Sjukstuga

Under helgen har både jag och Micke blivit sjuka. Nu har jag fått feber, och det är inte alls roligt. :(

Ny fin pärm

Träffade Åse och Hedvig i datasalen idag igen, och vi gjorde upp en arbetsplan för c-uppsatsskrivandet. Väldigt bra att göra en sådan, men jag blev faktiskt mer stressad över det. :P Helt plötsligt såg man hur kort tid vi har på oss att göra detta! Men det kommer säkert gå bra. Vi har ju faktiskt inget annat schemalagt efter nästa vecka, och det känns väldigt skönt. :)

Åkte ner på stan efteråt för att göra c-uppsatsen lite roligare. Åse hade en sån fin pärm just för c-uppsatsen som hon hade köpt på Åhléns, och då ville jag också ha en. :P Hittade en jättefin! Köpte en matchande mapp också, för man kan ju inte alltid släpa med sig pärmen. Slog även till på ett litet anteckningsblock fast det är inte för c-uppsatsen.

Har förresten haft ont i halsen från och till länge nu. Hade en lucka i måndags när jag gick och tränade, men nu är det tillbaka igen! Känner mig sådär allmänt konstig så jag hoppas att det inte blir värre än såhär, men jag är nog lite paranoid. Det är så  många som blir sjuka nu och det vore verkligen inte rätta tiden att bli sjuk... Fast det är klart, bättre att vara sjuk under c-uppsatsen än under praktiken. :P C-uppsats kan man ju jobba med hemma. Jaja, nog tjatat om detta. ;)

Dags att gå och göra något skoj, typ bok eller tv. :)



Karriärcentrum

Hjälp, var har all kraft tagit vägen? Jag är så trött varje dag nu, vet inte vad det beror på. Misstänker i och för sig att vädret är en bidragande faktor, det är så kallt ute att det är hemskt att veta att man måste gå ut. :P Längtar verkligen efter våren! :) Ser fram emot att kunna sitta ute utan jacka på sig, och äta lunch på en filt i gräset. Eller att sitta på en uteservering. Eller att tycka att det är skönt med en promenad! (Nu är promenaderna mest kalla). Jag fixerar tankarna på det och försöker att tänka bort kylan och snön. :)

Det var en rätt lång dag i skolan idag också. På förmiddagen var karriärcentrum där och föreläste om att söka jobb. Det var intressant och jag lärde mig nya saker! Det var peppande också, men samtidigt lite skrämmande. Nu börjar fighten om jobben. ;)

Onsdagskvällarna spenderar Micke på Chalmers robotförening så jag lyxade till det lite... Köpte kallrökt lax och gjorde en tunnbrödsrulle med lax och pepparrot. Sjukt gott! Det var först när det bara var smulor på tallriken som jag kom på att jag borde ha tagit en bild. :P Avslutade kvällen med några väl behövda Starcraft 2-matcher. ;) Man måste ju få roa sig lite. :)

Nu är det dags att sova, känner att jag behöver ordentligt med sömn inatt!

Godnatt!

En dag i datasalen

Halloj!

Step-passet igår var lite speciellt... Jag har aldrig hängt med såhär dåligt på ett pass, (förutom mitt första step-pass någonsin). Instruktören var inte särskillt pedagogisk, utan gick igenom alla steg så snabbt kändes det som! Men Ena stod bredvid mig och verkade hänga med superbra så det kanske bara var jag som var knäpp. ;)

Idag hade vi lite mer grupparbete med c-uppsatsen. Vi träffades strax efter nio i skolan och gick hem vid två, och det går framåt, fast inte särskillt fort. ;) Det är ju så mycket att läsa och tänka på. Förutom att jag diskade när jag kom hem så har jag bara tagit det lugnt, men nu behöver jag ta fram skolböckerna... Temat på vår c-uppsats handlar ju om nötter och blodfetter, och då är det bra att repetera det man har fått lära sig om fettmetabolism o.s.v. :) En del saker glömmer man så fort och har man inte bra koll så kan det vara svårt att tolka det som står i studierna. Ska bara göra mig en stor kopp grönt te först så ska jag köra igång sen. :) (Har nämligen köpt ett jättegott grönt te i lösvikt som smakar som campino, de där godisarna alltså. Perfekt till plugget ;))

Tre indier

Nu är jag trött! Träffade min c-uppsatsgrupp vid nio imorse och vi gick hemmåt vid tre. Kanske inte låter som en jättelång dag men det är väldigt lång tid när man sitter och söker/läser artiklar hela tiden. :P Nu sitter jag här och gäspar och fryser, vill helst ta en varm dusch men jag får vänta lite med det för om ca en timme ska jag gå till friskis och gå på step.

Var ju som sagt på en indisk restaurang som heter Tre indier igår med tjejerna (i alla fall några av dem!). Det var jättegott och jag blev jättemätt, och det var jag inte ensam om. ;) Snodde ett par bilder från Josefin:


Åse, jag och Sara

Fanny, Josefin och Julia. Väldigt lustig färg på bilderna, det var inte så gult där. :P

Ska laga mat (lax) när jag kommer hem från träningen så det är lika bra att förbereda redan nu, jobbigt när man är svettig och trött. :)

Punktform

Gaaaah! Satt precis och skrev ett inlägg och så råkade jag stänga ner rutan. Gör ett försök till, men eftersom att jag blev så trött på mig själv så blir detta kortfattat!

Sen sist har jag bland annat:
- Gjort klart GUA
- Skrivit tenta och det kändes bra men jag känner mig ändå inte 100% säker. Man vet ju aldrig om man totalt har missuppfattat vissa frågor!
-Börjat en "inför c-uppsats"-kurs och det var lite av en chock att vi faktiskt skulle komma igång direkt! De flesta trodde nog att det skulle bli lugnt i några veckor.
- Fått ett C-uppsatsämne: Kan högt intag av nötter påverka serumlipider? Men det är nog lite för brett och vår frågeställning ska nog vara lite snävare annars blir det svårt att komma fram till något. (Antagligen får man rikta in sig på en sorts nöt t.ex.) Jag ska skriva uppsatsen med Åse och en tjej som heter Hedvig som gick ett år över oss.

Sådär, blogginlägg i punktform var väl himlans trevligt? ;) Ska inte bli en vana, men som sagt så blev jag lite trött när jag råkade ta bort det jag hade skrivit.

Tidigare idag har jag pluggat och varit på promenad med Micke i solskenet (längtar såååå efter våren!), och om drygt en timme ska jag träffa tjejerna och gå ut och äta på en indisk restaurang! Blir en fin avslutning på helgen. :) Imorgon kommer ett blogginlägg i flytande form. ;)

"Ledig" dag

God morgon!

Idag är jag ledig från GUA och det innebär att dagen ska tillbringas med att plugga. ;) Har ett ganska bra plugg-system nu så jag hoppas att det här ska gå bra... Nu när det är GUA så ställer jag klockan på senast halv sex på morgonen, så nu när jag sover ut så blir det att jag vaknar senast vid nio, haha. Får lite extra pluggtid då. :)

Nu ska jag i alla fall äta frukost, med bl.a. kokt ägg. Känns lyxigt nu när frukostarna brukar bestå av en kopp fil som jag dricker så snabbt jag kan. :P

För övrigt har jag inte så mycket att berätta, mina dagar består av GUA, sen pluggförsök som oftast misslyckas, och sömn. Ser fram emot måndag efter tentan. :)

GUA

Hej på er!

Jag lever, typ. :P Den här veckan har min grupp börjat på GUA (=Göteborgs utbildningsavdelning). Det innebär att vi jobbar på en geriatrikavdelning (äldrevård) i två veckor tillsammans med studenter från andra program, och grejen är att öva på teamarbete. Det ska vara blivande dietister, sjuksköterskor, arbetsterapauter och sjukgymnaster. Tyvärr är det inga sjukgymnaster där den här perioden, och bara en enda arbetsterapeut. (Fast det är ju ordinarie personal där istället såklart). I min grupp är vi två dietister (jag och Madde) och två sjuksköterskor. I tisdags var det ganska kaosartat, för det var första dagen vi skulle börja jobba på riktigt. Ingen visste riktigt vad vi skulle göra och man kände sig mest virrig. Jag har inte riktigt förlorat den känslan. Vi har haft så lite praktik på dietistprogrammet så man är ju lite ovan... ;) Hoppas att nästa vecka kommer kännas bättre. Jag är jättetrött hela tiden för att man behöver gå upp så tidigt och det ska bli så skönt att få sova ut i helgen! Idag har jag dessutom haft en fruktansvärd huvudvärk.

Det som gör det hela jobbigare är att vi egentligen ska tentaplugga nu men jag orkar verkligen inte det, jag är helt borta när jag kommer hem! Som tur är har Micke varit jättesnäll och både storhandlat och lagat en del mat den här veckan. :) Sen är det såklart saker som är roliga med GUA också, men just nu känner jag mest tröttheten och huvudvärken. :P Imorgon slutar vi klockan tre (halv fyra de andra dagarna) och jag ska åka direkt hem och lägga mig och sova. Ser så mycket fram emot det så det är inte klokt! :D Nu ska jag hoppa in i duschen, lägga fram kläder för morgondagen, förbereda matlåda, bre frukostmacka, lägga ner frukt i väskan och sen gå och lägga mig. ;) Otroligt mycket som behöver förberedas dagen innan när man behöver gå hemifrån kvart över sex på morgonen!

God natt!


ps. Den dåliga bloggningen kommer fortsätta, är helt enkelt för trött på dagarna! ds.

RSS 2.0