Libanesisk linssoppa
Jag fick avsluta studierna en stund innan Biggest Loser ikväll för att kunna göra middag. (Var så hungrig!) Jag gjorde en linssoppa! Jag hittade receptet i Vår kokbok, och här är det:
Libanesisk Linssoppa
2 gula lökar
2 potatisar
4 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1 ½ liter vatten
1 citron (saft)
1-2 tsk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
ev. hackad persilja
Skala och skär lök och potatis i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljong i en katrull. Häll på vattnet och koka i 20 minuter under lock på svag värme. Mixa soppan om du vill ha en jämnare konsistens.
Smaksätt med pressad citron, spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar. Strö ev. över hackad persilja.
Det är ju en riktig bantarsoppa, ca 220 kcal/portion, så jag åt en macka till för att få en mer fullständig måltid. :) Det var kanske inte den mest spännande soppa jag någonsin har ätit, men den var ändå god. Dessutom är den ju både nyttig och väldigt billig och då kanske man kan stå ut med att det inte är gourmet-mat. ;) Jag ska i alla fall göra den igen någon gång. :)
Jag passade även på att göra lite kanelapelsin till efterrätt. :) (Apelsin i bitar som blandas med kanel och ställs in i kylen några timmar). Jag var lite crazy idag och tog på kardemumma också. Perfekt mellanmål. :)
Just nu känns det väldigt kul det här med att röra på sig och äta bra! Jag blev ju lite ledsen imorse förstås, men det är okej. Jag känner mig i alla fall jättepeppad nu och jag ser fram emot att få gå till gymmet imorgon. :) Jag ska slå den förra tiden på 2 km, no problemo.
Libanesisk Linssoppa
2 gula lökar
2 potatisar
4 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1 ½ liter vatten
1 citron (saft)
1-2 tsk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
ev. hackad persilja
Skala och skär lök och potatis i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljong i en katrull. Häll på vattnet och koka i 20 minuter under lock på svag värme. Mixa soppan om du vill ha en jämnare konsistens.
Smaksätt med pressad citron, spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar. Strö ev. över hackad persilja.
Det är ju en riktig bantarsoppa, ca 220 kcal/portion, så jag åt en macka till för att få en mer fullständig måltid. :) Det var kanske inte den mest spännande soppa jag någonsin har ätit, men den var ändå god. Dessutom är den ju både nyttig och väldigt billig och då kanske man kan stå ut med att det inte är gourmet-mat. ;) Jag ska i alla fall göra den igen någon gång. :)
Jag passade även på att göra lite kanelapelsin till efterrätt. :) (Apelsin i bitar som blandas med kanel och ställs in i kylen några timmar). Jag var lite crazy idag och tog på kardemumma också. Perfekt mellanmål. :)
Just nu känns det väldigt kul det här med att röra på sig och äta bra! Jag blev ju lite ledsen imorse förstås, men det är okej. Jag känner mig i alla fall jättepeppad nu och jag ser fram emot att få gå till gymmet imorgon. :) Jag ska slå den förra tiden på 2 km, no problemo.
Den ser inte så jätterolig ut direkt, men den var mumsig
Ett passande snack till Biggest Loser
Kommentarer
Trackback