Nyttiga våfflor

Har precis ätit min våffellunch! :) Jag gjorde inte det klassiska våffelreceptet, utan tog ett recept från min "Baka smalt"-kokbok.

Här är det:

Ca 12 laggar

3 dl dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
50 g smör

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.
2. Häll sedan i resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
4. Smält smöret och häll i det.
5. Grädda i våffeljärn

Jag gjorde ett par ändringar pga att jag inte hade vanligt dinkelmjöl hemma, utan fullkornsdinkelmjöl. Tänkte att det inte skulle bli så gott med bara fullkornsmjöl i våfflorna så jag blandade ut fullkornsdinkelmjölet med hälften vetemjöl. Jag tyckte att våfflorna blev riktigt goda! Det smakade ju inte riktigt som vanliga våfflor, grahamssmaken kändes, men jag tyckte ändå att det var ganska likt. :)

Till våfflorna hade jag färska jordgubbar och vaniljkesella.


Mumsigt!


Jordgubbar är rika på C-vitamin och folat. Just nu är de billiga på Hemköp - 9,90 för en förpackning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0