)

Hoppas att vi har det bra i sommarvärmen! :)

Ont i ryggen

Blä! Jag har känt att jag har fått mer och mer ont i ryggen de senaste dagarna och idag försökte jag verkligen lyfta rätt och tänka på ryggen hela tiden när jag jobbade. Tyvärr så fungerade det inte riktigt så ungefär en halvtimme innan jag skulle gå hem fick jag helt plötsligt jätteont. Blev tvungen att ringa Åse och ställa in träningen. :( Jag har sjukanmält mig för imorgon.

Det känns bara så tråkigt! Jag ville så gärna vara på golvet - dels för att det är otroligt tråkigt att bara sitta i kassan hela tiden men även för att jag får så ont i axlar och rygg när jag sitter där, och så får jag ont ändå när jag plockar varor. Grejen är den att om jag sitter i kassan en dag så har jag väldigt ont efteråt. Nu har jag ju jobbat 2 veckor och det small till först nu så lite bättre är det ju men helst ska man ju inte få ont alls.

Ledig dag

Aaaah... Underbar ledig dag. Idag gör jag bara vad jag känner för. När jag vaknade kände jag för att äta vattenmelon till frukost - och då gjorde jag det. Konstigt nog kände jag för att städa toaletten för ett par timmar sen, men det är ju bara bra. ;)

Natten till igår kom Star Craft-betan upp vilket innebär att igår kunde jag för första gången faktiskt spela mot riktiga människor. Micke gick till jobbet tidigt igår men han gav mig sina uppgifter så att jag skulle kunna spela lite innan jobbet. Jag loggade in och startade en match, och jag ska tala om för er att jag har aldrig varit så nervös i ett spelsammanhang förut. Herregud! Mina händer skakade så att jag knappt kunde spela. Efter att jag hade förlorat så skakade de fortfarande en halvtimme eller något. Jag tyckte att det var jättepinsamt och att jag hade spelat sååå dåligt, men Micke gick in och tittade på replayen av matchen lite senare på dagen och han tyckte egentligen att jag var bättre än den andra men den andra snubben använde en sak som jag aldrig hade sett förut (jag är ju trots allt nybörjare). Jag vågade inte spela mer innan jobbet men efteråt körde jag lite mer och testade att spela mot en dator som liksom beter som som en människa. Förut har jag bara kunnat ställa in exakt hur många enheter datorn ska anfalla med och exakt vilken tid det ska ske. Jag blev väldigt stolt när vi gick och la oss och Micke sa "Alltså, om man tänker på hur länge du har spelat Star Craft så är du fan ett proffs". Hihihi! :)

Jag är väldigt inne i det här med Star Craft för tillfället så ni får stå ut med att jag skriver lite om det. Jag är bara så fascinerad över hela grejen, inte bara själva spelet. I t.ex. Korea så är ju Star Craft jääättestort. De visar matcher som vi visar hockeymatcher här, och de som är proffsspelare är lika stora som popstjärnor. Crazy. Men det vore så häftigt om det blev så här. :)

Ja som ni säkert har förstått så har jag spenderat en hel del tid framför datorn idag. ;) Men man måste öva om man vill bli duktig. I slutet av juli kommer det slutgiltiga spelet ut och då vill jag ha utvecklats en del. :) Om jag får säga det själv så tycker jag att jag har ganska lätt för att lära mig spela spel, och då menar jag både brädspel, dataspel och tv-spel. Men det här spelet känns så komplext och det finns så mycket att tänka på. Just därför vore det coolt att vara grym på det. ;)

Imorgon är det jobbdag igen och efter jobbet ska jag gymma med Åse. :) Nice.


Lördagslyx. Igårkväll blev det Star Craft, te och ett par mozartkulor. Mmmm...

Vattenmelonfrossa

Idag var det ett väldigt kort pass, 07.00-13.00, men det kändes ändå som ett normalt jobbpass. :P När man redan har ställt in sig på att det är så länge man ska jobba så känns det ju inte så lite tycker jag. Efter jobbet köpte jag med vattenmelon hem. Vi har specialpris på det nu, 4.95/kg så det var himlans billigt. Jättegod var den också! Vattenmelon är en av mina favoritsaker att äta - när den är god. (Det kan vara jätteäckligt också, t.ex. om man köper det på vintern). Det negativa är att man blir så otroligt kissnödig. :P

Jag kom precis in i lägenheten för jag och Micke satte oss på en filt ute på gräsmattan och pratade och åt vattenmelon, men det blev så otroligt varm att vi gick in igen. Jag tycker ju inte så mycket om att sola för det blir så varmt. Det är bara skönt om man är vid en sjö så att man kan hoppa i och svalka sig. Inne i lägenheten är det svalt och skönt. :)

Jag är förresten väldigt nöjd med min dator just för ögonblicket för Micke har grejat med den idag och fixat så att jag har Windows 7! Jag tror faktiskt att den är lite snabbare men jag har ju inte suttit så mycket med den än så det är svårt att avgöra. Känns nästan som att jag har en ny dator. :)


Melonen vägde 5-6 kg och jag blir förvånad om den överlever helgen. ;)

Day[9] och te

Den här dagen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. Min plan var att jag i princip skulle städa hela lägenheten och att den skulle skina och gnistra vid det här laget. Istället blev det så att jag städade lite i min garderob, lagade mat, diskade och resten av tiden har jag bara slappat. Man får slappa rejält mycket på sommarlovet. :) Med slappa menar jag spela Super mario galaxy 2 och läsa bok. Nice! :)

Nu tittar jag och Micke lite på Day[9] och dricker te. Jag kan inte minnas om jag har nämnt Day[9] förut. Han är en gammal Star Craft-spelare som nu kommenterar Star Craft-matcher och svarar på frågor efteråt. Jag har ju aldrig förstått mig på det här med sport och så, men nu börjar jag fatta grejen. Det är bara det att jag kommer aldrig att titta på fotboll och dylikt, men e-sport är roligt. :) Titta här så ser ni ungefär vad det är vi kollar på. (Det räcker om ni tittar 10 sek typ. ;)) Det är faktiskt jättekul. Jag har ju precis börjat lära mig att spela Star Craft men Micke är duktig och han förklarar för mig när jag inte hänger med. :)

Nu ska jag sluta skriva så att vi kan se ett till avsnitt! :)


Se så fint vi matchade med våra temuggar. :) Jag tog den med muminmamman och Micke den med muminpappan.

Second breakfast

God morgon!

Ställde klockan idag för att hinna med mitt läkarbesök vid tio och jag kan säga att det var svårt att gå upp. Imorgom börjar jag sju igen men på lördag och söndag blir det lite mer sömn för jag börjar sent på lördag och är ledig på söndag. Tjoho! :)

Jag gick alltså till läkaren för att kolla vad det kan bero på att jag blir yr och slutsatsen är väl att alla människor kan känna yrsel i perioder och den typ av yrsel som jag har är inte farlig. Han var lite rolig för när han förklarade för mig hur allt fungerar så kändes det som att han spelade teater eller något. Han lutade sig mot dörrkarmen och såg ut att kunna falla ihop, han blundade samtidigt som han ställde sig på ett ben och lutade huvudet bakåt, han snurrade runt o.s.v. Skoj. :) Han gjorde även lite tester på mig som hade med balans och så att göra, och så mätte han mitt blodtryck som var 110/65 vilket är helt normalt i min ålder tydligen. Tog även blodprov på min begäran. Jag ska få svar på proven om någon vecka men jag fick reda på mitt hb direkt och det var bra.

***

Efter doktorn gick jag till konsum och köpte fil och müsli för att kunna äta resten av min frukost när jag kom hem. Jag hann bara med en knäckemacka innan jag var tvungen att gå hemifrån. Jag köpte lösviktsmüsli och det är så himla gott. :) Jag tycker dessutom inte att det blir så dyrt om man tar ganska lätta ingredienser som t.ex. quinoapuffar och dinkelpuffar (det senare är väldigt gott). :) När man köper vanlig müsli består den oftast av ganska mycket havregryn och det kan man ju lätt fixa själv och blanda ner i sin lösviktsmüsli.


Uppdatering

Hej hej!

Ska försöka sammanfatta lite vad som har hänt sen i onsdags. ;) Efter jobbet i torsdags så tog jag och Micke tåget till Stockholm! Det tog ca 3,5 timme att åka dit för vi tog ett tåg med få stopp - det fanns andra tåg som tog typ 5 timmar. När vi kom dit virrade vi runt lite innan vi hittade rätt spårvagn och åkte ut till Bromma där Anton och hans kompis Filip hämtade oss och så åkte vi hem till Anton (eller rättare sagt Antons pappas hus som han passade när hans pappa med fru och barn var på semester). Vi var där fram tills på söndagen och under den tiden hann vi med att grilla ett par gånger, bada, spela spel m.m. De hade en liten, liten sjö bara 5 minuters gångväg bort, och på kvällen var det varmare i den än vad det var på Rhodos. :)

På fredagen gjorde vi Micke och Anton väldigt glada för då åkte vi hem till Ingvar Öhman och provlyssnade hans högtalare. Vem är Ingvar Öhman undrar ni nu. Då ska jag tala om för er att Ingvar är den som har byggt Mickes högtalare. Han är ljudingenjör och väldigt duktig på allt som har med ljud att göra. Vi kan väl säga att det lät bra, men jag kan inte ge en direkt målande beskrivning. ;)

När vi kom hem till Göteborg på söndagen så var Mickes föräldrar Carina och Bertil där och väntade på oss, och vi åkte till Helsingborg på måndagen när jag och Micke hade jobbat klart, och där bodde vi över natten i en stuga på en camping. På vägen hem stannade vi på en outlet i Kungsbacka (Freeport). På iitalabutiken köpte Carina och Bertil ett par nya mumin-muggar till oss, så vår samling har utökats! :) Jag fick välja vilka jag ville ha och dessa tog jag:



Fina va?

***
Imorse åkte Carina och Bertil hem och jag och Micke har jobbat. Efter jobbet träffade jag Åse och vi gick på gymmet tillsammans. Det är väldigt bra att stämma träff med någon när man ska träna för då blir det av. ;) Dessutom var det väldigt skoj att träffa Åse för första gången sen avslutningen! Nu på kvällen har vi varit på bio och sett Eclipse (den tredje twilight-filmen). När jag såg den så tänkte jag att man nog inte förstår allt om man inte har läst boken men Micke tyckte att han hängde med bra. Man kanske inte måste fatta varje liten detalj. ;) Jag har ju blivit en Twilight-nörd sen jag började läsa böckerna och mina fjortis-ådror har verkligen varit extatiska sen Eclipse släpptes. Det var ganska många tjej-tjut i salongen i vissa scener men jag hade vett att hålla käften. :P

Nu har jag beskrivit den senaste veckan i stora drag. ;) Dags att sova för Micke börjar jobba klockan 06.00 imorgon och själv är jag ledig. Underbart! :) Men jag måste ändå ställa klockan för vid tio ska jag till doktorn och ta reda på varför jag blir yr.

God natt på er! :)

RSS 2.0