Praktikplats

Allt känns väldigt skönt just nu. Igår lottades praktikplatserna ut, och jag har varit så sjukt nervös inför det här att jag har brutit ihop lite varje dag de senaste veckorna. :P Innan lottningen fick vi en lång lista med praktikplatser som vi fick rangordna 1-31. Sen drogs våra namn, och den som drogs först fick sitt förstahandsval. Den som drogs sen fick också sitt förstahandsval - om det inte var samma som ettan hade för då fick tvåan sitt andrahandsval, och så vidare. Jag fick faktiskt mitt förstahandsval! Skulle vara intressant att veta hur tidigt jag drogs. :) Kanske bara var jag som ville ha den platsen. ;) För det första är jag väldigt nöjd med att ha hamnat i Göteborg så att jag slipper pendla. Dessutom är jag väldigt nöjd med att jag fick period två, för då skriver jag c-uppsatsen först och har den ur världen när det är dags för praktik. Sen är jag ju framför allt nöjd med just arbetsuppgifterna på den platsen jag fick - njure, onkologi, kirurgi och infektion bl.a. Toppen! :D

Det är en såååå stor lättnad att veta hur våren kommer se ut. Det är nog framför allt att inte veta som har varit så jobbigt. Som ett stort grått moln som bara blåstes bort. ♥

Min helg

Halloj!

Har precis haft en slappar-söndagskväll med thaimat till middag och en film. The Switch såg vi, en romantisk komedi som var ganska bra. :) Under helgen har Micke varit sjuk med hög feber, och igår jobbade jag. Har inte gjort sådär jättemycket under helgen alltså men det har ändå varit skönt med lite hemma-tid. Efter jullovet har vi haft det så fint och fräscht här hemma så jag vill vara hemma hela tiden. :)

Nu blir det lite te och ett avsnitt av Day[9], för att njuta lite av slutet av helgen. :)

Fredag

Blev en halvtimmes promenad idag också, ville passa på när det var så fint väder ute. :) Tydligen var det tur att jag gick för en timme sen för nu ser det grått ut ute. :P

Träningsvärken är värre idag, och det brukar ju vara som värst två dagar efter träningen. Hoppas att det har lugnat ner sig imorgon. ;) I början av promenaden kände jag att jag gick lite lustigt men sen så värms man upp och så går det bra. Tror faktiskt att det känns bättre nu än vad det gjorde innan.

Nu blir det en dusch! :)




Prommis!:)

img_8119 (MMS)

Prommis!:)


Värk

Idag har jag träningsvärk i alla möjliga muskler, speciellt benen. Jag kan knappt sätta mig ner och när jag har satt mig ner så måste jag verkligen samla krafterna för att kunna ställa mig upp. Att stå stilla går bra men så fort jag går så ser jag ut som en dåligt konstruerad robot. :P Men jag tycker om att ha träningsvärk på sätt och vis - det känns att man har tagit i. Däremot var det lite väl kaxigt att säga att jag skulle köra step 2 idag, och jag fick avboka det. Gick på en 30 min rask promenad för att kompensera lite för det. Mitt nya mål är att börja med step 2 på torsdagar om ett antal veckor, för jag kanske inte riktigt har lika mycket träningsvärk efter skivstångspasset sen när musklerna har vant sig vid de övningarna. :) (Hoppas jag).

Passade på att gå in på willys hemma efter promenaden för att fylla på fruktkorgen, och den här gången hade de 3 grapefrukter för 10 kr. :D Verkar ha någon citrus-kampanj. Passa på om du tycker om grape! Jag tycker att det är supergott. ♥

Har suttit med skolarbete hela dagen och jag ska köra ett litet tag till nu tänkte jag så kan jag koppla av ikväll. :)

Skivstångspasset

Sammanfattning av skivstångspasset: Mkt jobbigt. Vet inte om det var för att det var längesen jag var på ett skivstångspass, eller för att det var ett väldigt jobbigt pass eller en kombination - men efter den första övningen rann svetten och det brukar inte hända när jag styrketränar. Jag är väldigt skakig i armar och ben nu. Jag ska berätta en väldigt rolig sak: Från salen till omklädningsrummet är det många trappor. Från omklädningsrummet till utgången är det också många trappor. Det var mycket spännande att gå alla de trappstegen efter passet. :P Hängde i räcket och gick långsamt upp/ner ett steg i taget, och jag känner på mig att jag kommer vara väldigt mör imorgon. Det här känns som det perfekta passet att gå på varje onsdag. :D

Efter träningen blev det middag:


Inte någon jättefin bild, men det är en indisk grönsakspytt (potatis, morötter och blomkål) med kall sås gjord på matlagningsyoghurt, vitlök och mynta, samt butiksbakat bröd. :) Riktigt gott!

Nu blir det en dusch. :)

Sweetie

Nu är det faktiskt "helg" igen. :P Har ingenting schemalagt imorgon eller på fredag, men jag har en del skolarbete att göra på egen hand så jag kan inte lata mig. Idag hade vi bl.a. föreläsningar om ätstörningar och cancer hos barn, ganska tunga ämnen alltså, men ändå intressant.

Testade den andra frukten som jag pratade om igår, en sweetie. Var mycket saftigare och godare än pomelo, ganska likt grape i smaken. Jag tyckte att hinnorna i den var rätt bittra i smaken men om man tog bort dem och bara åt fruktköttet var det gott, fast jag såg nog ganska slaskig ut. ;)

Om 1 timme är det dags för skivstångspasset jag har tänkt följa under våren, håller tummarna för att det är ett bra pass så att jag inte känner att jag behöver byta -det är ju på en så bra tid! Har hela kvällen fri sen. :)


Sweetie!

Pomelo

Gäääääääsp! Är jättetrött idag också! Har ganska svårt att somna på kvällarna trots att jag är trött, men jag försöker i alla fall få till en bra dygnsrytm. Ska faktiskt lägga mig i sängen och läsa alldeles strax, vore ju helt underbart om jag kunde sova klockan tio. :)

Har haft en lång dag i skolan idag, i alla fall om man jämför med hur det brukar vara. 09.15-strax efter 16. Var på östra sjukhuset idag, och tyvärr var det inte så bra luft inne i föreläsningssalen för vi var flera som verkade rätt dåsiga. :P De tar dessutom 16 kr för en liten kopp kaffe/te och har inga goda tesorter, men jag har köpt mig en ny och fin dricktermos idag som jag ska ta med imorgon. :D Man måste ju ha något att piggna till med. :) Nu är bara frågan vilket te jag ska ta med...

När vi var och handlade på willys igår hade de specialpris på pomelo och sweetie. Har inte ätit någon av de frukterna innan så det är ju lite kul att testa när det är billigt. Försökte med en pomelo idag, och jag tror att jag fick ett måndagsexemplar. Har hört att de ska vara jättegoda, en blandning mellan apelsin och grape, men den jag köpte smakade ingenting och var jättetorr. Förmodligen inte mogen än. Ska spara lite på den andra jag köpte. :) (Det var 2 för 10, och 3 sweetie för 10). Ska testa en sweetie imorgon och hopppas på bättre resultat. :) Tyvärr fanns ingen av frukterna med i dietistXp så jag kan inte tala om något näringsinnehåll i dem. Men jag skulle gissa på att det är en del c-vitamin i, som med de flesta citrusfrukter. ;)


Ny vecka

Hej hej!

Har haft en väldigt lugn och skön helg, men tyvärr går de lediga helgerna alldeles för fort! Nu är det nu skolvecka igen och starten idag var seg. Imorgon och övermorgon ska vi ha föreläsningar på östra sjukhuset, kanske bra med lite miljöombyte, men det är lite dumt för det finns tydligen ingen mikro för oss så vi får ha kall mat med. Får bli en halloumi-sallad. ;) Vi ska laga några extra rätter idag så att vi har matlådor för veckan, och mina förslag är makaronilåda och indisk grönsakspytt (vegetarisk), får se om det godkänns. :) Självklart är bägge recepten tagna från de nya kokböckerna med snabblagad mat, så har man tid till annat innan det är sovdags ikväll. :)

Andra spännande nyheter: Listan över vårens praktikplatser har kommit! Paniken spred sig i klassen när vi upptäckte att en av platserna var i Ystad! Man vill ju inte hamna på ett ställe där man inte har någonstanns att bo. Men jag läste nyss längst ner på listan över plasterna att det är 2 fler platser än studenter och då måste det ju bli så att ingen "tvingas" åka dit, bara att sätta den längst ner på listan. :)
♥♥♥

Pysslade förresten lite i helgen. Har insett att halva tiden går åt att plocka fram allt man använder när man pysslar, borde försöka hitta en lösning på det. ;) Blev i alla fall lite tändsticksaskar. Det är ju något som ligger framme och då är det roligt att pimpa till dem lite.


Har inte brist på pyssel-saker



Nu ska jag skriva en inköpslista så att vi kan gå och handla och laga mat!

Fredagskvällen

Spöade precis Micke och Anton i ett parti Stone Age. ;) Tidigare ikväll åt vi middag som jag och Micke hade lagat: Förrätten bestod av en skagentoast, och till huvudrätt blev det crisscut-potatis i ugn och revbensspjäll med en hemmagjord marinad gjord på ostronsås, tigerchilisås och koriander, och sallad till. Jättegott, men revbensspjällen hade kunnat vara inne i ugnen ett tag till. Glömde förstås bort att ta bilder.

Nu kanske vi ska se några starcraft-matcher men jag vet inte hur mycket mer jag orkar idag, är riktigt trött. Vaknade ju tidigt idag för att plugga med Ena och Sara, och eftersom att det tog lång tid för mig att somna igår så hade jag behövt några timmar till... ;)

Imorgon blir det nog bland annat lite mer spel och en film. :)

Träningsplanering

Sitter här i mörkret i köket med tända ljus. Har druckit två koppar grönt te och unnat mig en mozartkula för jag blev så vansinnigt sötsugen. (Första godiset sen hemkomsten från Värmland, man blir rätt osugen efter allt runt jul/nyår ;)). Har Samtidigt planerat min träningsvår lite grann! De börjar nu med step 2 på johanneberg på torsdagar och min plan är att gå på det passet så ofta jag kan, det är så roligt när man hänger med bra i lite svårare pass och dessutom får man ut mer av träningen! På onsdagarna blir det skivstång, eftersom att det är så mycket roligare att gå på samma skivstångspass vecka efter vecka också. På det sättet vet man hur mycket vikt man vågar lägga på. :) Brukar alltid vara jättemesig med vikterna när jag inte vet hur många repetitioner det kommer bli och vilka övningar. (Tänk om det blir 100 utfall på raken!?) För övrigt har jag tänkt mig lite gymträning, men det ska jag planera vid ett annat tillfälle. :) Eventuellt ska jag boka tid med en gyminstruktör på friskis, det ingår ju när man skaffar kort.

Borde väl sova snart, men jag vill inte. :P Det är ju ändå helg om tolv timmar och 30 minuter och då blir det sena kvällar igen. Mickes kompis Anton kommer hit imorgon så jag förväntar mig i alla fall ett par omgångar med brädspel i helgen. :) Brädspel är banne mig en av mina favoritsaker i hela världen, och några av favoriterna är Kingsburg, Stone Age, Puerto Rico och Galaxy Truckers, alltså mest strategispel. :)


Ny säng!

Pust! Den nya sängen kom förut och sen dess har vi grejat konstant med det. Dammsuga, benen skulle på, sängen skulle ställas rätt, på med bäddmadrass och madrasskydd, bädda rent, ta fram nya fräscha kuddar (hade köpt dem för längesen), lägga på överkast och kuddar, slänga skräp... Nu väntar vi på att det ska komma en kille som ska köpa de gamla sängarna så det löste sig ju väldigt bra med att de kommer och hämtar dem samma dag. :)

Nu blir det skolarbete ett antal timmar, har en del att läsa för imorgon bitti klockan nio kommer Ena och Sara hit och så ska vi göra grupparbete fram till tolv, och då tar jag helg. :)

Vi lyckades med tårtan, hoppas att den sma...

img_0313 (MMS)

Vi lyckades med tårtan, hoppas att den smakar gott också. :) nu blir det en snabbdusch och sen iväg till Johan och Sus.


Starcraft2 och sova på soffan

Höll på att skriva "god morgon" men sen upptäckte jag att klockan är över tolv... ;)

Höll på med skolarbete några timmar igår och sen satte jag mig och spelade Starcraft 2! Jättekul var det. :) När man kommer in i det och känner att det går hyfsat bra så är det kul. :) Hoppas bara att jag kan komma upp i diamant snart...

När det var läggdags gjorde vi iordning i vardagsrummet så att vi kunde sova där. Soffan är ju mycket hårdare än sängen och det behöver jag för ryggen. Det var riktigt mysigt att sova i vardagsrummet tyckte jag! Typ samma känsla som när man sov i tält i trädgården när man var liten. Förutom att jag inte var rädd i vardagsrummet. ;) Ryggen kändes faktiskt lite bättre när jag vaknade.

Nu ska vi gå ner till Ica maxi och handla för sen ska vi göra en smörgåstårta till ikväll! Då ska vi nämligen hem till Johan och Sus och tänkte ta med oss den. Ska bli spännande, jag drömde mardrömmar om att göra smörgåstårta i natt. Hoppas att det går bättre än vad det gjorde i mina drömmar. ;)


Det är skönast att spela med luva på!

Mysigt! :D Började dessutom snöa rejält och det gjorde det ännu mysigare. :)

En tekanna färdig! NU är jag redo att sätt...

img_0302 (MMS)

En tekanna färdig! NU är jag redo att sätta mig med skolarbetet. ;) konstigt att te som är gjort i kanna kan smaka så mycket godare. :)


Frukt

Hej och hopp!

Vaknade med riktigt ont i ländryggen idag. :( Har inte haft ont på hela lovet, men nu har jag haft ont i flera dagar. Vi har beställt nya sängar och jag hoppas att det blir bättre när de kommer, de här gamla är för mjuka för min stackars rygg. Om de kommer på rätt dag så kommer de på torsdag. :D Tills dess blir det att sova på soffan för mig. :P

Micke har ju fortfarande jullov och det är väldigt mysigt för man får så mycket extra tid tillsammans när bägge är hemma (jag stannade hemma idag pga ryggen). Förut tog vi en promenad och på väg hem gick vi först till systemet och sen till frukthallen på landala. Där har de lite billigare frukt men det är väldigt fräscht där inne! Gick även in och köpte nybakat bröd i en butik, gott till fika. ;)

Det här köpte vi på fruktbutiken:



Den lilla saken som ser ut som en citron är egentligen en "sötcitron". Har aldrig ätit det innan så jag köpte två så att vi skulle kunna testa en varsin. Tyvärr blir nog den på bilden överbliven för det var ingen hit. :P Men alltid kul att testa! Blir mest apelsiner och svenska aromaäpplen för mig nu.

Nu ska jag sätta mig med lite skolarbete och sen blir det nog lite tv/data-spel ikväll. Det känns så fräscht hemma nu när julsakerna är borttagna och vi har fixat med inredning i sovrum och satt in lite lampor i vardagsrummet så jag bara njuter av att få vara hemma. :)

Matlagning

Idag ringde klockan 10 men det kändes som att den var sju eller något. Har ställt in mig på mycket sömn nu under lovet. :P Hoppas att det går snabbt att vänja sig vid mer normala tider. :) Vi hade en kort föreläsning på 2 timmar idag i skolan, och den handlade om neurologiska sjukdommar som MS, parkinsons och ALS. Intressant, men en hel del var upprepning från tidigare kurser. Inte fel med lite repetition iofs. :)

Jag ska inte dra igång med skolarbetet idag för jag tänkte starta upp lugnt. Istället blir det en del matlagning. Fick ett par kokböcker från Arlaköket av mamma och de är väldigt bra. Det är recept som är enkla och med få ingredienser och det är väldigt skönt. Hur ofta är det inte som man vill testa ett nytt recept och så är det en konstig dyr ingrediens i som man använder 2 tsk av? Självklart står det ju att man ska ha arlaprodukter i hela tiden men det behöver man ju inte bry sig om. :P Ska laga en fiskrätt sen och i den skulle det vara Kelda mild citronsås, men jag ska ha i matlagningsgrädde, citronskal och citronsaft istället. :) Förutom den rätten ska vi göra "persiljekassler i ugn". Kul att testa två helt nya recept. :) Även igår blev det helt nytt med dragonkyckling - och till det åt vi rotfrukter i ugn och haricots verts. Jättegott!

Den med recept på max 30 minuter kommer nog användas flitigt... :P


Tillbaka till verkligheten

Nu var det riktigt länge sen jag skrev! Men det har man ju inte lust med när man har jullov och bara vill slappa och ha det skönt. :) Har självklart tagit alldeles för lite bilder under lovet men här är några:


En riktig mysfrukost framför ensam hemma 2!

Morfar och Daniel tittar på uppesittarkvällen med Bingolotto. :P

Julgranen och en massa paket. :)

Dukat för julbord!

Maten började dukas fram... Mums!

I mellandagarna var jag, Micke, mamma, pappa, Carina och Bertil ute och åt lunch. Här är mamma på Fontana di trevi!

Micke, Carina och Bertil vid samma tillfälle!

Jag och Micke på nyårsafton. :)

Hemma hos Gurra och Madde - deras kattunge Ellen somnade i Mickes famn. :)

När vi kom till Göteborg i fredags fixade vi lite ny inredning till sovrummet. Vi är inte helt klara med det än men det känns väldigt bra såhär långt. :) Har lite grejer som hänger i fönstret men de syns inte på bilden.


Imorgon börjar skolan igen och det känns ärligt talat sådär. Det har varit helt underbart med 3 veckors jullov i Värmland! Och vad möts man av när man kommer tillbaka till Göteborg? Jo, regn och slask. Usch! Är lite nervös över allt som kommer hända under våren, men det ska nog gå bra. :) Det är verkligen blandade känslor att veta att man kommer vara färdigutbildad om ca 5 månader. Lite läskigt. :P Kommer ju vara en spännande vår i alla fall. :)

RSS 2.0