Stockholm i helgen

Oj vad det värker i mitt huvud! Vilket tjat det är på mig. I det förra inlägget klagade jag på att det gjorde ont i fötterna. ;) Haha! Nej men det känns som att det är lite kvav luft i Göteborg idag, och det kanske är därför. Eller så är det för att jag svettades som en gris på jobbet och nu har vätskebrist pga av det. ;) Det är så bra att vara på golvet och plocka för man tränar samtidigt. Jag är helt sjösvett när jag springer runt och lyfter kartonger och grejer. Det är så skönt att kunna ta rast när man vill också. Typ "nu är jag hungrig - dags att äta" till skillnad från när man sitter i kassan: "Nu är jag hungrig - synd att det är 3 timmar kvar till rast". Fick till och med beröm idag för att jag plockade upp en pall snabbt. :)

Jag har tagit ledigt på fredag! Är faktiskt väldigt förvånad över att jag fick ledigt, och väldigt glad. Schysst av dem tycker jag! (De fick inte in någon som kunde jobba istället för mig men han sa att de klarar sig ändå). Anledningen till att jag ville ha ledigt är att jag och Micke ska åka till Stockholm och hälsa på Anton! (Det är samma Anton som vi hälsade på i Skövde). Ska bli jätteskoj. :) Kul att kunna åka en dag tidigare så att man får lite mer umgåstid. Imorgon släpper de Star Craft 2-betan dessutom så jag kanske kan styla lite med mina nya skills. ;) Om väderleksrapporten stämmer ska det bli uppåt 30 grader och sol i Stockholm på lördag och då blir det förhoppningsvis så att vi grillar. :) Det är extra kul att åka till Stockholm nu för det var så längesen jag var där! Senast var nog i maj 07, och den gången gills inte ens för då var jag i Stockholm typ en timme. ;) (Jag och Micke åkte över dagen för att hjälpa Daniel att köra ett flyttlass till Karlstad).

Nu måste jag komma på något sätt att vila mitt huvud utan att jag somnar för jag tror att jag bryter ihop snart om huvudvärken inte ger sig.

Vi hörs!

Ömma fötter

Det känns som att jag har gått flera mil idag! När man jobbar på golvet så går man väldigt mycket - det märkte jag förra sommaren när jag använde en stegräknare. När jag slutade idag var mina fötter väldigt ömma kan jag säga. :P Lite senare på dagen tog jag och Micke en promenad ner på stan för han hade ett ärende att göra på webhallen, så det blev ytterligare några steg. ;)

Nu till något nytt på matfronten: Jag har köpt sådant där nutrilettpulver och kommer ersätta middagarna med det ibland. Jag är inne i en period när jag är så omotiverad att laga mat och då är det skönt att bara kunna göra maten väldigt snabbt, och dessutom tänker jag mig att jag kanske kan få lite resultat om jag gör så. Jag har inte ätit så nyttigt den senaste tiden och då kan man behöva lite framgång för att inte vara helt omotiverad. Så till middag drack jag en sådan och åt en sallad med lite fetaost i. (Man måste äta sina grönsaker!). Att bara dricka en sådan tror jag inte skulle vara något för mig för då får man ju gå runt och vara hungrig. Salladen fyller upp magsäcken lite.

Jag har även planer på att träna snart. Hade tänkt göra det idag egentligen men jag var så trött (läs lat) när jag kom hem så det blev inte av. Imorgon jobbar jag sent så det kanske inte blir något då heller (fast promenad till och från jobbet ska jag nog kunna klämma in). :) Onsdag helt enkelt. :) Om jag vill bli duktig på Star Craft så måste jag hålla hjärnan klar och då behöver jag ju röra på mig lite.

Nu ska jag göra en kopp av världens godaste te:


Hej!

Idag har både jag och Micke varit lediga vilket inte är så vanligt på sommaren. :) Tog det verkligen lugnt på morgonen och sov till tolv, och sen tog vi en promenad ner på stan. Jag köpte lite smink, vi luktade på parfymer (jag behöver verkligen en ny), och gick och köpte lite frukt m.m.

Efter allt detta gick vi ut och åt på vino pasta due och gick på bio efter det. Vi såg "I min vildaste fantasi" och den var ganska kul! Kanske inte kommer bli någon Oscar men lite småkul. ;)

Imorgon gör jag sommarens första "golv-pass" på jobbet. Jag är verkligen glad att jag slipper sitta i kassan hela sommaren men just nu känns det segt att börja klockan sju. :P Men man vänjer sig ju ganska snabbt. Får börja med någon super-snabb morgonrutin så att jag kan sova hyfsat länge ändå.  Det är så skönt att sluta vid två på dagen. :)


På vino pasta due. Har inte varit på deras uteservering förut och den var verkligen jättefin tycker jag. Jag åt deras underbara carbonara och Micke åt pizza.


Micke visar upp sitt fina bamseplåster. Han stack ner handen i ett vattenfyllt litermått och där låg det en kniv så det blev ett ganska djupt hack.

Trött

Oj vad jag är trött! Den här jobbdagen släpade sig fram! Det var vädigt, väldigt lite att göra på jobbet, vilket inte är så konstigt med tanke på att i princip allt annat i Nordstan var stängt. Det blir nog en tidig kväll för mig idag, och jag hoppas på att orka lite mer imorgon. ;) Hade bl.a. tänkt gå ett par ärenden på stan (jag behöver verkligen ny mascara, läppglans och puder), och dessutom behöver jag fylla på med frukt och lite annat. Kommer helt enkelt bli en lugn och skön dag. ;)

Jag spelade precis Star Craft, men bara en liten stund. Det blir snabbt tråkigt som det är just nu. Om några dagar kommer de släppa betaversionen och då kan jag greja mer, men just nu kan jag bara göra samma sak om och om igen. Jag ställer in exakt när fienden ska komma och attackera mig och jag ställer in hur stor armé som kommer. Inga överraskningar. Visserligen lär jag mig ju lite om de olika gubbarna och byggnaderna men man tröttnar ganska snabbt. Längtar alltså efter betaversionen. ;) Det jobbiga är att jag måste komma på ett coolt namn att ha när jag spelar mot andra.

Nu ska jag läsa lite i min bok Shopaholic & baby (kommer läsa ut den idag eller imorgon) och sen ska jag sova. Så otroligt skönt att ingen klocka kommer ringa imorgon. :)

ps. En liten del av mig är otroligt sugen på att gå på nattbio ikväll halv tolv, men en ganska stor del av mig är för trött. Det var för längesen vi var på bio nu. :( ds.

pps. Kom precis på att de visar ett program om Michael Jackson senare, måste kolla om de visar repris typ imorgon för jag tror att jag kommer somna innan dess. Igår var det ju ett år sen han dog. ds.

ppps. Det gjorde de. Toppen. ds.

pppps. Nu ska jag sluta med de här dumheterna. God natt. ds.

Jag lever

Nu har jag inte uppdaterat på över en vecka så jag tyckte att det var dags. ;) Förra lördagen när jag jobbade så var jag tvungen att gå hem ett par timmar tidigt. Helt plötsligt när jag satt i kassan så blev jag jätteyr och illamående, och det ville inte släppa! Jag blev även tvungen att stanna hemma på söndagen för att det inte blev bra. Sen åkte vi till Värmland och var i först Karlstad och sen i Säffle. Yrheten var mycket bättre då fast det var ändå som att det ibland slog till och jag blev lite illamående, typ som när man blir åksjuk. Ett par gånger när jag var i Säffle så slog det till mer ordentligt och jag fick lägga mig ner en stund. Jag var väldigt nervös inför att jobba idag men det gick ganska bra. Jag var halvyr genom nästan hela passet och ett par gånger fick jag koncentrera mig ordentligt på vad jag skulle göra, men jag behövde inte gå och sätta mig eller något sådant.

Nu kanske det helt enkelt är så att det här är psykologiskt. Jag kanske var stressad när det hände första gången, och efter det så har jag varit orolig och spänd och därför kommer det tillbaka. Inte vet jag vad det beror på, men jag ska tala om en sak: Det är otroligt irriterande. 

På måndag ska jag se till att ringa och få en tid så att vi kan kolla mitt blodvärde/blodtryck, och fram tills dess ska jag försöka slappna av. Jag hoppas att jag har dåligt blodvärde eller något, för om jag har det så går det ju att fixa relativt enkelt. Om det bara är "spänningar" så är det lite mer besvärligt. Jag är inte orolig att det ska vara något allvarligt, för jag tror inte att det är det. Jag oroar mig inte för att svimma eller något sådant, jag tycker bara att det är otroligt jobbigt.

Nu har jag pratat klart om det. :)

♥♥♥

Jag och Micke sitter vid en varsin dator just nu. Jag har spelat Star Craft 2 som Micke håller på att lära mig, och han sitter bredvid och programmerar. En helt typisk midsommarafton. ;) Haha! Förut åt vi i alla fall lite midsommarmiddag med sill och grejer så vi är inte helt ute och cyklar. :P Det är i alla fall väldigt kul att sitta såhär tillsammans tycker jag. :) Idag firar vi dessutom 2-årig förlovningsdag.♥ :)

Nej nu ska jag spela lite mer Star Craft. Jag fastnar verkligen lätt i spel och jag har en känsla av att han kommer ångra att han insisterade på att lära mig spela... ;)

Halvbra dag

Imorse när jag vaknade så mådde jag inte så bra. Hade sprängande huvudvärk och kände mig trött och seg! Micke är lite krasslig så jag tänkte att jag kanske hade fått det han har. Men nu mår jag bättre igen! Det var tur att jag inte hade ett morgonpass på jobbet. ;) Jobbade 16.30-20.45 idag. Det kanske låter som världens töntigaste pass, men det är de här korta passen som är jobbiga. Man får ingen rast vilket gör att man sitter i kassan nästan 4 timmar i sträck, och efter ett sådant pass känns det alltid som att jag har varit där hela dagen. (Jag skojar inte). Man blir verkligen helt slut i hjärnan och tiden sniglar sig fram! Ser fram emot ett likandant pass på söndag igen. :P Som tur är har jag ett ordentligt pass imorgon, från tolv till sju. 2 raster. Underbart. :)

Pratade förresten med en tjej som jobbar på Hemköp, hon är väldigt duktig på att springa. Hon sprang blodomloppet (1 mil) på under 38 minuter och kom på fjärde plats, och hon sprang Göteborgsvarvet på 1,35. Fast det var inte så bra sa hon, för förra året sprang hon på 1,31. :P Helt galet! Hon måste röra sina ben väldigt snabbt för hon är inte särskillt lång heller. :) Hur duktig som helst verkligen.

Jag börjar verkligen fatta att jag har sommarlov nu. När jag inte är på jobbet så känner jag mig verkligen ledig. Det är som att jag bara går till jobbet och gör det jag ska göra, men det tar ju bara några timmar och sen är jag precis lika ledig som jag var innan jag gick dit. Jag vet att jag ska jobba imorgon 11.50 men det behöver jag ju inte bry mig om förrän det är dags att gå till bussen. :)

Tråkig mat

Jag är verkligen inte bra på att laga vegetarisk mat, men jag gör det ibland ändå. Det känns bra att äta vegetariskt, dels för att det oftast är nyttigt och för att det är bättre ur miljösynpunkt. Men jag har svårt att få till den där goda smaken på det! Det är så lätt att det blir väldigt fadd smak även om jag har i en del kryddor. Idag gjorde jag en pastasås som blev ganska okej fast den ser jättetråkig ut. Det är lök, vitlök, rivna morötter, vitkål, röda linser, tomatpuré och minigrädde i den. (Man tager vad man haver-principen). Kryddade med bl.a. lite curry. (Varför har jag alltid i curry i alla vegetariska rätter?!). Den var mättande i alla fall. ;) Nästa gång ska jag göra efter något bra recept... :P

Nu är det snart dags för mig att göra mig iordning för jag börjar jobba om ett par timmar och jag tänkte hinna ta en promenad ner. :)


Det är viktigt att maten har fin färg så att den ser aptitlig ut, haha. :P

Korvgrillning och S.O.S

Till kvällsmat idag blev det grillad korv. :) Vi har ju en grillplats på framsidan och det var ingen annan som använde den. Det var gott men det blev ganska kyligt efter en stund! Vi hade lite problem med att få till glöd också, men till slut gick det. :) Det är mysigt att grilla. Korv är ju dessutom billigt, speciellt om man bara gillar Lithells Hots som jag.




Häromdagen hittade jag en box med alla Sällskapsresan billigt på cdon.com. Den kostade bara 169 kr (+29 kr frakt)! På deras fyndhörna var det. Annars kostar den typ 450. Passa på om du gillar de filmerna. ;) Så efter kvällsmaten idag tittade jag på S.O.S. Det är verkligen svensk sommar, jag blev nästan sugen på att köpa en dyr båt och flytta till Stockholms skärgård. ;) När jag tittade på filmen och såg Carina Lidbom så kom jag att tänka på att hon handlade av mig på Hemköp en gång. Coolt va? :P

Ska kanske titta lite på Snowroller innan jag ska lägga mig också... Inte lika sommrigt men jag tycker att de här filmerna är helt underbara. :)



Morgonpromenad

Vaknade av mig sjäv kvart i nio idag, och gick ut på en morgonpromenad. Det är skönt att gå på morgonen för det har inte hunnit bli så varmt då. :) När jag kom jag hem åt jag frukost och efter det har jag diskat (blev aldrig av igår) och plockat här hemma. Det kommer nog bli en del städande idag för om det är stökigt hemma så tycker jag att det är svårt att njuta av att vara ledig. :P Jag har förresten en hel del träningsvärk i ryggen efter igår! Över hela ryggen dessutom. Känns bra. :) Ska bli fler gånger. :)

Nu ska jag spela lite Super Mario Galaxy 2 innan det är dags att städa toaletten. ;)

Det blev en simmtur!

Vi tog cyklarna ner till Valhallabadet och simmade i 30 minuter. Mer hann vi inte för de stängde då - och även om vi hade hunnit mer så vet jag inte om det hade blivit längre. Det var riktigt jobbigt! Jag kände att det tog mycket i ryggen och det kan nog vara bra för mig som har lite ont ibland.

Jag blev förvånad när vi kom dit för det var mycket folk där! Jag hade trott att vi nästan skulle vara ensamma eftersom att klockan ändå var sju och de stängde bassängen halv åtta. Men det är väl ett populärt träningssätt. ;)

Nu ska jag faktiskt sova. Jag hoppas att den här tröttheten släpper snart. :P Men det är ju ganska okej att vara trött när man har sommarlov. ;) Jag har ju inget skolarbete som måste göras. På tal om skolarbete så har jag fått ett mail om att jag klarade hemtentan som var för några veckor sen. Hur gött som helst. :) Jag hade trott att det skulle vara skönt med hemtenta men det var det sannerligen inte så jag är glad över att slippa göra om den... :)

Nu säger jag god natt!

Överraskning

Kom hem från jobbet för en stund sen och har precis ätit mellanmål (macka, frukt och en kopp te). Jag är jättetrött nu! Det är bra att jag är ledig imorgon så att det blir en riktig mjukstart på jobbet. ;) Å andra sidan så kommer jag tacka ja om de ringer och frågar om jag kan jobba för jag behöver pengarna.

Igår kväll fick jag en present av Micke, bara sådär! Han vet att jag kommer ha det ganska knapert nu ett tag framöver så det var nog en av anledningarna. Jättesnällt av honom tycker jag! :) Blev jätteglad. Vad fick jag då? Jo, Super Mario Galaxy 2! Så jag vet precis vad jag ska roa mig med ikväll. ;) Men först ska jag diska. Man måste ju göra lite nytta. ;) Dessutom så blir det träning ikväll. Antingen ska jag gå på step eller så åker jag till badhuset och simmar med Micke. Får se vad det blir. Jag berättar senare. ;)


Jag ska läsa "Mat och näring vid fysisk aktivitet"!

Japp jag blev antagen! :) Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli det, för jag fick för mig att det bara var några få från klassen som skulle få gå och jag vet ju att jag inte är en av de med högst betyg med från gymnasiet. Men det var verkligen jättekul att få brevet. :)

Kursen börjar vecka 39 och är 7,5 hp. Ska bli väldigt spännande. :) Får se hur det blir i höst med trixandet med föreläsningarna. Den här kursen går ju parallellt med de kurser vi har på dietistprogrammet så man får välja det ena eller det andra. Men det blir nog bra. :)


Ledig dag

Det var väldigt skönt att få sova ut i sin egen säng idag kan jag tala om. Sängarna i lägenheten på Rhodos var lite för hårda och luften var väldigt kvav när inte fönstren var öppna (och det var de inte på natten för då kom det in en miljon myggor).

Jag gick ner till jobbet förut för att hämta mitt sommarschema och jag är ganska nöjd. Har fått en hel del tider på golvet så jag behöver inte sitta i kassan hela sommaren i alla fall. :) När man är på golvet är tiderna mycket mer behagliga, jag har t.ex. en del dagar när jag börjar sju och slutar två och då har man ju hela dagen att göra saker efter jobbet. :) (T.ex. kan man ju träna) ;). Har dessutom redan fått en extratid: 07:50-16:15 imorgon. Sommarlovet har börjat. :P

Nu blir det lunch för mig. (Tiderna för måltiderna har rubbats under resan). Jag har idag gjort en knorr-lasagnette (jag gör det enkelt för mig första dagen tillbaka) och till det en stor sallad. Köpte även med lite färsk vitkål för den är mycket godare än "vinter-vitkålen". Ska titta på ett avsnitt av Norska Hollywoodfruar när jag äter eftersom att jag missade det förra veckan. :P Men de norska är faktiskt inte lika bra som de svenska tycker jag.


Det blev lite dåligt med grönsaker i Rhodos eftersom att vi åt ute nästan hela tiden. Känns skönt att lassa på rejält nu. ;)

Hemma från Rhodos!

Hej hej!

Nu är vi hemma från semestern i Rhodos! Det har varit en underbar vecka. Vädret har varit helt perfekt, strålande sol och molnfritt! Dessutom har det bara blivit varmare och varmare har det känts som... Igårkväll klockan elva såg jag en termometer inne i stan som visade 26 grader, och då var det mycket svalare än på dagen... ;)

Jag orkar ju naturligtvis inte skriva om allt nu, för jag är så sjukt trött. Men jag tänkte ändå lägga ut några bilder och visa vad vi har gjort. :)



Fantastiskt god kulglass formad till olika djur

Elli beach i Rhodos stad. Mellan parasollen ser ni en man som gick runt och sålde kaffe och donuts. :P Det är ju verkligen det första man är sugen på när man ligger och svettas på stranden. :)

Vi tog en tur till en vattenpark i Faliraki - Micke åker fritt fall här :)

Kalithea! Här dykte vi en dag :) I Kalithea är vattnet väldigt klart och det är därför det är populärt att dyka där.



Micke som gör tecknet som betyder att man är okej :)

På vägen hem från dykningen var det lite kyligt på båten. I princip enda gången en långarmad tröja behövdes.

På väg till middag i gamla stan i Rhodos stad

Sola...

...och bada. Vi badade i havet varje dag - vattnet var underbart

På den fina restaurangen Alexis 4 seasons i gamla stan

Vi slog på stort med en ordentlig middag sista kvällen, här är efterrätten (pannacotta) som var väldigt god!

Vi har haft en jättebra semester men nu är det även skönt att vara hemma igen. Vi har ätit väldigt gott under resan och jag känner mig som en sladdrig köttbulle så imorgon drar jag igång med nyttig mat och motion. :) Har förmodligen gått upp några kilo de senaste veckorna men det kommer jag ordna nu under sommaren. :) Man ska inte ge upp när det har gått dåligt. Bara att köra på.

Nej nu är klockan över sju så det är nog dags att sova. ;) God natt!

Förberedelser inför resan

Det var kul igår kväll! :) Vi satt i ett gemensamhetsrum på brahegatan och hade knytkalas, drack och pratade/skrattade. :) Sen gick vi till excet och dansade. Mkt skoj! Tack för en rolig kväll tjejer. :)

Idag har jag haft panik nästan hela dagen. Jag insåg att jag var ordentligt stressad när jag började gråta efter att ha spillt ut ett glas med dricka i. :P Men nu äntligen börjar jag bli klar med allting. Jag har växlat till euro, tömt kameran, skrivit ut en Rhodos-guide, beställt taxi och packat ner allt jag behöver ha med. Jag har säkert glömt något men så länge jag har med mig pass, pengar, linser och glasögon så löser sig resten. Allt annat går att fixa. :)

Vi var nere på stan och gjorde några ärenden förut och då köpte jag tre pocketböcker som jag ska läsa på stranden. Det blev Inte han, Luftslott och Karriär & köksbesvär. De hade 3 svenska pocket för 169 kr på pocket shop, men naturligtvis hade det varit mycket billigare att köpa dem på adlibris för ordinarie pris. ;) Men det hann jag ju inte nu. Perfekt med lite chick lit när man ligger på stranden... :)

Vi kommer hem från Rhodos nästa söndag så vi hörs då! Ha en bra första sommarvecka. :)

Kram kram!

Lagar paj

God morgon!

När jag loggade in idag såg jag att det stod "Inlägg: 300". Haha! Detta är alltså inlägg nr 301. Ganska bra jobbat sen nyår tycker jag. ;)

Jag ställde klockan på nio idag, MEN vaknade halv åtta på grund av några vägarbetare. Kan de inte ha normala arbetstider? ;) Det var hur frustrerande som helst att ligga där i sängen och försöka sova men hela lägenheten är fylld av ljudet från någon konstig maskin. Till slut gick jag upp och just nu gör jag en broccolipaj till ikväll, och eftersom att jag aldrig har gjort det förut så blir jag lite nervös att den ska vara äcklig. :P Just att laga mat till andra kan jag tycka är jättenervöst. Jag gillar att laga mat och att experimentera lite, men om jag bara gör till mig själv så gör det ju inte så mycket om det inte blir gott, men det är ju tråkigt när man ska bjuda på maten. Micke tycker att jag tar mat alldeles för personligt. :P Haha!

Så fort pajen åker in i ugen ska jag gå och duscha och göra mig iordning. Man ska aldrig komma stressad till en tenta för då känner man sig stressad när man svarar på frågorna också. Lugn och harmonisk. Hade varit skönt att få göra tentan utomhus nu när det är så fint väder... :)

Middag

Lyxade till det lite med middagen idag. :) Det blev rotfrukter i ugn med laxfilé, haricots verts och hollandaisesås. Mkt smarrigt. :) Jag gjorde en vanlig enkel pulversås och använde hälften så mycket margarin som det stod att man skulle använda. 50 gram till en liten påse är ju otroligt mycket tycker jag. Jag gillar verkligen att göra en blandning av palsternacka, kålrot, morot och potatis i ugnen. Det är roligare än bara potatis och de innehåller ju olika mycket av olika näringsämnen. Morot, palsternacka och kålrot är t.ex. mer rika på fiber än vad potatis är, och palsternacka och kålrot innehåller mycket mer folat. En varierad kost är det bästa helt enkelt. :P

Sån här mat går faktiskt väldigt snabbt att göra. Visst, man måste skala och dela rotfrukterna, men sen när de väl är i ugnen så sköter de sig själva. Att göra sås och grönsaker går på några få minuter (det ska ju i princip bara koka upp) och laxen ska gå snabbt att steka, annars gör man fel och den blir torr och äcklig. ;)

Nu ska jag läsa i boken en stund till, men nu tänker jag bara bläddra och läsa på sådant som jag känner mig osäker på. Den boken vi använder nu är ju egentligen till för personer som har diabetes eller föräldrar till barn med diabetes, och därför är det en del som är ganska onödigt att läsa när man har läst 2 år på dietistprogrammet (om man får lov att vara lite kaxig). ;) Men väldigt mycket av det som står är nytt och det står på ett mycket pedagogiskt sätt. :)

Jag ser framför mig att jag om 24 timmar kommer sitta på Brahegatan i gott sällskap, med god mat i magen och en cider i handen. Sådana här tankeövningar ska vara bra har jag hört. ;)


Min laxfilé ser lite massakrerad ut men jag var ju tvungen att kolla så att den var färdig. :P

Nyfärgad

Hej!
Sov ut idag för att ladda batterierna inför tentan. Sen gick jag och klippte mig, det blev bara topparna idag men det är så skönt att håret känns fräscht igen. :) Dessutom känns det bra att slippa min utväxt. Just nu kanske färgen ser väldigt mörk ut men det bleks fort (tyvärr). Speciellt eftersom att jag ska åka till Grekland i en vecka. :P Kände mig som en riktig nörd som satt och läste om diabetes när färgen verkade... ;)

Efter frisören åkte jag ner till systemet och handlade lite inför imorgon kväll. Så nu är jag laddad. ;)



Jag har fått min vattentäta väska på posten också. Den var större än vad jag hade trott (fast den ser liten ut på bilden jag tog). Men huvudsaken är ju att jag kan känna mig trygg med att ingen snor våra pengar när vi badar. stor är den ändå inte. :) På samma sida som jag köpte väskan hittade jag den här och då kom jag på att jag ville tipsa om den. Det är en liten snodd som håller upp gylfen på byxorna/kjolen. Jag fick en exakt likadan förpackning av mamma och sen dess använder jag vissa plagg som jag hade slutat använda på grund av att gylfen gick ner av sig själv hela tiden. Den blir ganska dyr om man räknar in frakten så köp den här istället. :P


Nu blir det slutspurt i pluggandet. :)

Koncentrationsproblem

Jag försöker verkligen koncentrera mig på skolarbetet men det är sååå svårt. Min hjärna flyter iväg och tänker på sommar och sol (och Rhodos) och jag vill bara vara ledig. Idag sa föreläsaren att hon är helt säker på att vi kommer klara tentan och det gjorde mig bara mer nervös. Jag kommer säker inte klara den bara för det. Jaja, hur det än går ska jag fira lite med tjejerna på kvällen, det blir knytkalas och utgång. :)

Imorgon vid lunchtid ska jag färga håret och klippa mig. Det ska bli så underbart härligt att slippa skämmas för min utväxt. :P Det tråkiga med att fixa håret i juni är att det snabbt blir fult igen såhär på sommaren. I alla fall om det är en fin sommar så att man är utomhus. ;) Men huvudsaken just nu är att utväxten försvinner, och om jag snabbt får kluvna toppar igen och om färgen bleks så är det ett mindre problem. :)

Även om jag inte har fått så mycket skolarbete gjort idag så har jag ändå varit liiite produktiv. Tvättade 6 maskiner förut. :P När man packar är det så tråkigt om man upptäcker att vissa av plaggen man egentligen vill ha med sig är smutsiga. Skönt att det är fixat. :)

Ska göra ett försök till med boken nu... :)

Syrener på frukostbordet

Igår gick jag och Micke till danilo och åt middag och sen gick vi på bio och såg Youth in revolt. Den var faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig! Blev en del skratt. :P På vägen hem passade jag på att plocka en liten bukett med syrener för jag tycker att de är så fina och luktar så gott. Sen hade jag lite svårt att somna för jag låg och tänkte på alla småkryp som jag säkert tog med hem med blommorna.

Jag tittade på något morgonprogram på tv för ett tag sen och då pratade de om blommor som man plockar utomhus och att de oftast inte håller sig lika länge som sådana blommor man köper. Men blomster-killen sa att om man sköter blommorna rätt så håller de sig lika länge. Man skulle ta bort alla blad eftersom att de suger åt sig så mycket vätska och då får blommorna inget och dör, och så skulle man skära ett stort snitt så att de kunde suga åt sig ordentligt med vatten. Jag har nu gjort detta och vi får väl se hur länge de är fina. :P Men än så länge är jag positivt inställd för jag hade nästan förväntat mig att de skulle vara döda redan nu på morgonen. Jag har verkligen inte gröna fingrar så det vore ett under om de håller ett par dagar.


Kolhydratsräkning

God morgon!

Idag ska hela klassen låtsas som att vi är diabetiker. Vi ska räkna ut hur mycket kolhydrater det är i maten och hur mycket insulin vi behöver ta. Jag vet inte varför men det känns som att det är något jag har missat med den här uppgiften. :P Det jobbiga är att vi inte får räkna på insulinet i efterhand, men jag förstår ju varför för då hade det inte blivit så verklighetstroget. ;)

Idag går jag i skolan till klockan tolv och sen ska jag plugga resten av dagen. Eventuellt ska jag och Micke gå ut och äta ikväll för han blir färdig med tredje året på chalmers idag. :) Om vi inte ska det så kommer jag nog sitta med näsan i boken fram till ungefär nio ikväll. Längtar till lovet. :P


RSS 2.0