Ledigt jul och nyår! :D

God morgon!

Igår fick jag reda på att jag inte får göra min praktik i Värmland i vår! Jättetråkigt tycker jag, men förhoppningsvis får jag en bra plats här i västra götaland. En godare nyhet är att jag är ledig både jul och nyår iår!!! :D:D:D Julen var ju egentligen min helg iår men jag ville ha ledigt, och trodde då att jag skulle få nyår istället - men jag fick helt enkelt ledigt rakt av istället. Visst, jag förlorar ju lite pengar på det, men det gör inget, ett långt jullov får vara värt det. :)

Ska äta upp frukosten nu och sen börja gå till skolan. Hoppas att det blir en promenad hela vägen idag. Om min temperaturapp fungerar så är det ungefär -11 grader ute, och igår sa den -5 och DÅ var det jobbigt att gå vissa bitar. Det gjorde riktigt ont i ansiktet. Kanske skulle gå till skolan i rånarluva? En fodrad rånarluva helst. ;)

När första ljuset brinner...

Vi har haft första advents-fika här nu! Jättemysigt. Massa tända ljus, lussebullar, och dessutom snöade det! :) Helt perfekt alltså. Fick ju springa ner till Willys förut för att köpa ljus, men de hade bara blå och lilaaktiga kvar så jag gick till en av småbutikerna i närheten istället. Mannen som jobbade där var vänlig nog att erbjuda mig "Ta två betala för tre" vid köp av ljusförpackningar. Jag tackade nej. ;) Vi brukar förresten alltid säga adventsverserna när vi tänder ljusen här hemma. Idag var det:

När första ljuset brinner
Står julens dörr på glänt,
och alla barnen glädjas
att fira få advent


Hoppas det var rätt. :P

Ska betala räkningar nu och sen planera den kommande veckan lite. Nästa helg ska vi nämligen till Lübeck för att gå på julmarknad och det kräver ju lite mer noggrann planering av dagarna. :)


Första ljuset!

Träffade Day[9]

Hemma!

Har kämpat med adventspyntet en stund nu och behövde sätta mig ner och ta det lugnt kände jag. :P Det var riktigt ansträngande att köra från Jönköping idag pga det dåliga väglaget. Man satt liksom på spänn hela tiden.

Helgen på dreamhack har varit rolig men den blev lite kortare än vad vi hade tänkt oss. Vi kom dit på eftermiddagen på fredagen, och det första vi gjorde efter att ha satt upp våra skärmar var att gå runt och kika lite! Hälsade såklart på våra grannar också, de var riktigt trevliga. :) Det var verkligen större där än vad jag hade trott! När vi kom in i salen där vi hade våra platser så blev jag lite chockad för det var så otroligt många datorer överallt. :P Det var först efter en stund som jag insåg att vi satt i den lilla salen. ;) Vid halv ett ungefär åkte vi tillbaka till hotellet och det var verkligen skönt att vi inte behövde sova på dremhack.

Tråkigt nog fick Micke feber över natten. Tog det därför väldigt lugnt på lördagen, gick upp och åt hotellfrukost, och sen sov vi lite till innan vi åkte till arenan vid två-tiden för att se de sista matcherna i Starcraft 2! När vi såg matcherna mellan 3:an och 4:an (vet inte vad det kallar i sport-termer ;)) så hade vi verkligen tur och fick bra platser. Det var verkligen kul att sitta där och både se och höra bra. :D En av de bästa grejerna på hela resan.

Tyvärr fick vi inte plats i den stora salen för finalen, utan fick se streamen från våra platser. Jättesynd, men hur som helst så var det en helt sjuk final! De spelar bäst av 5, och matcherna var helt otroligt bra. Kommentatorerna skrek verkligen. :P Lite senare på kvällen kom en annan av mina favorittillfällen av resan: VI FICK TRÄFFA DAY[9]! :D Stackaren såg helt slut ut och det var verkligen schysst av honom att ta tid åt sina fans.

Efter det åkte vi tillbaka till hotellet, köpte pizza och kollade på en film. :) Om jag ska säga något negativt med Dreamhack så var det att det var så långt att gå till toaletter och vattenkranar. När man sitter där och spelar blir det otroligt varmt pga alla datorer och därför blir man såklart törstig. Å andra sidan var det aldrig kö inne på damtoaletterna. :P Det var en del tjejer i 15-årsåldern där men de stod bara vid speglarna och sminkade sig och pratade om killar. Haha! :)

Ska ner till affären nu för jag insåg att jag inte har några ljus till adventsljusstaken, och det går ju inte för sig. :P

Lite bilder från helgen:


En liten del av den lilla salen där vi satt. :P

Här sitter vi i publiken och ser matchen när Day[9] och d.Apollo kommenterar


Med Sean "Day[9]" Plott!

Han fick signera en musmatta som Micke var snäll och sprang och köpte åt mig.

Sitter och tittar på livematcher! Var och ...

img_0138 (MMS)

Sitter och tittar på livematcher! Var och kollade vid scenen förut men ljudet var kasst så det är bättre såhär. :) det är så otroligt mycket folk här som sitter och spelar olika spel. Ganska häftigt tycker jag. :P  Ps. Hoppas att bilden inte blir upp och ner den här gången. ;) ds


Hej på er! Snart är vi framme. Ikväll ska ...

img_0135 (MMS)

Hej på er! Snart är vi framme. Ikväll ska vi se många proffs spela Starcraft 2! :) Spännande!!!


Lussekatter

Nu har vi bakat mååååånga lussekatter. Nästa år tänker jag komma ihåg att en halv sats räcker. :P Vi gjorde två olika storlekar, en plåt med mini-lussekatter och resten fick vara vanlig storlek. De små kan man t.ex. ta när man bara vill ha lite grann! :) Har haft en hel del att göra idag så nu börjar jag bli trött! Skönt att det bara är packningen kvar. :)

Imorgon klockan tolv ska vi hämta en bil som vi har hyrt och sen åker vi iväg mot Jönköping och Dreamhack! Ska bli väldigt spännande. :) Klockan åtta ikväll börjar de med livesändningar från turneringen och det ska jag kolla lite på, vill ju inte missa något. ;)



Första plåten med lussekatter är klar! Sna...

img_0117 (MMS)

Första plåten med lussekatter är klar! Snart blir det fika. :)


Dietistaktuellt

Jag vet att jag säger det väldigt ofta, men idag är jag sådär otroligt trött igen! Hade trott att jag skulle kunna somna igår men där fick jag! Gick och la mig vid elva och klockan ett kollade jag på klockan för det kändes som att jag hade legat där länge... Höll på att gäspa käken ur led på föreläsningen. :P

Nu ska jag sätta mig och läsa det nya nummret av dietistaktuellt som kom idag. Den här gången är temat probiotika. Kan nog bli spännande för jag kan väldigt lite om det... Satt ju och pluggade en del på förmiddagen så jag låter mig själv slappa lite nu. Är ändå för trött och ikväll tror jag att jag ska skippa koffeintabletter och gå och lägga mig tidigt istället. Om det går. :P

Längtar tills imorgon för då ska vi baka lussekatter! :D Uppskattar dem mer och mer ju äldre jag blir tror jag.


Dagens lunch. Kycklinggryta! Till såsen använde jag lättcremefraiche med paprika och chilismak, som jag spädde ut med 4%-ig matlagningsgrädde. (Den var rätt stark, och dessutom ska vi ju äta fettreducerat den här veckan). Lyckades dock späda ut den lite för mycket, var inte så mycket paprika och chili kvar efteråt. :P Ska experimentera med den mer, för den är riktigt god.

30 dagar kvar till jul

God morgon! Här sitter jag och äter min morgonfil och tittar ut på snön! Jag tycker verkligen om att det har kommit snö, känns inte alls lika mörkt på kvällen. Mysigt! :)

Idag börjar jag inte förrän klockan två men jag tänkte att jag för en gångs skull skulle utnyttja att jag har schemafritt på förmiddagen och sätta mig och plugga. Ska läsa om levern/leversjukdomar, det är nämligen vad dagens föreläsning ska handla om. :)


Har laddat ner en app som räknar ner dagarna till jul. :P (gratis naturligtvis)

Puh!

Det där var riktigt jobbigt! Det kändes i varenda muskel att jag inte har tränat på länge. Hoppas nu på att detta ger bra sömn i natt och energi imorgon. :) Även om det var så sjukt jobbigt så kändes det ändå bra att använda sina muskler igen. :P Hoppas att styrkan och konditionen kommer tillbaka snabbt nu när jag kommer igång. Är sugen på att motionsträna i gymmet snart, nu när jag har oändligt med musik att lyssna på. :P Motiverande musik kan verkligen göra skillnad när man tränar.

Nu ska jag ringa farmor som fyller 79 år idag och sen blir det att hoppa in i duschen för jag har redan börjat frysa. :P

Tillbaka på stepbrädan

Gick bara i skolan på förmiddagen idag, och det handlade om nutritionsbehandling vid IBS och IBD. Jag hade alltså fel när jag skrev att vi hade det förra veckan, det var "vanlig" behandling då, läkemedel och sådant. Nutritionsbehandling är mycket roligare att läsa sig. Fast det borde man väl tycka om man ska bli dietist. ;)

Nu på eftermiddagen har jag varit riktigt produktiv och har pluggat en hel del. Det går långsamt framåt i boken för jag måste kolla upp saker hela tiden, men så länge man lär sig något så är det ju bra. :) Det är en ganska tung bok vi har, men den är riktigt bra.

Sitter just nu och äter mellanmål för om ungefär 45 minuter ska jag på step! Jajamänsan, idag är äntligen dagen då jag känner att det är okej att träna igen. Eller egentligen tänkte jag gå på step igår, tills jag kom på att jag skulle på bio. :P Hoppas att jag hänger med även om ett var ett tag sen, men det verkar som att det är en vikarie så jag får hoppas att de andra inte kan passet heller. ;)


Mys!

God morgon!

Är riktigt trött idag! Sitter och fryser nu och jag vet inte om det beror på att det blir kallare ute eller för att jag är trött... Kanske en kombo. :P Hade riktigt svårt att somna igår, låg vaken flera timmar. Borde bli lättare ikväll. :)

Vi var ju på bio igår och såg Harry Potter och dödsrelikerna. Jag tycker verkligen att de gjorde rätt beslut när de delade upp den i 2 delar, för jag tyckte till och med nu att många saker bara skyndades igenom. :P Tyckte inte riktigt att man kände den där skräcken och osäkerheten som man upplever i boken, men jag tycker ändå att de har gjort ett rätt bra jobb! Ska bli kul att se avslutningen. Även om jag vet hur det slutar. :P

Dags att göra sig iordning så jag hinner ta en promenad till skolan... Jag lyckas alltid få tidsbrist på morgonen hur mycket jag än försöker. :)

Apelsin

Jag sitter här och dricker te och äter säsongens godaste mellanmål - apelsin! Blir ganska mycket apelsiner såhär års. :) Bion börjar om ungefär en timme, tar 15-20 minuter att gå ner dit, så det blir en liten bonuspromenad. :P Nu hoppas jag verkligen att den här filmen är bra för det verkar ju de flesta tycka. :)



Promenad

Hej!

Kom precis hem från en promenad (se bild från runkeeper nedan). Kombinerade promenaden med att hämta ut tentan i Mat och näring vid fysisk aktivitet, och jag hade klarat den! :) Det har snöat en del på förmiddagen idag, och när jag var ute och gick så drog det verkligen igång rejält! Kunde knappt titta framåt för jag fick snö i ögonen, men det var ändå mysigt på något sätt. :) Har betalat för premiumkonto på spotify idag, så dessutom hade jag musik i öronen när jag gick. Känns redan värt det. :P

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå ner och handla, frukten är nästan slut. Ska dessutom köpa lite vindruvor att ha med på bion ikväll. :) Ser verkligen fram emot att se den här filmen! :D



Avståndet står som vanligt i miles men det är 4,55 km. Jag pausade programmet när jag gick in för att hämta tentan, så jag gick 45 min effektiv tid. Inget fusk! :) Kaloriförbrukningen är bara att ignorera, jag har ju inte ställt in vad jag väger eller någonting så det lär den inte kunna veta något om. :P

Lussefika

Har precis kommit hem från jättemysigt fika hemma hos Ena! :) Har ätit årets första lussekatt (med mera) och lyssnat på julmusik med massa tända ljus och trevligt sällskap! Tack för en mysig kväll tjejer. :)

Lite bilder:

Mycket fin bild på mig och Josefin när vi leker med kameran

Eehh... :P

Mycket gott! Fast pepparkakor med ädelost var nog inte riktigt my cup of tea... ;)


4-årsdag

Fick ordentlig sovmorgon idag, vaknade inte förrän efter elva. Skönt att sova ut!

Hade ett mysigt 4-årsfirande igår! :) Vi gick på bio och såg Scott Pilgrim vs. the World. Den var rätt bra tycker jag, och om man tycker om rejält galna filmer så kan man gå och se den. ;) Det är nog många som tycker att den är för knäpp, men jag gillade den! Sen gick vi ut och åt middag, och så gick vi hem och spelade lite sc2 tillsammans. :P Mysigt med en riktig umgås-kväll! Egentligen är det vår 4-årsdag idag, men det kändes roligare att fira på lördagen.

Har inte hunnit göra så mycket idag, ätit frukost och planerat fettreducerad kost bara. Strax ska vi gå ner och hämta ut biobiljetter, för imorgon kväll ska vi se Harry Potter and the deathly hallows! :) Har ganska höga förväntningar känner jag, för de flesta verkar tycka att den är bra.

Förresten, jag funderar på att skaffa Spotify till mobilen. 99 kr/månad kostar det, och om det nu går att köpa en månad i taget så skulle man ju kunna testa en månad i alla fall! Min tanke är att det vore så bra att ha till promenader och träning. Ska fundera lite till. :)

Gör bara ett försök att mobilblogga. ;)

img_0067 (MMS)

Gör bara ett försök att mobilblogga. ;)


Dumlekakor

Har precis bakat klart till fikat imorgon. Jag gjorde dumlekakor! Fick receptet av Carina (Mickes mamma) och jag tänkte dela med mig av det.

Ingredienser:
16 dumlekolor
3 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
175 g smör eller margarin
1 dl socker
16 aluminiumformar
Mörk noblesse

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop med fett och socker. (Om du har en matberedare så använd den. :)) Forma degen till 16 kulor och lägg kulorna i formarna. Grädda i mitten av ugnen 7 minuter. Ta ut plåten och tryck ner en kola i varje form, grädda ytterligare 7 minuter. Ta ut plåten och lägg en nobless på varje kaka och låt den smälta.

Det fanns inga mörka noblesse på willys så jag fick ta ljusa istället, och såhär fina blev de:



Hoppas att det fungerar lika bra med ljus noblesse. :) Detta är en av mina favoritkakor. :)

Fredagskvällen

God morgon!

Vaknade för ungefär 15 min sen, och fick se en massa snö utanför fönstret! :) Mysigt! Därför blir det absolut tända ljus till frukosten. :)

Igårkväll kom en av Mickes kompisar hit, och vi gjorde tacopaj och sallad till middag (hur gott som helst!) Sen spelade vi ett brädspel som heter Stoneage och jag vann. :) Blev även lite yatzy senare på kvällen när en till kompis till Micke kom hit, och då förlorade jag stort. Men det handlar ju bara om tur. ;)

Nu blir det som sagt frukost och sen ska jag baka kakor. Ska till Ena på fika imorgon och då tänkte jag ta med mig dem! Senare ikväll ska jag och Micke fira att vi har varit ihop 4 år! :) Blir nog en bra lördag.


Stoneage. Jätteskoj spel! Ginflaskan i bakgrunden hade jag inget med att göra! Gin är så äckligt. Höll mig till min pepsi max. :P

Micke :)

Fredagssnacks

Snö! I norrland tycker de nog att det här inte är någonting alls, men för oss är det ju snökaos. ;)

ColorSplash

Hej!

Jag vet att jag tjatar om min iPhone, men det får jag faktiskt lov att göra såhär i början! ;) Jag har hur som helst laddat ner en app som heter ColorSplash. I den kan man ta ett kort och sen gör programmet kortet svartvitt. Sen är det bara att använda fingrarna för att ta tillbaka färgen på de ställen man vill ha, för att göra de delarna i bilden mer utmärkande.

Nu var det inte meningen att det här skullle bli en annons för ColorSplash. :P Jag vill bara säga att jag har insett hur mycket omgivande fäger spelar roll för hur en viss färg uppfattas. Titta här:


Tog den här bilden för att experimentera med. Tog bort färgen och satte dit den igen på ögonen. Då blev det såhär:

Ser ju inte alls ut som min ögonfärg! Mina ögon är mer grön-gråa och de här ser ju bruna ut. Trodde att programmet inte fungerade. Men kolla här då:

Här har jag som ni ser fyllt i mer på vänstersidan av kortet. Ögonfärgen där ser vanlig ut men den på högersidan ser brun ut.

Är det verkligen på det här viset eller har jag missuppfattat något med programmet? :P Helt otroligt tycker jag. Eller så är jag färgblind. ;) Gjorde om bilden på lisebergstornet som jag tog igår:


Tjusigt va?

Kul program i alla fall. :) Ska ner till affären alldeles strax och köpa bl.a. fil och mjölk, så är frukosten till imorgon fixad. :) Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på än, kanske Starcraft 2, eller film eller något liknande. En lugn fredagskväll i alla fall! Passar mig väldigt bra. :)

The Social Network

Har precis kommit hem från ett biobesök! Vi brukar ju gå på bio väldigt ofta men senaste tiden har det blivit väldigt dåligt med det. Det var därför extra kul att gå på bio ikväll, jag njöt verkligen av att sitta där i biomörkret och känna lukten av popcorn. :P Festade till och med till det med en geisha-rulle. Låter väldigt bad såhär mitt i veckan men jag åt faktiskt inget godis i helgen. ;) Vi såg The Social Network, alltså "facebook-filmen" som en del kallar den. ;) Riktigt bra tyckte jag! Nästa film på bio kanske blir Harry Potter and the deathly hallows.

De har ju tänt en massa jul-lampor inne i stan nu, och den tydligaste av dem alla (som för övrigt syns lite överallt) är den här:


Den är verkligen stor på nära håll. :P Tog för övrigt bilden med min iPhone. ;)



För er som inte har sett honom förut så är det här Day[9], Starcraft-"experten". Han gjorde en slängkyss och visade hjärtat i handen till "The gaming ladies out there" i sin senaste daily. :) Lägg märke till Dreamhack-reklamen i hörnet.

Nu ska jag ta och äta en apelsin för de ser så otroligt goda ut när de ligger där i fruktkorgen! ;) Hörs imorgon, god natt!

Runkeeper

Hemma från skolan och lunchen är precis uppäten. Har dessutom gjort en hotellombokning. Nästa helg är det Dreamhack i Jönköping och det ska jag och Micke åka på. Det kommer förmodligen vara vi och ett hav med 15-åringar. :P Den största anledningen till att jag åker är att jag inte kan motstå att gå och se turneringen live. Det är många asbra spelare som har bekräftat att de ska dit (vinsten ligger på 100 000 kronor), och det känns häftigt att få uppleva det i verkligheten! Vill ha stämningen och allt. :) Från början tänkte vi vara där torsdag-söndag, men nu känns det som att fredag-söndag räcker, och det är därför vi har bokat om hotellet. De flesta sover ju i dreamhack-lokalen men det orkar jag inte med. :P Att få bo på hotell och äta hotellfrukost är ju jättemysigt. :)

Jag har laddat ner Runkeeper-appen till min iPhone. Den är jättebra! Man startar igång programmet när man ska ut och röra på sig och så mäter den hur långt man har gått, hur snabbt o.s.v. Jag ställde in att jag gick, men det går även att ställa in på springa, cykla m.m. Sen kan man se på en karta efteråt:


Här gick jag hem från skolan!

På bilden mäts avståndet i miles, och det där motsvarar knappt 2 km. Men ni ser ju att det ser lite knäppt ut när jag kom hem, sträcket går liksom in på någon konstig gata. Funderar på om det är så att den har svårt att känna av när jag kommer in i huset och att det är då det blir så knäppt. :P

Blev jättetrött nu efter lunchen... Ska ta och vila lite nu och sen ska jag diska och plugga!

Jobbpasset avklarat!

Gäsp! Är trött nu. Var trött innan jobbet så jag tog 2 koffeintabletter då, och sen var jag speedad - i ungefär 1 timme. ;) Men det har gått riktigt bra att jobba, tiden gick rätt fort, och nu har man ju tjänat en slant! :) Börjar 09.15 imorgon och har då en föreläsning om nutritionsbehandling vid IBS och IBD. IBS har nog de flesta hört talas om och IBD är förkortning för inflammatoriska tarmsjukdomar, som t.ex. Crohns sjukdom. Ska bli spännande!

Ska ganska snart gå och lägga mig, men jag måste varva ner lite först. Kanske ladda ner lite fler appar? ;) På vägen hem från jobbet laddade jag ner en app med livsmedelsdatabasen. Kanske inte världens roligaste app, men ändå bra att ha. Med den kan man ju kolla upp näringsinnehållet i ett livsmedel så fort man undrar, och det lär man sig jättemycket på. Sådant ska man ju kunna som dietist! (Kanske inte varenda livsmedel som finns, men de vanligaste är ju väldigt bra att ha ett hum om.)

God natt!

God morgon!

Sitter här och äter frukost och laddar ner lite appar till min iPhone. Kunde inte göra det igår för swedbank hade några störningar och därför kunde jag inte registrera mitt kort. Men nu går det och det är väldigt skoj. :) Älskar redan min nya iPhone. ♥

De ringde nyss från jobbet och jag fick jobba extra ikväll. Jättebra, jag behöver verkligen lite extra pengar till jul. :) Fick ett fyratimmarspass i kassan och visserligen är det ganska slitigt att sitta i kassan fyra timmar i sträck, men det är ju verkligen effektiv jobbtid. Får betalt för all tid jag är där. :)

Nej nu är det dags att äta upp frukosten så att jag inte blir sen till skolan!

Sonder, iPhone och pepparkaksfil

Spännande dag i skolan! De som ville fick testa att sätta in en nasogastrisk sond (alltså en slang från näsan ner i magsäcken som man får mat genom). Jag är alldeles för feg för att våga göra det, men det var flera stycken som vågade! Väldigt modiga tycker jag. Några verkade knappt reagera på den, mer än att det rann lite i ögonen på dem men andra reagerade desto mer... Usch det såg riktigt hemskt ut ibland! Men som sagt, en del kände knappt något. Även om jag inte testade det själv så kändes det bra att ha varit där för att se det med egna ögon. Man sticker in en tunn, tunn slang genom näsan, och slangen är ungefär 50 cm lång, och när man tittar på så känns det som att slangen aldrig tar slut. Ska bli spännande att höra vad de säger om hur det känns att äta o.s.v. :) Kanske bara ska förtydliga att det var en doktor som satte in den. De gjorde det inte själva. ;)

Tog en promenad hem från skolan och jag fick ta en omväg hem för jag fick ett sms som sa att min iPhone hade kommit! :) Den ligger här på köksbordet nu och laddar. Jag kan inte använda den förrän det nya simkortet är registrerat och det kan visst ta upp till 24 timmar. Hur som helst, när jag ändå var på affären så handlade jag ett par grejer och hittade detta i mejeriet:



Jag hade redan hört talas om den här från en i klassen, annars hade jag nog inte ens tänkt på den. Men nu var jag bara tvungen att testa! Den var rätt god tyckte jag, men lite väl söt. Smakade mer yoghurt än fil. Kul att testa, men det blir nog ingen frukostfavorit. ;)

Sovmorgon!

God morgon!

Sitter här och äter frukost! Idag är en stor dag! Det är nämligen så att min iPhone kan komma idag. :) Om den inte gör det så kommer den nog imorgon. Det finns flera program som jag vet att jag vill ha, och det ska bli kul att testa dem. Sen ska jag såklart ladda ner lite spel och så också. ;)

För mig passar det verkligen bättre att börja skolan på morgonen än på eftermiddagen som jag gör idag. Jag får verkligen ingenting gjort på förmiddagen när jag inte har något schemalagt! Fast det är klart, det är ju skönt att få sova ut. :)

Dags att duscha! Sen kan jag ju försöka bryta förmiddagsmönstret genom att läsa lite i kursboken efteråt. :)


Tycker att det kan vara lite småtråkigt med skinka på mackan, men sån här kotlettpastrami är kryddad så det är smaskigt. :) Har såklart kanel och kardemumma i filen.

ps. Jag skrev häromdagen att nästa specialkost är proteinreducerad kost. Jag sa fel, för det är fettreducerad kost! Det ska vi äta nästa vecka. :) ds.

Måndagstv

Nu är klockan strax nio så nu är det dags för Hollywoodfruarna. :P Har gjort lite tv-snacks:


Lättkesella ihopmixat med frysta bär

Måndag = Bänkad i soffan

Dags att gå till tv:n och sen är det sovdags! Är jättetrött!

God natt!

Läkarbesök

Halloj!

Sitter här och myser i köket. Har tänt ljus och dricker te och äter päron. :) Det såg lite stökigt ut i köket förut (efter matlagningen igår) så jag har diskat och plockat undan en massa, och nu ser det perfekt ut. :) (Fast Julia, Josefin och Åse kanske skulle lyckas hitta lite skit ändå? ;)) Var hos doktorn förut för att kolla upp vad det är för fel på min hals. Hon såg inget konstigt när hon tittade i halsen, fast jag var öm när hon kände utanpå. Som jag sa till henne så mår jag ju helt bra förutom just att jag har ont i halsen. Sen gjorde en sjuksköterska halsprov på mig också (usch vilka kräk-känslor man får av den där jättetopsen), och provet kom tillbaka negativt! Alltså har jag ingen bakteriehärd i halsen och ska inte få antibiotika eller så, utan hon sa att det är virus och att det bara är att vänta ut det. Helt ärligt hade jag hellre haft något man kunde ta medicin mot så att det kunde bli bra sen.

Ska fortsätta plocka lite här hemma nu och sen ska jag läsa lite i kursboken. :) Ikväll är det Svenska Hollywoodfruar, och det är ju faktiskt det enda programmet jag följer så det ska jag allt se. ;)

Middagen

Gjorde en rätt som vi aldrig har gjort förut, fick receptet från Spark i baken. Det var i och för sig inte så mycket till recept för det fanns inga måttangivelser, men det gjorde inget. Det var en pastasås med bl.a. räkor, lax, spenat och paprika i. Fick inte till någon jättebra bild, blev lite suddigt:



Kommer bli en hel del matlådor till veckan, för nu står Micke och steker köttbullar och gör potatismos! Det luktar verkligen jättegott. :) När jag säger steker köttbullar så menar jag inte mamma scans, utan hemmagjorda. Det är så bra att laga flera rätter så att det blir matlådor för några dagar, skönt när man inte har ork att laga mat.

Storhandlat

Kom precis hem från att ha storhandlat! Det blev två fulla dramaten-vagnar, och även om det är rätt jobbigt att storhandla så är det underbart att ha så mycket saker hemma. Man kan ju tillaga precis vad man vill. :) Eller jag kanske ska omformulera mig. Själva handlandet är inte så jobbigt, det jobbiga är att få hem sakerna efteråt. Det är enda tillfället då jag saknar en bil. :P

Nu ska jag spela Starcraft 2 eller något liknande innan vi ska laga middag. (Det blir sen middag idag eftersom att vi åt lunch vid tre). Imorgon är det en ny vecka och som tur är börjar jag inte förrän 10.15, jag tänkte nämligen ringa vårdcentralen innan så de får tala om vad det är för fel på min hals!

Förresten, idag är det bara 2 veckor kvar till första advent!!! :) Så om drygt en vecka är det dags att baka lussekatter. Mys!

Köpte en påse med mixade nötter på Willys. Tog några till mitt te. :)

Söndag

God "morgon"!

Gick precis upp ur sängen. Har egentligen varit vaken ett bra tag, men ibland är det så skönt att bara ligga och dra sig. Enda anledningen till att jag gick upp var att min mage skrek efter frukost. :) Så nu blir det te och ett par rostade mackor med makrill på. :)

Efter frukosten ska jag sätta mig och göra rapporten för den mjölkfria veckan. Har helt glömt bort det men som tur är går det rätt snabbt att fixa. :) Nästa kost vi ska äta är proteinreducerad kost, och det kommer nog bli lite svårare att genomföra tror jag.

Nej nu ska jag äta frukost!

Frustration

Hallå där!

En aningen deppig Ida som skriver just nu. Jag vill träna! Det är så otroligt frustrerande att inte våga göra det för ett halsont jag har haft i många veckor nu. Hur vet man när man ska våga träna? Kan man träna fast på låg intensitet? Om jag t.ex. går på ett step-pass så kan jag ju ställa in brädan på den lägre höjden så blir det inte lika jobbigt. Det kanske är okej? Borde jag gå till doktorn kanske? Jag kanske kan få en penicillin-kur så att det blir bra, eller så säger hon att det inte är någon fara och att jag lätt kan träna. Jag är inte en person som älskar att träna, utan för det mesta får jag liksom bara se till att gå dit. Men det känns ju skillnad på när jag tränar och när jag inte gör det! När jag tränar blir jag piggare, gladare och jag mår bättre i allmänhet. Suck.

Hur som helst så blir det filmkväll ikväll. Julia, Josefin, Åse och Ena kommer hit och så ska vi se Jurassic Park. Riktigt bra film tycker jag. Blir bra för att pigga upp mig.

Nu börjar det ju för övrigt bli säsong för apelsiner igen, så jag har börjat äta kanel-apelsin igen. Fast apelsinerna har inte blivit sådär riktigt söta och goda än, så jag tror att det är ännu godare om några veckor. Det är helt enkelt en apelsin delad i mindre bitar, och så strör man kanel (och eventuellt lite kardemumma) över det, blandar och låter det stå till sig några timmar. Helst ska det vara rumstempererat när man äter det tycker jag, inte lika gott när det är kallt. Ett lite festligare sätt att äta frukt på.


Ser inte så aptitretligt ut på bilden kanske men det är gott!

Snö

Hejsan!

Har haft en ganska så seg dag. Inte för att det har varit ointressanta ämnen i skolan, men jag har varit så trött! Hade rätt svårt att somna igår så det kanske hade med saken att göra. Ska i alla fall INTE ta någon eftermiddagslur får då kommer jag inte kunna somna ikväll heller.

När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret så upptäckte jag att det snöade! Tog en bild men det enda man ser på den är ju lite snö på marken, och egentligen så virvlade det runt massor med snö i luften också. Ganska mysigt att gå till skolan i snön tyckte jag. Däremot var det mindre kul på vägen hem för då hade det blivit riktigt kallt och det kändes som att det blåste rakt genom kläderna! Fast då känns det ju bara extra mysigt att komma in igen förstås! :)

Ikväll ska vi göra linssoppa till middag. Det är väldigt bra mat. Det går snabbt, är enkelt att göra, billigt, gott och nyttigt. Toppen på alla sätt och vis! :) Ska nog spela lite Starcraft innan dess så att jag inte somnar. Jag tror faktiskt att jag kan somna just nu om jag bara blundar en liten stund. Ser nog för lite solljus på dagarna skulle jag tro... Dessutom tränar jag för lite. Men jag har halsont som aldrig vill försvinna och därför vågar jag inte träna. :( Det är något konstigt med förkylningarna den här hösten, det är många som liksom aldrig blir av med dem. Men promenader kan man ju gå på och det är bra det med. :)


Kursstart

Hej på er!

Det var ungefär en vecka sen jag skrev mitt senaste inlägg. Det har varit en otroligt skön vecka. Efter att ha läst 200% i 5 veckor så kändes det skönt att inte behöva göra något alls. :) Åkte bl.a. till Karlstad några dagar. Idag börjar den nya kursen som heter Klinisk nutrition 2, och jag har höga förväntningar på den här kursen. Nu kommer det föreläsningar om nutritionsbehandlingar vid olika sjukdomar, och jag gillar när vi får konkret info om hur vi kommer jobba i framtiden. Men även om jag ser fram emot kursen så längtar jag verkligen efter jullov! Längtar helt galet mycket. :) Vi får ju jullov redan den 17 december i år så jag behöver inte vänta sådär jättelänge. :) Bara 3 veckor kvar till första advent så snart måste man ju baka lussekatter. ;)


Frihet!

Det var helt underbart att vakna idag (och att somna igår för den delen). Känner mig otroligt fri på något sätt. :D Psykologitentan är godkänd och tentan i idrottsnutrition är skriven. Det kändes bra när jag skrev den tyckte jag, men man vet ju aldrig - fast hur det än gick kan jag sluta tänka på det för ett tag i alla fall!

När jag kom hem igår satte jag mig och skrev rapport om den glutenfria kosten vi åt för några veckor sen, och så planerade jag den mjölkfria kosten som ska ätas från och med idag och en vecka framåt. Så allt jag har att göra nu är att äta mjölkfritt och det känns ju inte så betungande. ;) Jag kan säga att det var extremt mycket lättare att få bra fettsammansättning på kosten när den skulle vara mjölkfri! Behövde inte ens tänka på det - det var perfekt ändå när jag var klar. Kanske borde äta fler mjölkfria produkter i framtiden. ;) När jag säger mjölkfritt så menar jag inte laktosfritt alltså, utan soja-, havre-, och risprodukter istället. Tyvärr finns det inget bra substitut för ost... :P

Nu ska jag äta frukost och lite senare kommer Julia hit och så ska vi spela Starcraft 2!

RSS 2.0