Matbröd och surdeg

Varje vecka kan man köpa en ny kokbok med aftonbladet. Denna vecka är det matbröd och surdeg, och den bad jag Micke att köpa med till mig när han var ute. Jag bakar bröd för sällan, och framförallt surdeg. Det har jag faktiskt aldrig provat på! Surdeg är ju för övrigt väldigt bra för det hämmar inte järnupptaget på samma sätt som vanliga fullkornsbröd. Har bläddrat lite i boken och jag hittade många recept jag vill testa, bl.a. "rågmjölsrutor", "nyttigt surdegsbröd" och "mammas goda tekakor".

Ska nog baka någon av dessa till helgen! (Fast inte surdegsbrödet för det tar ju flera dagar).

Verkar vara en bra bröd-bok


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0